Η αντίστροφη μέτρηση για τις Επιμελητηριακές εκλογές ξεκίνησε. Τι είπαν οι υποψήφιοι στον Prisma 91,6


Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο έχει ξεκινήσει, με μία προεκλογική περίοδο σε κλίμα τεταμένο, αντιπαραθέσεις, καταγγελίες, και μία πολύ δύσκολη συνύπαρξη της επόμενης μέρας.

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Λευκάδας πραγματοποιούνται την Κυριακή 3  Δεκεμβρίου, με όλους τους υποψηφίους να εκφράζουν την βεβαιότητά τους, ότι οι επαγγελματίες θα κάνουν την σωστή επιλογή για μία νέα σελίδα στο Επιμελητήριο Λευκάδας.

Και οι τρεις υποψήφιοι μίλησαν στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Δημήτρης Πετρόπουλος: Σιχάθηκα με όσα γίνονται

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Δημήτρης Πετρόπουλος αναρωτήθηκε αν σήμερα είναι 1η Δεκεμβρίου του 1920 ή του 2017, με τον ίδιο λέει ότι έχει μπερδευτεί, και αυτός όλα όσα έχουν συμβεί μόνο οπισθοδρομικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από τις τέσσερις παρά δέκα το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 11:30 το βράδυ, περιμέναμε το αποτέλεσμα παραίτηση της προέδρου της εκλογικής επιτροπής, παραιτήθηκε στη συνέχεια και ο αναπληρωτής πρόεδρος, λέγοντας ότι υποτίθεται είμαστε ένα σύγχρονο Επιμελητήριο με ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα λάθη είναι χιλιάδες.

Η εμπλοκή που οδήγησε σε παραίτηση εκλογική αντιπρόσωπος όσο κατάλαβε ανέφερε, είχε να κάνει με την ημερομηνία 28η Οκτωβρίου που έκλεινε ο κύκλος όσων έπρεπε να πληρώσουν για να είναι σήμερα οικονομικά ενήμεροι, δηλαδή να ψηφιστούν και να είναι υποψήφιοι. Από εκεί και πέρα δεν μπορούσε να γίνει το παραμικρό. Παίρνουμε λοιπόν τους λεγόμενους πρόχειρους εκλογικούς καταλόγους, με τον αριθμό για παράδειγμα 1.000 στον πρόχειρο κατάλογο, να πρέπει να  είναι και πάλι 1000  στους νέους καταλόγους.

Αυτός ο αριθμός όμως άλλαξε και έγιναν 1010, με αποτέλεσμα να βρεθούν άνθρωποι, που δεν ήταν στους πρόχειρους εκλογικούς καταλόγους οικονομικώς ενημερωμένοι, να είναι στον τελικό κατάλογο και είναι ορισμένοι να είναι  υποψήφιοι στο συνδυασμό του κυρίου Σκιαδαρέση. «Άρα κάποιος έβαλε το δάχτυλό του μετά τις 28 Οκτωβρίου και πιθανόν έγραψε επιπλέον άτομα, ήταν βλάβη του συστήματος όπως επικαλέστηκε ο κύριος Σκιαδαρέσης, η η κοπέλα πάλι λάθος, η οποία όπως έβαζε έχει ψυχολογικά προβλήματα. «, ανέφερε.

«Για τον κύριο Σκιαδαρέση για όλα φταίει η κοπέλα, ακόμα και για τα τιμολόγια που σας διάβασα λάθος, ως δια μαγείας διορθώθηκαν, φαίνεται με άκουσαν στην Αθήνα οι ορκωτοί λογιστές και τα διόρθωσαν.»

Σύμφωνα με τον κύριο Πετρόπουλο, ο κύριος Σκιαδαρέσης έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς ο ρόλος τους Επιμελητήριο δεν είναι να κοιτάζει τις βάρκες απέναντι,  δεν μπορεί να δικαιολογείται για τα πάντα, να λέει ότι δεν γνωρίζει δεν έκανε τίποτα. Τότε δεν κάνει για αυτή τη δουλειά, ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ Πετρόπουλος αναρωτήθηκε πού είναι το αποτέλεσμα των ορκωτών λογιστών, όλα αυτά είναι για άλλη μία φορά μπούρδες και μεταξωτές κορδέλες, καθώς δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών.

