Αντώνης Δουβίτσας στον Prisma 91,6: Υποστηρίζω φανατικά την Μαριάννα Σταύρακα, ωστόσο δεν έχει ανάγκη την δική μου στήριξη.


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη,  μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αντώνης Δουβίτσας.

Όπως ανέφερε το νέο διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου, είναι με ανθρώπους που γνωρίζουν απόλυτα την αγορά σε όλους τους τομείς, για αυτό και μπήκαν και άτομα που εμπλέκονται άμεσα με την αγορά. Στόχος του εμπορικού συλλόγου είναι να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν και όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά την επανεκλογή τους, είπε ότι όταν προσπαθείς να κάνεις κάποια πράγματα αυτό αναγνωρίζεται από τα μέλη σου και παρόλο που εδώ και πολλά χρόνια είχαν κατέβει δυο συνδυασμοί, ψήφισαν 114 άτομα, κάτι πρωτόγνωρο για τον σύλλογο, όταν το 2014 είχαν ψηφίσει 45.

Επίσης αναφερόμενος και στην Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων με τον ίδιο να επανεκλέγεται ξανά, είπε ότι είναι όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι από το Αγρίνιο, μέχρι και τα Ιωάννινα.

«Τα προβλήματα ωστόσο τον εμπορικών συλλόγων είναι πολλά,  καθώς είναι συνδικαλιστικός φορέα και πολλές φορές βρίσκουν βράχους μπροστά τους, καθώς το να λέει την γνώμη του τόσο ο εμπορικός σύλλογος, όσο και η συνομοσπονδία, δεν εισακούγονται πάντα, καθώς τα προβλήματα των μελών ήταν τόσα πολλά που στην αρχή είχαν απαξιώσει τους εμπορικούς συλλόγους καθώς θεωρούσαν ότι είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο που δεν θα είχε την απήχηση που πρέπει και προσπαθούσε μόνος του να λύσει τα προβλήματα του, τώρα πλέον καταλαβαίνουν ότι μόνοι τους δεν μπορεί να λύσουν τα προβλήματα τους.»

Ο εμπορικός σύλλογος έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τα προβλήματα στο ανώτατο όργανο και από εκεί στην συνομοσπονδία και από εκεί μεταφέρονται στην πολιτική σκηνή και την κυβέρνηση.

Σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει ο κάθε φορέα  είτε λέγεται εμπορικός σύλλογος, είτε επιμελητήριο, θα πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα και να λύνουμε τα προβλήματα μόνο με συνεργασία καθώς με τίποτε άλλο δεν λύνονται.

«Στα τοπικά προβλήματα αν ο καθένας λειτουργεί μόνος του δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε άκρη και αυτό είναι δεδομένο.»

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι επειδή ζει την αγορά πολλά χρόνια, αν βγάλουμε από μέσα μας την προσωπική μας προβολή, καθώς ο εμπορικός σύλλογος δεν είναι μόνο ο Αντώνης Δουβίτσας, αλλά ένα επταμελές συμβούλιο με 300 μέλη, καθώς αν βγουν οι εμπάθειες και κόντρες που έχουμε μεταξύ μας, σε προσωπικό επίπεδο καθώς αν συνεργαστούμε το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.

Όλο αυτόν τον καιρό μάλιστα και από το 2014 δεν μπορούσα να έχω καμία συνεργασία με το επιμελητήριο σε κανένα επίπεδο, ανέφερε.

Ανεφερόμενος  στις εκλογές του Επιμελητηρίου διευκρίνισε  ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε ότι λέμε, αναφέροντας ότι πριν την εμπλοκή του με τις εκλογές του επιμελητηρίου ο κύριος Σκιαδαρέσης δεν υπήρχε πουθενά στα κοινά, δεν τον ήξερε κανείς και αυτό είναι σημαντικό να επισημανθεί.

Επίσης είπε ότι επειδή η Λευκάδα είναι μια μικρή κοινωνία να μην ξεχνάμε μεταξύ μας τι έχει συμβεί και τι όχι, καθώς ο 2011 ένας συγκεκριμένος κομματικός χώρος πήγε να πάρει τις εκλογές του Επιμελητηρίου και να τις καρπωθεί, για αυτό δόθηκε και αυτή η έμφαση. Τώρα αυτό πάει να ξαναγίνει με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτός ο φανατισμός με τον ίδιον κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα να αναρωτιέται πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους.

« Μιλάμε για τον κύριο Πετρόπουλο που το 2011 έβγαλε τον κύριο Σκιαδαρέση και τώρα είναι απέναντι. Πως αυτοί οι άνθρωποι θα συνεργαστούνε μεταξύ τους;»

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε, ότι κατέβηκε σαν υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό της κυρίας Σταύρακα, αλλά το Επιμελητήριο βάση μιας διαπιστωτικής πράξης του 2015 μας έβγαλε εκτός,  γιατί η επιμελητηριακή νομοθεσία λέει πως αν σε διώξουν από το ΔΣ επειδή δεν πήγαινες σε αυτά τότε εκ των πραγμάτων είσαι έκπτωτος.

Μάλιστα είπε ότι τον καιρό που έγιναν οι εκλογές το 2011 ο κύριος Σκιαδαρέσης αντί να κάνει μια κοινή συνεργασία και να βγάλει μια πενταμελή διοικητική επιτροπή, που ουσιαστικά υλοποιεί την καθημερινότητα στο Επιμελητήριο, έβγαλε μια διοικητική επιτροπή με δικά του άτομα.

