Αναστάσιος Στάμου στον Prisma 91,6: “Η κοινωνία της Λευκάδας να εμπιστευτεί περισσότερο το ΕΠΑΛ”


Με αφορμή την κατάληψη του ΕΠΑΛ Λευκάδας,  που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες, ο διευθυντής του Αναστάσιος Στάμος, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη.

Όσον αφορά την κατάληψη, ανέφερε  ότι « έγινε για μια εβδομάδα η εθιμοτυπική κατάληψη των μαθητών, μια «επαναστατική γυμναστική», καθώς οι έφηβοι νιώθουν μέσα τους αυτή την επαναστατικότητα και την εκφράζουν στο σχολείο και τους καθηγητές.

Αυτό συνέβη και φέτος με τα παιδιά να χάνουν μια εβδομάδα μαθημάτων με αιτήματα που είναι ανάξια αναφοράς.»

«Εμείς από την δεύτερη ημέρα καταλήψεως κινητοποιήσαμε το συμβούλιο σχολικής κοινότητας, όπου οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές συνδιαλέγονται για να βρουν άμεσα λύση και να ανοίξει το σχολείο. Αυτό έγινε τα αιτήματα των μαθητών απαντήθηκαν αμέσως, ωστόσο οι μαθητές αρνήθηκαν να λύσουν την κατάληψη και το σχολείο έπαψε την κατάληψη από την Τετάρτη.»

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ εξήρε το φετινό επίπεδο των μαθητών στο ΕΠΑΛ, λέγοντας ότι κατά την διάρκεια της κατάληψης δεν έγινε καμία ζημιά στο σχολείο, το πρόσεξαν και ενώ άλλες χρονιές γινόταν μεγάλη προσπάθεια να έρθει το σχολείο σε μια κανονικότητα, μπήκαμε αμέσως στο γνώριμο παλιό κλίμα.

Ο κύριος Στάμος μιλώντας για την φοίτηση του ΕΠΑΛ οι μαθητές παίρνουν συγχρόνως και απολυτήριο λυκείου και επαγγελματικό πτυχίο που από επίπεδο τρία πήγε στο τέσσερα, καθώς το επίπεδο πέντε είναι το ΙΕΚ και έξι το ΤΕΙ.

Μάλιστα ήδη θεσμοθετείται, όσα παιδιά τελειώνουν το ΕΠΑΛ, να μπορούν να κάνουν και ένα διετές πρόγραμμα στο ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις και να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους και τις γνώσεις τους στο επάγγελμα.

«Το ΕΠΑΛ της Λευκάδας είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ήδη υπάρχει επάρκεια στα εργαστήρια, τα υλικά και μηχανήματα και αναμένεται μια μεγάλη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αγοράς καινούριων μηχανημάτων.

Το μόνο μειονέκτημα είναι το ΙΕΚ που φιλοξενείται και στερεί δυο αίθουσες από το ΕΠΑΛ, ωστόσο και αυτές θα προσπαθήσουν να τις κάνουν προσθήκη, καθώς σε συμφωνία με τον δήμο, οι τεχνικές υπηρεσίες θα κάνουν την μελέτη, δυο-τριών αιθουσών σε κάθε όροφο και το πρόβλημα μεθοδεύεται να λυθεί, οι καθηγητές είναι πολύ καλοί και όποιο παιδί προσέξει θα βγει καλό «μαστοράκι».»

Ωστόσο όπως είπε ο κύριος Στάμος η ανταπόκριση των μαθητών δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς η κοινωνία της Λευκάδας ακόμα προτιμά τα Γενικά Λύκεια, παρόλο που το ΕΠΑΛ θα έπρεπε να έχει 200 μαθητές, έχει 100.

Όπως ειπε,  επικρατεί μια νοοτροπία ότι στα ΕΠΑΛ έρχονται παιδιά «αλήτες», ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και όποιος ζει την μεγάλη οικογένεια του ΕΠΑΛ, θα δει ότι έχουμε παιδιά διαμάντια, που πιάνουν στα χέρια τους κάτι και το κάνουν ακόμα καλύτερα και από καθηγητή, με τον ίδιο να θέλει να στείλει το μήνυμα ότι το ΕΠΑΛ πρέπει να το εμπιστευτεί η κοινωνία της Λευκάδας.

About Ομάδα Σύνταξης 27560 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.