Μάλιστα ο ίδιος τόσες ώρες στο Επιμελητήριο ζήτησε να μάθει που είναι το πόρισμα και του απάντησαν ότι δεν υπάρχει κανένα πόρισμα, με τον κύριο Πετρόπουλο να λέει, ότι δεν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε πια είμαστε μεγάλα παιδιά. Δεν μπορούν να με κοροϊδέψουν, έχω επιλέξει στη ζωή μου ποιος θα με κοροϊδέψει, τον αφήνω γιατί πρέπει να νομίζει ότι με κοροϊδεύει Ωστόσο δεν με κοροϊδεύει, καθώς έχω εμπειρία ζωής.

Με αυτές τις συμπεριφορές επιστρέφουμε στο 1920 είπε ο κ Πετρόπουλος, με τον ίδιο να λέει ότι έχει χάσει πάσα ιδέα με όλα όσα γίνονται.

Μάλιστα  είπε ότι θέλει να τελειώσει αυτή η ιστορία καθώς έπειτα θα ασκήσει το κάθε νόμιμο δικαίωμά του, με τον κύριο Πετρόπουλο να λέει ότι σιχάθηκε αυτή την ιστορία που γίνεται στο Επιμελητήριο.

Όσον αφορά το περιβόητο debate που ανακοίνωσε ο κύριος Σκιαδαρέσης, τον προκάλεσε να κάτσει κάτω, αλλά δεν θα ξέρει από που θα φύγει, ούτε από το παράθυρο δεν θα προλάβει να φύγει από αυτά που θα του πω και θα ακούσει εκεί μπροστά, είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ Πετρόπουλος απευθυνόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες και συνάδελφους του, είπε ότι για να πάει ένα Επιμελητήριο μπροστά,  καθώς είναι δικό μας όργανο, πρέπει να υπάρχει καθαριότητα ποιότητα διαφάνεια και όχι κρυψινισμός.

«Για να μπορέσεις να ξεκινήσεις και να αποδώσεις έργο θα πρέπει να είσαι καθαρός στο μαγαζί σου στο χώρο σου στα πράγματα σου και εκείνο το μαγαζί με αυτό που είδα χθες το βράδυ μόνο με Επιμελητήριο δεν μοιάζει ανέφερε.»

Σωτήρης Σκιαδαρέσης: Δεν πέρασε ο σκοπός κάποιων να ματαιωθούν οι εκλογές.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης, είπε ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα άσχετα  με το τι λένε διάφοροι για την εκλογική διαδικασία.

Όπως ανέφερε,  23 του μηνός πληρώνει και ο τελευταίος συνάδελφος για να μπορεί να είναι υποψήφιος, κυρώνονται κάποιοι κατάλογοι, το σύστημα ωστόσο δεν είναι αλάνθαστο, μπορεί να γίνουν λάθη,  οπότε άνθρωποι που έχουν πληρώσει μπορούν να εμφανιστούν στο σύστημα ότι είναι απλήρωτοι, για αυτό και ο νόμος δίνει τρεις ημέρες προθεσμία για να διαπιστώσει αν ο καθένας είναι μέσα στους εκλογικούς καταλόγους και ταμειακά ενήμερος,  για να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

«Επειδή δεν το περιμέναμε ότι μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή κάποιος συνάδελφος που έχει πληρώσει να μην φαίνεται ότι είναι πληρωμένος, είχε ως αποτέλεσμα δύο άτομα δικά μας να μην βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο.

Η Πρόεδρος εκλογικής επιτροπής από το πρωί είχε αυτά τα χαρτιά στα χέρια της δεν τα έλαβε υπόψη, καθώς και την γνωμάτευση της κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων, και συγκεκριμένα του Νομικού τμήματος.

O κύριος Σκιαδαρέσης κατήγγειλε ότι την Πέμπτη το βράδυ προπηλακίστηκαν οι δικηγόροι,  η Πρόεδρος και ο αναπληρωματικός της εκλογικής επιτροπής στο Επιμελητήριο, καθώς  κάποιοι απειλούσαν  για μηνύσεις, καταγγελίες, απειλή  για φυλακή  κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά.

«Οι άνθρωποι αυτοί κάτω από αυτή την πίεση αναγκάστηκαν να παραιτηθούν και οι δύο»,  με τον κύριο Σκιαδαρέση να λέει ότι αυτός ήταν και ο στόχος, για να μη γίνουν εκλογές αντίθετα με το τι λέει ο καθένας.

