“Ανησυχία” Καρφάκη -Αραβανή για πιθανές καθυστερήσεις του Δήμου στο κτιριακό του νέου τμήματος. Δρακονταειδής: Πλέον ο δήμος δεν εμπλέκεται στο κτιριακό


Το θέμα του Τμήματος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Είχε προηγηθεί μία αιχμηρή ανακοίνωση του βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιου  Καββαδά, με αφορμή την συνέντευξη του δημάρχου Λευκάδας  Κώστα Δρακονταειδή μέσα από την συνέντευξη του στον Prisma 91,6.

Σύμφωνα με την σημερινή του ανακοίνωση ο βουλευτής Λευκάδας από τον δήμαρχο να απαντήσει τι σκοπεύει να πράξει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις ζητώντας να μάθει αν θέλει να παραχωρηθεί στο ΤΕΙ σήμερα ή στο Ιόνιο πανεπιστήμιο το  ΟΤ 305 ώστε να αποκτήσει Λευκάδα σύγχρονες εγκαταστάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην τοποθέτησή της η Μαριάννα Καρφάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την  νομοθέτηση τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Η ίδια  ωστόσο και με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί για την λειτουργία του τμήματος σε δυο χρόνια, θέλησε να μάθει αν ως δήμος Λευκάδας  έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε προς την κατεύθυνση να κάνουμε  ότι περνάει από το δικό μας χέρι για την υλικοτεχνική υποδομή, καθώς οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές.

Ο Βασίλης Αραβανής εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί μία πολύ αξιόπιστη πηγή, την οποία ισχυρίστηκε πως αν προκληθεί θα  αποκαλύψει του έχει πει ότι η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για την καθυστέρηση παραχώρησης του κτιρίου των Υποδομών, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από τη Σύγκλητο, σύμφωνα με το νομοθέτημα.

Ο ίδιος ζήτησε την απάντηση του δημάρχου αν όντως φταίμε κάπου και έχουμε δημιουργήσει κόλλημα στη δημιουργία της υλικοτεχνικής υποδομής.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας, είπε ότι μερικοί, μόνο συγνώμη δεν μας ζήτησαν να τους πούμε επειδή ιδρύεται πανεπιστημιακό τμήμα στη Λευκάδα.

Ο ίδιος επανέλαβε για άλλη μία φορά τη μάχη που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα, αλλά και προσωπικά ο ίδιος, λέγοντας ότι δεν τον έχουν ακούσει πολλές φορές να μιλάει για προσωπικές μάχες.

Μάλιστα κάλεσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου  με πειστικό τρόπο να του απαντήσουν τα πολιτικά κόμματα για τον λόγο που δεν ψήφισαν για την δημιουργία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

“Για την γενικότερη πολιτική τους θέση δεν θα τους κρίνω εγώ, είπε,  ωστόσο θα τους κρίνω για το κομμάτι που αφορά τη Λευκάδα. Γιατί τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν ψήφισαν το ζήτημα της ίδρυσης Πανεπιστημιακού τμήματος;”

Μερικοί το πάνε φιρί-φιρί και ήδη απέξω το λένε ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή έχει ευθύνη γιατί το κέντρο νεότητας δεν έχει παραχωρηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, λέγοντας ότι έχει εξηγήσει τον λόγο πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Εμείς ως Δήμος Λευκάδας κάναμε ότι ήταν απαραίτητο και για αυτό ήταν ενήμεροι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, επειδή πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα για την Λευκάδα.

Μάλιστα το Υπουργείο πριν τρεις μήνες, και αφού ο δήμος είχε τελειώσει τα πάντα από την πλευρά του, κατέληξε ότι το αίτημα αφού το κτίριο ανήκει στο Δημόσιο πρέπει να γίνει από το ΤΕΙ.

Το ΤΕΙ  ενημερώθηκε αμέσως έστειλε το αίτημα και εκκρεμεί η απόφαση από τον Υπουργό, εκτιμώντας ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος.

“Οι μελέτες είναι έτοιμες, την έχει αναλάβει το ίδιο το ΤΕΙ που τους έχει τελειώσει εδώ και καιρό, υπάρχουν 2 εκατομμύρια ευρώ στο υπουργείο που για να παραμείνουν δώσαμε και για αυτό μάχη και με το που θα περάσει το κτίριο στο ΤΕΙ αμέσως δημοπρατεί το ίδιο το έργο, με τον Δήμο να μην εμπλέκεται.

Αν μετά από όλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν  να λένε ότι ο δήμος έχει ευθύνες για το ζήτημα του κέντρου νεότητας να βγάλουμε όλα τα έγγραφα στην δημοσιότητα και να δώσουμε  απαντήσεις.

Μάλιστα το παραμυθάκι που διαχέεται από ορισμένους κύκλους που κάνουν ότι δεν ξέρουν, λέγοντας ότι δεν θα υπάρχουν φοιτητές του ΤΕΙ  στη Λευκάδα, είπε  ότι σε λίγες μέρες που θα βγουν οι βάσεις θα έχουμε και πάλι εισακτέους στο ΤΕΙ επομένως δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιοι λένε ψέμματα ότι δεν θα υπάρχουν νέοι φοιτητές στο ΤΕΙ.

About Ομάδα Σύνταξης 26718 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.