Επιστολή διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων 2ου και 3ου Δ.Σ. Λευκάδας


Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Λευκάδας

Λευκάδα, 3 Οκτωβρίου 2017

 

Προς

-κ. Δρακονταειδή Κωνσταντίνο, Δήμαρχο Λευκάδας

–Τμήμα Τροχαίας Λευκάδας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

–Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας

 

Έχουμε επανειλημμένως απευθυνθεί στις Αρχές για το χάος που επικρατεί έξω από το σχολείο μας κατά την ώρα της προσέλευσης και του σχολάσματος των παιδιών.

Αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα πάνω στο πεζοδρόμιο της παραλίμνιας οδού από τη μεριά του ρέματος, άλλα διπλοπαρκάρουν στο δρόμο μπροστά στο σχολείο, ακόμα και μπροστά στο πορτόνι, ή μποτιλιάρονται ερχόμενα κι από τις δύο κατευθύνσεις, κι ανάμεσά τους ελίσσονται παιδιά – πεζά και σε ποδήλατα.

Προτείνουμε να γίνεται πεζοδρόμηση του δρόμου μπροστά στο σχολείο για ένα μισάωρο κατά την προσέλευση και στο σχόλασμα (07:45-08:15, 13:00-13:30) και με διάφορους τρόπους που δεν σας είναι άγνωστοι (συνοψίζονται στη φράση: τήρηση του νόμου) να παροτρυνθούν οι οδηγοί να σταθμεύουν στο δημοτικό πάρκινγκ απέναντι διαγώνια από το σχολείο, αντί να κλείνουν την παραλίμνια οδό. Αν οι λύσεις που σας προτείνουμε δεν σας είναι αρεστές, ή θεωρείτε πως είναι ανέφικτες, ας βρείτε άλλες.

Όταν διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα παιδιών, η ευγένεια και η υπομονή έχουν όρια. Το παρόν θα κατατεθεί πρωτοκολημμένο στον Δήμο, στην Τροχαία και στον Εισαγγελέα, και η πρωτοκόλλησή του θα ανακοινωθεί στον τύπο. Για οτιδήποτε, ο μη γένοιτο, συμβεί έκτοτε, σας θεωρούμε υπεύθυνους.

Συν: Η από 31.3.2017 επιστολή διαμαρτυρίας μας η οποία έλαβε τους κάτωθι αριθμούς πρωτοκόλλου:6574/6.4.2017 και 1016/55/93/6.4.2017 στο Δήμο Λευκάδας και στη Διεύθυνση Τροχαίας αντιστοίχως.

Τα Προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.