Επίσης  ανέφερε ότι πλέον υπάρχει νέα πρόεδρος εκλογικής επιτροπής, λέγοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν άψογα. Οι εντάσεις πραγματοποιήθηκαν  με μοναδικό στόχο να μην γίνουν  οι εκλογές του Επιμελητηρίου, ανέφερε ο κύριος Σκιαδαρέσης.

Όσον αφορά τα δύο άτομα επιπλέον στο συνδυασμό του, είπε ότι θα τα βγάλει από το ψηφοδέλτιο και αν θέλουν να χαρίσει τους χαρίσει και  άλλους δυο, ωστόσο το βράδυ των εκλογών θα είναι το ίδιο γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει τους τόνους λάσπης που πέφτουν, έχει καταλάβει τι γίνεται και πιστεύω ότι θα ψηφίσει όπως πρέπει να ψηφίσει, ανέφερε.

Αν θέλουν να μιλήσουμε , μπορούν να έρθουν μετά τις εκλογές και να βάλουμε κάτω τις υπογραφές των υποψηφίων τους και να δούμε ποιες είναι γνήσιες και ποιες όχι, ανέφερε, όπως επίσης θα μπορούσε να βγάλει έναν άνθρωπο μόνο από το ψηφοδέλτιο του κυρίου Πετρόπουλου που είναι στο τμήμα μεταποίησης, που αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεταποίηση, αλλά αν αυτόν τον έβγαζε θα έπεφτε όλο το ψηφοδέλτιο του.

Όσον αφορά το debate που δεν πραγματοποιήθηκε είπε  ότι ενώ θα έπρεπε να απαντήσουν την  Πέμπτη το πρωί, από την Τετάρτη το βράδυ είχε ξεκινήσει το θέμα της λασπολογίας.

Είχαμε μέχρι τις 3:00 το ξημέρωμα στο και μάλιστα με καταγγελία προφορική, με την δικηγόρο να λέει ότι με καταγγελία προφορική  θα έπρεπε να έχουν βγει όχι από το Επιμελητήριο αλλά από τις σκάλες έξω από το κτήριο εντελώς.

«Δεν έγινε καμία γραπτή ένσταση και από την πρώτη ώρα κάποιοι φώναζαν να φύγουμε να πάμε στα σπίτια μας γιατί έχουμε παιδιά.». είπε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ο κύριος Σκιαδαρέσης  είπε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν μοιράσει το φυλλάδιο τους, σε όποιο χαρτί  και αν είναι αυτό και το μοιράσαμε στον κόσμο για να δει ότι από  αυτά που υποσχεθήκαμε την πρώτη φορά,  υλοποιήσαμε το 90% του προγράμματος μας και  τώρα βάλαμε και τους υπόλοιπους στόχους που θα υλοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια για τους συναδέλφους μας.

«Από αυτά τα πράγματα είδα αρκετά στο πρόγραμμα της κυρίας Σταύρακα και αυτό είναι ευχάριστο, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα οικειοποιηθεί καθώς εκεί θα συνεργαστούμε όλοι μαζί.

Στη συνέχεια  έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό του προγράμματος του, στέλνοντας μήνυμα  σε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες είναι ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα δεν χωράνε συναισθηματισμοί,   συγγένειες ούτε φιλίες.

Θα πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε το φίλο μας το γνωστό και το συγγενή θα πρέπει αυτή η χώρα μετά από 7 χρόνια σε κρίση να αλλάξει την νοοτροπία και να σκεφτούμε το ποιος μπορεί να μας πάει λίγο μπροστά.

Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί περιλαμβάνεται και η αντίδραση του κύριου Σκιαδαρέση στο γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κουνιάκης δεν τήρησε όπως είπε τη δεοντολογία να δώσει το βήμα στον ίδιο ως Πρόεδρο Επιμελητηρίου να μιλήσει τελευταίος  καθώς και στο γεγονός ότι διάβασε στον αέρα στην εξώδικη διαμαρτυρία του πρώην συνεργάτη του Επιμελητηρίου κύριου Μιχαηλίδη, κάνοντας λόγο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά καθώς και η απάντηση του δημοσιογράφου.

