Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Βλέπω ονόματα υποψήφιων να ανακυκλώνονται από μια χρήση στην άλλη και αυτό έχει κουράσει την τοπική κοινωνία και θα το δείξει στις κάλπες”Μετρώντας αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση, που πολλοί εκτιμούν ότι είναι ένας προπομπός της υποψηφιότητάς του, εκτίμησε ότι θα κατέβει επικεφαλής ψηφοδελτίου, το οποίο σύμφωνα με δικές του πληροφορίες είναι έτοιμο.

“Μένουν λίγα άτομα για να συμπληρώσει, ωστόσο βάσει και του νέου νόμου δεν χρειάζεται να έχει ένα υπεράριθμο ψηφοδέλτιο και μπορεί να περιοριστεί και σε μικρό αριθμό υποψηφίων συμβούλων.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης με αυτή του την κίνηση θέλει να προλάβει τυχόν άλλες πιέσεις στο κόμμα το οποίο ανήκει για υποψηφιότητα η οποία το κόμμα του έχει ορίσει και είναι του Θοδωρή Σολδάτου.”

Μάλιστα εκτίμησε ότι το κόμμα δεν θα ρισκάρει να αφήσει κάποια περίπτωση διάσπασης και θα επιτρέψει να οι υποψηφιότητες οπως επιθυμούν.

Όπως εκτίμησε ο Γιώργος Γαβρίλης δεν έχουμε κάποια φοβερή έκπληξη στις υποψηφιότητες που που ακούμε, συμπληρώνοντας πως όλοι αυτοί εδώ στη Λευκάδα  δώσει  ότι ήταν να δώσουν,  έχουν προσφέρει,  άσχετα αν υπάρχει θέμα κατά πόσο και  δεν θα το κρίνω,  εγώ ας το κρίνει η κοινωνία. “Αρχίζω και λυπάμαι τους Λευκαδίτες, γιατί δεν βλέπω να έχουν και πολλές επιλογές.
Δεν βλέπω νέα άτομα και νέους ανθρώπους, αλλά ανθρώπους που ανακυκλώνονται από τη μία χρήση  στην άλλη, η κοινωνία έχει κουραστεί και θα το βγάλει στις εκλογές.”

Σχολιάζοντας την περίπτωση του Μπάμπη Καλού ως φρέσκο πρόσωπο, ανέφερε ότι έχει αναδειχθεί μέσα  από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, από ορισμένες πολιτικές συνθήκες, που δεν τον βγάζουν από το κάδρο.

Μάλιστα σχολιάζοντας την δήλωση του γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γιάννη Λάζαρη στον Prisma 91,6, ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να παίξει πολιτικά παιχνίδια, εκτίμησε ότι η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει ότι  παίζονται πολιτικά παιχνίδια, λέγοντας ότι θα έπρεπε να μας πει ποια είναι αυτά.

“Αυτή τη στιγμή βλέπω παιχνίδια ανάμεσα στην Καραμανλική δεξιά και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό συμβαδίζουν σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη βλέπω έναν αντίθετο πόλο να  συσπειρώνεται γύρω από το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ καί την  Σαμαρική δεξιά.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Σωτήρη Σκιαδαρέση μέσα από την ανακοίνωση του ότι σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθεί το παλιό με το καινούργιο, είπε ότι με αυτό το δίλημμα  αναμετρηθήκαμε  στις προηγούμενες εκλογές ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση είχαν Λευκαδίτες, ότι τελειώσαμε με αυτό.

Το ζήτημα είναι να δούμε και την κοινωνία τι θέλει καθώς αυτή τη στιγμή οδηγούν την τοπική αυτοδιοίκηση από τα κεντρικά σε απαξίωση.

Οδηγούν τα πράγματα σε μία απαξίωση,  ώστε κάποια στιγμή να μπει ένας επίτροπος στους δήμους και να ξεμπερδέψουμε. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει η Αποκεντρωμένη η οποία ελέγχει την αυτοδιοίκηση.

Με τον καινούργιο νόμο  δυστυχώς δεν οδηγούνται τα πράγματα σε μία πιο Δημοκρατική αυτοδιοίκηση, που στο κέντρο θα είναι ο δημότης και τα συμφέροντά του.

“Προσπαθούν να φτιάξουν μία αυτοδιοίκηση, χωρίς κανένα κύρος και να εκτελεί άνωθεν εντολές, για αυτό και πολλά πράγματα στη Λευκάδα δεν έχουν ανατραπεί, και συζητάμε ξανά για υποθαλάσσιες, σκουπίδια, λύσεις για δεματοποιητή ενώ η καλύτερη λύση θα ήταν η ανακύκλωση όπως σε όλη την Ευρώπη.

 

About Ομάδα Σύνταξης 26911 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Σε λίγο στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας στην Λευκάδα κσι σχετικά με τους διαγκωνισμούς και τον κερματισμό για την εκπροσώπηση στις επερχλομενες δημοτικές αρχιεραισίες , θα χρειαστεί ένας λαικός ποιητής που ώς λαική μούσα θα υμνήσει σε ύφος λαικής ραψωδίας αυτούς τους διαγκωνισμούς και τους πολυκερματισμούς.
    Μπορεί να ζητηθούν τίτλοι της ραψωδίας αυτής.
    Να ετοιμαστεί η ηγεσία και τα επιτελεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στείλουν τίτλους για την ραψωδία αυτή.
    Και κατόπιν φταίνε οι πολίτες που δεν βρίσκουν σοβαρή εκπροσώπηση και απέχουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.