Ωστόσο ζήτησε να περάσει τα δικαιώματα του ΔΣ, δηλαδή την φωνή των 21 ατόμων στην πενταμελή επιτροπή, καθώς για όλα τα θέματα να αποφασίζει αυτή και όλοι οι υπόλοιποι απλά να επικυρώνουμε τις αποφάσεις της. Αυτό εγώ δεν μπορούσα να το δεχτώ ως πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου καθώς και όλοι οι υπόλοιποι που ήταν μέλη του ΔΣ. Ουσιαστικά παραγκώνισε την αντιπολίτευση, δεν ζήτησε καμία συνεργασία, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό, ζητώντας να αλλάξει αυτή η διαδικασία, καθώς δεν θα ξαναπάμε. Οι υπόλοιποι χωρίς να τους το πω με ακολούθησαν και ξαφνικά στις 21-04-2015 τέσσερα χρόνια μετά έβγαλε διαπιστωτική πράξη ότι εμείς δεν πάμε στα συμβούλια, λες και οι δικοί του πήγαιναν και μας έδιωξε από το επιμελητήριο.

«Οι συμβουλάτορες του ήξεραν τον επιμελητηριακό νόμο, τον είχαν συμβουλέψει ότι αν και εφόσον μας διώξει δεν μπορούμε να βάλουμε υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές κάτι που θεωρώ ανήθικο», με τον ίδιο να έχει προσφύγει προς το τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο Μεσολογγίου.

Στον ισχυρισμό του κύριου Σκιαδαρέση  ότι βρίσκεται πίσω από τον συνδυασμό της κα Σταύρακα, είπε ότι όλα αυτά είναι φρου φρου και αρώματα, λέγοντας ότι η κυρία Σταύρακα δεν χρειάζεται κάποια στήριξη, καθώς είναι μια οικογένεια που την ξέρει η Λευκάδα, είναι ένα άτομο που ασχολείται πολλά χρόνια με την επιχείρηση της και την έχει φτάσει ψηλά και χρειάζεται την στήριξη ενός πρώην προέδρου επιμελητηρίου;

«Η κυρία Σταύρακα έχει μια οικογένεια από πίσω, έναν σύζυγο που βγήκε πρώτος στις εκλογές του εμπορικού συλλόγου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αποδεκτός από τον κόσμο, με καταστήματα σε όλη την Λευκάδα και δεν χρειάζεται την στήριξη μου; Την υποστήριξη όχι απλά την έχει, αλλά είμαι και φανατικός υποστηρικτής, καθώς η κυρία Σταύρακα δεν παίρνει κουβέντα από κανέναν και η ίδια πάντα παίρνει τις τελικές αποφάσεις.

Υποστηρίζω ανοικτά την κυρία Σταύρακα και θα κάνω τα πάντα για να βγει, ωστόσο δεν στηρίζω κανέναν όπως στηρίζονται κάποιοι άλλοι.»

Μάλιστα αναφερόμενος στην δραστηριότητα του κύριου Σκιαδαρέση είπε ότι έχει τσακωθεί με τους πάντες και αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο άτομο με το οποίο δεν έχει τσακωθεί, λέγοντας ότι σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο.

Όσον αφορά το forum, ανέφερε ότι δεν οργανώθηκε σωστά με παντελή απουσία τοπικών επιχειρήσεων, λέγοντας ότι κάποια πράγματα το επιμελητήριο πρέπει να δει εντελώς διαφορετικά.

Επίσης ανέφερε ότι στην Λευκάδα υπάρχουν δυο ΚΕΚ, κάνουν προγράμματα, με τον εμπορικό σύλλογο πάντα να συνεργάζεται στενά μαζί τους ενώ το επιμελητήριο κάνει προγράμματα σε ΚΕΚ του Πύργου Ηλίας.. «Δηλαδή ένα μεροκάματο δεν μπορεί να το κρατήσουμε εδώ, αλλά να το στείλουμε στον Πύργο;» αναρρωτήθηκε.

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατί αυτό το  κάνει και πια είναι η λογική αυτή, καθώς αν οι ίδιοι δεν στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις δεν θα γίνει τίποτα. Το χρήμα πρέπει να κάνει κύκλο στον τόπο μας.»

Αναφερόμενος στο catering που επέλεγε βάση κόστους το επιμελητήριο, είπε ότι θα μπορούσε να ζητήσει προσφορά από όλους και αν η τιμή ήταν απαγορευτική για τα δεδομένα του επιμελητηρίου, μπορούσαν  να ζητήσουν μια καλύτερη προσφορά και να βρεθεί η χρυσή τομή, λέγοντας ότι  είναι προτιμότερο από  να παίρνει δεκαπέντε catering ο κύριος Μπουρδάρας, να πεις στον άλλον να μειώσει λίγο την τιμή.

Την ίδια πρακτική έπρεπε να εφαρμόσει και στην εταιρεία ταχυμεταφορών, καθώς τον προκάλεσε όποια στιγμή θέλει να δώσει δημόσια τις προσφορές που πήρε από τα υπόλοιπα γραφεία ταχυμεταφορών,  και τι τιμές του έχουν δώσει, καθώς έχει μιλήσει με όλες τις εταιρείες και ποτέ δεν έχει ζητήσει προσφορά. «Ζήτα μια προσφορά και πέτα την..Ζήτα την ωστόσο για να είσαι καλυμμένος τυπικά», ανέφερε.

Το ίδιο έπρεπε να κάνει και για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό, πριν απευθυνθεί σε καταστήματα εκτός Λευκάδας.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23687 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.