Μαριάννα Σταύρακα: Αν εκλεγώ θα καταθέσω δημόσια την κατάσταση που βρήκα στο Επιμελητήριο

Στην τοποθέτησή της στον Prisma 91,6 η Μαριάννα Σταύρακα έκανε λόγο για φαντάσματα και εχθρούς που βλέπει παντού ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Μάλιστα όπως είπε την Πέμπτη  επισκεπτόμενη το Επιμελητήριο, είδε να έχει μετατραπεί σε  ένα προεκλογικό κέντρο, να μπαίνουν και να βγαίνουν οι υποψήφιοι του κύριου Σκιαδαρέση,  λες και ήταν το δικό τους εκλογικό κέντρο, είδα την σύζυγο του προέδρου η οποία δεν είναι υπάλληλος του Επιμελητηρίου, να χρησιμοποιεί υπολογιστές,  και τηλέφωνα χαριτολογώντας ρώτησε  τα κορίτσια που δουλεύουν στο Επιμελητήριο, αν έχει μπει ποτέ επόπτης εργασίας.

Όπως είπε την  Πέμπτη το βράδυ αισθάνθηκε πάρα πολύ άσχημα καθώς  υπήρξαν 6 ώρες αναμονής για ένα πρακτικό συνεδρίασης, μάλιστα σε κάποιο σημείο με την υπομονή της  να εξαντλείται και αυτό έχει να κάνει με την αταξία που ανέφερε σε προηγούμενη συνέντευξή της στον Prisma 91,6.

Η ίδια μάλιστα αναφέρθηκε και στο πρακτικό συνεδρίασης, της επιτροπής που ήταν πρόεδρος η κυρία Χόρτη το  οποίο και δημοσιεύουμε.

Μάλιστα η κυρία Σταύρακα είπε ότι οι πρώτοι 11/10 πήραμε τους προσωρινούς εκλογικούς καταλόγους και στις 28 του Νοέμβρη είδε ότι είχαν αναρτηθεί ηλεκτρονικά οι οριστικοί κατάλογοι.

Σε μία πρόχειρη ματιά από τον αύξοντα αριθμό διαπίστωσε ότι το νούμερο είχε αλλάξει και από εξακόσιους οι  υποψήφιοι ήταν 608. «Τα νούμερα πάντα κάτι δείχνουν,» είπε,  έτσι μαζί με τους συνεργάτες της έκατσαν στο εκλογικό κέντρο για να διαπιστώσουν τι έχει γίνει και εκεί ανακάλυψε ότι είχαν προστεθεί άτομα.

Σε επικοινωνία της με το Επιμελητήριο,  ρώτησε αν μπορεί να υπάρξει διαφορά στους καταλόγους τους πρώτους από τους δεύτερους με την απάντηση που πήρε να είναι αρνητική.

Όσο πέρναγε η ώρα διαπίστωσε ότι αυτά τα ονόματα ήταν περίπου στα 8 με 10, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να επικοινωνήσει με την πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής κ Χόρτη και να της πει τις διαφορές που έχει βρει. Παραποίηση;, αταξία;, προφανώς λάθος πάλι είπε με νόημα.

Την όλη διαδικασία ανέλαβε η κυρία Χόρτη με την κυρία Σταύρακα να  επικοινωνεί  ξανά για να ρωτήσει αν αυτά τα ονόματα έχουν ελεγχθεί, ωστόσο δεν έλαβε καμία οριστική απάντηση με την ίδια να αναγκάζεται από τις 4:00 το μεσημέρι,  να περιμένει στο Επιμελητήριο το χαρτί από το πρακτικό συνεδρίασης.

«Το μόνο που ήθελα να φανεί είναι το νομότυπο του πράγματος»,  ανέφερε.

Μάλιστα όπως είπε τα δύο άτομα που προστέθηκαν ήταν άτομα τα οποία ήταν στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Σκιαδαρέση.

«Εγώ όταν έφτιαχνα το ψηφοδέλτιο μου περίμενα την πρώτη του μηνός να μου παραδοθούν οι προσωρινοί κατάλογοι για να είμαι σίγουρη ότι τα άτομα τα οποία είναι μέσα στο δικό μου ψηφοδέλτιο ήταν ενήμερα και ότι τα έβλεπα στους καταλόγους,  αυτό γιατί δεν το έπραξε ο κύριος Σκιαδαρέσης;

Και οι επικεφαλής έχουμε μία αντίστοιχη ευθύνη όταν επιλέγουμε ανθρώπους που δεν τους βλέπουμε μέσα στους οριστικούς καταλόγους. Μάλλον δεν βλέπαμε τους ίδιους καταλόγους ανέφερε. Εγώ με τον κύριο Πετρόπουλο βλέπαμε τους πρώτους καταλόγους και μάλλον ο κύριος Σκιαδαρέσης  θα έβλεπε τους δεύτερους… σε αυτό δεν υπάρχει ισότητα, είπε.

