Βιβιάννα Βαρδή στον Prisma 91,6: Πέρασε ένας χρόνος και δεν γνωρίζουμε τα αίτια της καταστροφικής φωτιάς στο Ιστορικό Κέντρο. Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης .


Μηνύσεις  εναντίον των υπευθύνων της καταστροφικής πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς ένα ολόκληρο τετράγωνο στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, κατέθεσαν οι τρεις ιδιοκτήτες από τους οποίους καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι τους,  το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σύμφωνα με δημοσίευμα του Lefkadapress.

Η δημοσιογράφος Βιβιάννα Βαρδή, η οποία κατέθεσε και σαν μάρτυρας υπεράσπισης,  μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με τον Παναγιώτη Κουνιάκη.

Στο ερώτημα αν υπήρξε ποτέ επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της φωτιάς, ανέφερε  ότι υπήρξε το πόρισμα της Πυροσβεστικής το οποίο δεν γνωρίζουμε, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ και όσα λέει η δικηγόρος των τριών ιδιοκτητών που έχουν καταθέσει τις μηνύσεις κυρία Παντελάκου , είναι ένα πόρισμα το οποίο δεν είναι συγκεκριμένο και δεν τους δίνει να καταλάβουν τι ακριβώς έφταιξε την μοιραία μέρα, οπότε αυτός είναι και ένας λόγος που τους οδήγησε στο έσχατο μέσο για να υπερασπιστούν τις περιουσίες που έχουν χάσει.

Η ίδια ανέφερε ότι ήταν η ίδια που έβγαλε το θέμα για ένα λόγο καθώς είναι μάρτυρας στους τρεις ανθρώπους που κατέθεσαν την μήνυση.

Επίσης την μοιραία μέρα έτυχε να είναι στην περιοχή και να περιμένει τον Θωμά Σβορώνο του οποίο το σπίτι και η επιχείρηση κάηκαν, καθώς έχει και την άλλη επιχείρηση με τις υπηρεσίες γραφιστικής.

Μάλιστα περιμένοντας να πάρει τις αφίσες για συγκεκριμένη εκδήλωση και μην γνωρίζοντας ότι ο ίδιος έλειπε για δουλειές περίμενε πολύ ώρα  και ως δημοσιογράφος μόλις είδε τον καπνό να βγαίνει  άρχισε να τραβάει βίντεο, το οποίο και είναι το ένα και μοναδικό στοιχείο  που δείχνει πως ξεκίνησε η φωτιά και τι έχει συμβεί, με την ίδια να ενημερώνει αμέσως τους ανθρώπους των οποίων είχαν καεί τα σπίτια.

Η ίδια μάλιστα για την ύπαρξη του video ενημέρωσε και την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία δεν την κάλεσε ποτέ, ενώ πήγε μαζί με τον Θωμά Σβορώνο ως μάρτυρα και το κατέθεσαν και στον διοικητή της πυροσβεστικής μετά από μερικές μέρες που ξέσπασε η φωτιά.

Το βίντεο είναι πολύ βασικό στοιχείο και συμπεριλαμβάνεται και μέσα στην δικογραφία, συμπλήρωσε η κυρία Βαρδή.

Ο δρόμος είναι μόνο δικαστικός για να μπορέσει να βρεθεί μια άκρη, ωστόσο στο ερώτημα αν θα κερδίσουν κάτι, είπε ότι μπορεί να υπάρξει μια ηθική δικαίωση καθώς κάποιοι από αυτούς κατηγορήθηκαν ότι ξεκίνησε από το σπίτι τους η φωτιά, ενώ δεν είχαν ιδέα.

Εκτός από τους ιδιοκτήτες που έχασαν τα σπίτια τους και έχουν στο περίπου μια εικόνα της κατάστασης, ωστόσο ο κόσμος γύρω που ανα πάσα στιγμή κινδυνεύουν, εμείς όλοι, που χάσαμε τον δημοτικό κινηματογράφο, πρέπει να ξέρουμε τι έχει συμβεί.

Στο ερώτημα για ποιον λόγο η μήνυση έγινε μετά από ένα χρόνο η κυρία Βαρδή ανέφερε ότι όπως είπε και η δικηγόρος κυρία Παντελάκου, μάζευαν στοιχεία, καθώς το πόρισμα της πυροσβεστικής τους μπέρδεψε.

Η ίδια μάλιστα ανέφερε στη τοποθέτηση της ότι αν αυτή την στιγμή πάμε στο ίδιο σημείο θα δούμε ότι στο ιστορικό κέντρο είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καθώς κανείς δεν έχει συμμορφωθεί ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ωστόσο η ίδια δεν θα κρίνει αν κάνει σωστά ο Δήμος ο οποίος είναι ένα θεσμικό όργανο, ωστόσο μετά τις μηνύσεις που έγιναν οφείλει να καταθέσει την δική του άποψη καθώς  είναι και μια καλή ευκαιρία να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη, καθώς οι ιδιοκτήτες  για να φτάσουν να κάνουν μηνύσεις δεν είχαν άλλη επιλογή.

Κανένας δεν έχει βγει επίσημα να πει τι πραγματικά συνέβη για ένα τόσο σημαντικό  περιστατικό, οπότε από εδώ και πέρα τον λόγο έχει ο εισαγγελέας και οι δικαστές για να μάθουμε για ποιο λόγο ισοπεδώθηκε ένα ιστορικό τετράγωνο.

Επίσης ανέφερε ότι αυτοί οι άνθρωποι όλο αυτό τον καιρό δεν έχουν δει κανέναν δίπλα τους να τους στηρίξει εκτός από υποσχέσεις.

About Ομάδα Σύνταξης 28526 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.