Στο ερώτημα αν η κυρία Σταύρακα θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί,  υπογράμμισε  ότι το κύριο μέλημα της με όλα όσα έχεις ζήσει τις τελευταίες μέρες είναι να διεξαχθούν οι εκλογές με τον πιο νόμιμο και διαφανή τρόπο, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη της είναι κλονισμένη, εκτιμώντας ότι νέα εκλογική πρόεδρος θα τα προσέξει όλα αυτά.

«Μάλιστα ζητήσαμε ακόμα για ευνόητους λόγους να μην γίνουν εκλογές στο Επιμελητήριο αυτή την Κυριακή η απάντηση που έλαβε όμως, ήταν ότι είναι δύσκολο το σύστημα να μεταφερθεί με την ίδια να εκτιμά ότι τα διαδικτυακά συστήματα μπορούν να μεταφερθούν.

«Η επόμενη ημέρα στο Επιμελητήριο  θα είναι πολύ δύσκολη εκτίμησε κυρία Σταύρακα, καθώς από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθεί θα είναι παρών στο Επιμελητήριο γιατί το θέλει,  με την ίδια να έχει διάθεση συνεννόησης,  ωστόσο επιφυλάσσεται πάντα να δει τι θα βρει απέναντί της, καθώς μέχρι τώρα η συνεργασία δεν ήταν καλή.

Η κυρία Σταύρακα έμεινε  σε ένα βασικό σημείο λέγοντας ότι όσα προγράμματα και ανακοινώσουμε,  το δικό της πρόγραμμα θέλει να έχει διαφάνεια έλεγχο και νοικοκυριό.

Αν μάλιστα  θεωρεί ότι έχουμε αντιγράψει το πρόγραμμα του κυρίου Σκιαδαρέση, είπε  ότι εδώ και αρκετές μέρες έχουν επικοινωνήσει τις προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, λέγοντας ότι στοχευμένες δράσεις θα συνεχίσουν να γίνονται αλλά με γνώμονα την διαφάνεια τον έλεγχο και το νοικοκυριό καθώς η ίδια το τελευταίο διάστημα άρχισε να νιώθει άσχημα με όλα αυτά που συνέβαιναν στο Επιμελητήριο.

«Ίσως μάλιστα οι περισσότεροι για πρώτη φορά ακούσαμε τη λέξη διαύγεια, ωστόσο δεν θα λογοδοτήσω  για όσα είπα. Δεν μπορώ να έχω δει το λάθος τους εκλογικούς καταλόγους και να μην το πω,  θεωρώ ότι ζούμε σε μία κανονική χώρα δεν έχουμε μία μορφή δικτατορίας που απαγορεύεται ο λόγος.»

ΟΙ ορκωτοί  λογιστές επεσήμαναν τα λάθη στη Διαύγεια και  τα διόρθωσαν  άτακτα,  «νομίμως  ή παρανόμως,  διορθώθηκαν άρα μάλλον μίλαγα για σωστά πράγματα.»

Όσον αφορά την έκθεση των ορκωτών είπε ότι αυτή δεν φώτισε σημεία, ενώ  την ημέρα που ο κύριος Σκιαδαρέσης την κάλεσε  για να τη δει έπρεπε να ασχολείται με τα λάθη των εκλογικών καταλόγων.

«Αντί να ψάχνουμε ψήφους να λέμε το πρόγραμμά μας ασχολιόμουν με το αν κάποιος κύριος ήταν σωστά στους εκλογικούς καταλόγους κάτι που δεν ήταν δική μας  δουλειά, αλλά την έκανα για ένα λόγο καθώς έβλεπα ότι δεν υπήρχε διάθεση να λυθεί το θέμα, ανέφερε.

Η ίδια θέλησε να μεταφέρει στους επαγγελματίες την διαφάνεια τον έλεγχο και το νοικοκυριό.  «Όλα τα άλλα γίνονται σε πλήρη συνεργασία με τους πάντες, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν σε αυτόν τον τόπο που ζούμε και αυτό που θέλουμε είναι να γίνουν πράγματα.

Διάθεση να εργαστούμε έχουμε αλλά και διάθεση για πάρα πολλή δουλειά γιατί οι επιχειρηματίες της Λευκάδας αυτό έχουμε μάθει να κάνουμε.

Κλείνοντας κυρία Σταύρακα δήλωσε ότι  αν εκλεγεί καταθέσει δημόσια την κατάσταση που θα βρει στο Επιμελητήριο,  γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος της  Λευκάδας πρέπει να τα βλέπει, να τα ακούει,  να ανοίγει τα μάτια του να εκπαιδεύεται.

To Πρακτικό της παραίτησης της Προέδρου της εφορευτικής  επιτροπής 

Συνήλθε σήμερα 30-11-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.30 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας κατόπιν έκτακτης πρόσκλησης της Προέδρου η συσταθείσα με την οικ. 199704/24-082017 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου εκλογική επιτροπή διεξαγωγής εκλογών του Επιμελητηρίου Λευκάδος με θέμα την τηλεφωνική καταγγελία της κας Μαριάννας Σταύρακα, υποψήφια επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΩΝ», η οποία έλαβε χώρα την 29-11-2017 περί ώρα 20,30 προς την Πρόεδρο της Επιτροπής.

Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία των παρόντων:

 • Άννας – Μαρίας Χόρτη, δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδος, ως Πρόεδρου της Επιτροπής.
 • Μαρίας Μικρώνης, υπαλλήλου του Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης και Πληροφόρησης Πολιτών της Ν. Λευκάδας της Διεύθυνσης Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου .
 • Ευαγγελίας Παπουτσοπούλου, υπαλλήλου του Τμήματος Διοικητικού Οικονομικού Ν. Λευκάδος της Διεύθυνσης Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
 • Μάρθας Χαλικιά, μέλους του Επιμελητηρίου Λευκάδας.
 • Πηνελόπης Αθανασίου, υπαλλήλου του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Χρέη γραμματέα της επιτροπής θα εκτελεί η Πηνελόπη Αθανασίου , υπάλληλος του Επιμελητηρίου Λευκάδας,

Η Πρόεδρος έλαβε το λόγο και γνωστοποίησε στα μέλη της επιτροπής ότι η κα Μαριάννα Σταύρακα της κατήγγειλε τηλεφωνικώς την 29-11-2017 περί ώρα 20.30 ότι μετά την δημόσια ανάρτηση στο διαδίκτυο των συμπληρωθέντων εκλογικών καταλόγων με τους υποδειχθέντες εκπροσώπους κατ’ αρ. αρ, 3 παρ. 2 ΠΔ 372/1992), προσωρινούς καταλόγους οι οποίοι μη προσβληθέντες με ένσταση κατέστησαν ως προς τους περιεχόμενους σε αυτούς εκλογείς οριστικοί.

Κατόπιν των ανωτέρω η Πρόεδρος της Επιτροπής αφού ήλεγξε και διεπίστωσε ότι πράγματι προέκυψαν οι παραπάνω διαφοροποιήσεις των παραπάνω προσώπων στους εκλογικούς καταλόγους εισηγείται στην επιτροπή την άμεση αφαίρεση διαγραφή των μη νομίμως επιπρόσθετων παραπάνω προσώπων και την άμεση εγγραφή των μη νομίμως αφαιρεθέντων παραπάνω προσώπων, αντίστοιχα, από και προς τους αναρτηθέντες οριστικούς εκλογικούς καταλόγους κατά τα ανωτέρω, τον επανέλεγχο αυτών καθώς και την άμεση εκ νέου ανάρτηση στο διαδίκτυο και έκθεσή τους στο κατάστημα του Επιμελητηρίου των ορθών καταλόγων.

Έγινε διεξοδικός έλεγχος των εκτεθέντων στοιχείων από το σύνολο των μελών της Εκλογικής Επιτροπής και διαπιστώθηκαν τα εξής:

ΟΙ Σπυρίδων Βλάχος του Κωνσταντίνου με ΑΜ 6406, Βασιλική Πολίτη του Νικολάου με ΑΜ 6271 και ο συνεταιρισμός ασυρματοφόρων ΕΔΧ Αυτοκινήτων Λευκάδας, ΑΜ 7519 με εκπροσώπους τους Δημήτριο Θεριανό του Ευαγγέλου και Δημήτριο Κοψιδά του Ανδρέα δεν περιλαμβάνονταν στους προσωρινούς καταλόγους.Ο Σπυρίδων Λεβεντόπουλος του Παναγιώτη με ΑΜ 8837 αναβρέθηκε εγγεγραμμένος στους προσωρινούς καταλόγους οτο Τμήμα Τουρισμού, ενώ στους συμπληρωθέντες εκλογικούς καταλόγους με τους υποδειχθέντςς εκπροσώπους κατ’ αρ. αρ. 3 παρ. 2 ΠΔ 372/1992, που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2017, αναβρέθηκε εγγεγραμμένος στο Τμήμα Υπηρεσιών.

Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία 3 υπέρ, ήτοι της Προέδρου και των μελών Ευαγγελίας Παπουτσοπούλου και Μαρίας Μικρώνη και 2 κατά, ήτοι των μελών Μάρθας Χαλικιά και Πηνελόπης

εκπροσώπους κατ’ αρ. αρ. 3 παρ. 2 ΠΔ 372/1992, που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2017, εκ των οποίων οι δυο πρώτοι εξ αυτών υπέβαλαν αίτηση διαγραφής.

Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία 3 υπέρ, ήτοι της Προέδρου και των μελών Ευαγγελίας Παπουτσοπούλου και Μαρίας Μικρώνη και 2 κατά, ήτοι των μελών Μάρθας Χαλικιά και Πηνελόπης Αθανασίου, την πρόσθεση των μη νομίμως αφαιρεθέντων παραπάνω προσώπων.

Τέλος σημειώθηκε από τα μέλη της επιτροπής ότι θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος αμφοτέρων των ανωτέρω εκλογικών καταλόγων, ήτοι των συμπληρωθέντων με τους υποδειχθέντες εκπροσώπους κατ’ αρ. αρ. 3 παρ. 2 ΠΔ 372/1992, που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2017 καθώς και των προσωρινών καταλόγων οι οποίοι μη προσβληθέντες με ένσταση κατέστησαν ως προς τους περιεχόμενους σε αυτούς εκλογείς οριστικοί. Πλέον τούτου αποφασίσθηκε η άμεση εκ νέου ανάρτηση στο διαδίκτυο των ορθών κατά τα ανωτέρω οριστικά κυρωθέντων από την παρούσα επιτροπή εκλογικών καταλόγων, (συμπληρωθέντων με τους υποδειχθέντες εκπροσώπους κατ’ αρ. αρ. 3 παρ. 2 ΠΔ 372/1992), που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2017 και η έκθεσή τους στο κατάστημα του Επιμελητηρίου των ορθών καταλόγων.

Με την περάτωση των ανωτέρω η Πρόεδρος της Επιτροπής ανακοίνωσε στα μέλη αυτής ότι λόγω της προσωπικής της αδυναμίας εντοπισμού και τεκμηρίωσης των αιτίων που προκάλεσαν τηνω παραπάνω επιγενόμενη διαφοροποίηση των καταλόγων, για λόγους ευθιξίας δηλώνει ότι αδυνατεί να εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα της Προέδρου και παραιτείται από την επιτροπή.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος και περί ώρα 15.00 λύθηκε η συνεδρίαση.

Αθανασίου για το λόγο ότι ως μέλη της εκλογικής επιτροπής στις 13-11-2017 (ημέρα την οποία η κα Αθανασίου απουσίαζε) ενέκριναν τους (2) και (3) ως υποψήφιους συνδυασμού , την άμεση αφαίρεση διαγραφή των μη νομίμως επιπρόσθετων παραπάνω προσώπων από τους αναρτηθέντες οριστικούς εκλογικούς καταλόγους, ήτοι των:

 • Σπυρίδωνος Βλάχου του Κωνσταντίνου, ΑΜ 6406,
 • Βασιλικής Πολίτη του Νικολάου, ΑΜ 6271 και,
 • Του συνεταιρισμού ασυρματοφόρων ΕΔΧ Αυτοκινήτων Λευκάδας, ΑΜ 7519 .

Ως προς τον Σπυρίδωνα Λεβεντόπουλο του Παναγιώτη με ΑΜ 8837 αποφάσισε με την ίδια ως άνω πλειοψηφία να παραμείνει εγγεγραμμένος στο Τμήμα Τουρισμού όπως δηλαδή ήταν αρχικά εγγεγραμμένος στους προσωρινούς καταλόγους οι οποίοι μη προσβληθέντες με ένσταση κατέστησαν ως προς τους περιεχόμενους σε αυτούς εκλογείς οριστικοί και την άμεση διαγραφή-αφαίρεση από το Τμήμα Υπηρεσιών.

Αναφορικά με το σκέλος της καταγγελίας που αφορά την αφαίρεση η Πρόεδρος εισηγείται στην επιτροπή ότι κατά την άποψή της εσφαλμένως αφαιρέθηκαν τα τρία παραπάνω φυσικά και Ν.Π., από τους συμπληρωθέντες εκλογικούς καταλόγους με τους υποδειχθέντες εκπροσώπους κατ’ αρ. αρ. 3 παρ. 2 ΠΔ 372/1992, που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2017, διότι ανευρέθησαν εγγεγραμμένοι στους προσωρινούς καταλόγους οι οποίοι μη προσβληθέντες με ένσταση κατέστησαν ως προς τους περιεχόμενους σε αυτούς εκλογείς οριστικοί, επί των οποίων καμία μεταβολή δεν επιτρέπεται να γίνει.

Έγινε διεξοδικός έλεγχος των εκτεθέντων στοιχείων από το σύνολο των μελών της Εκλογικής Επιτροπής και διαπιστώθηκε πράγματι η έλλειψη εγγραφής των ανωτέρω, από τους συμπληρωθέντες εκλογικούς καταλόγους με τους υποδειχθέντες που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2017, διαπίστωσε ότι υπάρχουν ανεπίτρεπτες και μη νόμιμες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους κυρωθέντες κατά την 1-11-2017 προσωρινούς εκλογικούς καταλόγους, των οποίων η ίδια είχε λάβει αυθημερόν αντίγραφο από την Γραμματεία – Πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής και κατά των οποίων δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση εντός των νομίμων προθεσμιών με αποτέλεσμα αυτοί να καταστούν οριστικοί ως προς τους περιεχόμενους σε αυτούς εκλογείς στις 8-11-2017, επικαλούμενη σκόπιμη και αδιαφανή παρέμβαση στους αναρτηθέντες καταλόγους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία:

Α. Μη νομίμως προστέθηκαν από την επιτροπή στους οριστικούς κυρωθέντες από την παρούσα επιτροπή εκλογικούς καταλόγους του Τμήματος Υπηρεσιών, όπως αυτοί συμπληρώθηκαν με τους υποδειχθέντες εκπροσώπους κατ’ αρ. 3 παρ. 2 ΠΔ 372/1992), οι εξής εκλογείς:

 • Σπυρίδων Βλάχος του Κωνσταντίνου, ΑΜ 6406
 • Σπυρίδων Λεβεντόπουλος του Παναγιώτη, ΑΜ 8837,
 • Βασιλική Πολίτη του Νικολάου, ΑΜ 6271 και
 • Ο συνεταιρισμός ασυρματοφόρων ΕΔΧ Αυτοκινήτων Λευκάδας,

ΑΜ 7519 και με εκπροσώπους τους Δημήτριο Θεριανό του Ευαγγέλου και Δημήτριο Κοψιδά του Ανδρέα, διότι τα παραπάνω φυσικά και Ν.Π. δεν περιλαμβάνονταν στους προσωρινούς καταλόγους οι οποίοι μη προσβληθέντες με ένσταση κατέστησαν ως προς τα περιεχόμενους σε αυτούς εκλογείς οριστικοί, και εκλογείς οριστικοί, και

Β. μη νομίμως αφαιρέθηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους του Τμήματος Εμπορίου οι:

 • Πλατωνίδης Άγγελος του Μιχαήλ, με ΑΜ 1999,
 • E. με την επωνυμία ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Χ – ΞΑΝΘΗΣ Θ. ΟΕ και
 • Ο.Ε, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΑΝΘΑΚΟΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ O.Ε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Άννα Μαρία-Χόρτη                                                                                 ΤΑ ΜΕΛΗ

Μικρώνη Μαρία

Παπουτσοπούλου  Ευαγγελία

Χαλικιά Μάρθα

Αθανασίου Πηνελόπη

About Ομάδα Σύνταξης 27527 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.