Βιβιάννα Βαρδή στον Prisma 91,6: Η οποιαδήποτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ποσόστωση ελάχιστα επηρεάζει την απόφαση του Υπουργού.

Για το θέμα της ποσόστωσης που όπως όλα δείχνουν διχάζει την κοινωνία της Λευκάδας, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη,  η δημοσιογράφος της Εφημερίδας «Λευκαδίτικος Λόγος», αλλά και lefkadapress Βιβιάννα Βαρδή.
Όπως ανέφερε οποιαδήποτε απόφαση Δημοτικού ή Περιφερειακού συμβουλίου, λίγο επηρεάζει την απόφαση οποιαδήποτε Υπουργού και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν είναι γιατί θέλουν να κάνουν πολιτικά παιχνίδια.
Μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι τίποτε άλλο από το να ευχαριστηθούν κάποιοι γονείς και παιδιά, με την πραγματικότητα να είναι ότι οποιοσδήποτε Υπουργός αποφασίζει και δεν θέλω να πιστεύω ότι επηρεάζεται.
Σε όλη αυτή την ιστορία της ποσόστωσης υπάρχει λαϊκισμός και έντονη ψηφοθηρία, ανέφερε.
Όσον αφορά την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είπε  ότι φωτογράφιζε την ίδια, λέγοντας ότι θεωρεί ότι όταν κάποιος έχει ένα δημόσιο βήμα, θα πρέπει να κάνει την τοποθέτηση του όπως ακριβώς πιστεύει και να τη τεκμηριώνει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κανιβαλιστεί, όπως συνέβη στην δική της περίπτωση, καθώς και άλλοι συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν θέση κατά της ποσόστωσης και δεν έχουν κανιβαλιστεί όπως η ίδια.
Όσον αφορά την περίπτωση της Κεφαλονιάς, είπε ότι κατά την δική της γνώμη η Κεφαλονιά δεν μπορεί να συγκριθεί με την Λευκάδα, καθώς είχε 3.000 άστεγους, που ζούσαν μέσα σε Κρουαζιερόπλοιο και δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης

.
“Το θέμα είναι να μην λέμε επειδή συνέβη στην Κεφαλονιά να συμβεί και στην Λευκάδα, αλλά τι σημαίνει ποσόστωση και τι δικλείδες θα πρέπει να βάζουμε.”
Η ίδια υπογράμμισε  ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι μέσω της ποσόστωσης κάποιος άλλος θα χάσει την θέση του, αλλά το πόσο εκπαιδευτικό είναι και βοηθάει το παιδί που θα πάει στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να έχει την υποδομή να υποστηρίξει μια σχολή στην οποία θα μπει και τι θα γίνει με όλη αυτή την ιστορία στο θέμα της εκπαίδευσης.
Μάλιστα διάβασε και απόσπασμα επιστολής μαθητών της Κεφαλονιάς προς τους αιρετού με τίτλο «η αβάσταχτη ελαφρότητα τη ποσόστωσης.»
“Η εικόνα που είδαμε στο δημοτικό συμβούλιο μετά την απόφαση και τους διαπληκτισμούς που πραγματοποιήθηκαν έξω και την επίθεση σε Αντιδήμαρχο, δεν αρέσει σε κανέναν και δεν αρμόζει και στα παιδιά να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις.”
Όσον αφορά και την ανακοίνωση του Βουλευτή Θανάση Καββαδά, αναρωτήθηκε που ήταν εκείνη την ημέρα ο Βουλευτής στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι και δημοτικός σύμβουλος; Γιατί δεν ήρθε να ψηφίσει; Θα ήταν αλλιώς το αποτέλεσμα. Είναι κάποια ερωτήματα που ίσως πρέπει να απαντήσει ο ίδιος.
Μάλιστα ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα η ίδια τον είδε στην Λευκάδα και δεν είχε κάποια υποχρέωση στο Κοινοβούλιο.
Η διαφορά ήταν μια ψήφος, αν νομίζουν ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τόσο σημαντική.
Δεν μπορείς ωστόσο να βγαίνεις και να λες ότι θέτω στον Υπουργό ερωτήσεις και να απαξιώνεις το Δημοτικό Συμβούλιο. Τότε γιατί ασχολούμαστε με την απόφαση του, όταν δεν παίζει κανένα ρόλο, ενδεχομένως είναι πιο σημαντική η παρέμβαση του Βουλευτή στον Υπουργό.
Η κυρία Βαρδή εξήγησε  ότι η δικής της άποψη ήταν  υπογεγραμμένη και άσχετα με το αν είναι σωστή, δεν συζητιέται στην κεντρική αγορά, ανώδυνα μεταξύ φίλων, εκτίθεται δημόσια και κρίνεται για αυτό.
Η ίδια μάλιστα είπε ότι θα είχε ενδιαφέρουν να διαβαστούν δημόσια τα υβριστικά μηνύματα που έχει πάρει, από e-mail που δεν υπάρχουν για να δείτε την λέξη bulling πόσο πολύ μεγαλείο έχει.
Μάλιστα ανέφερε ότι το τελευταίο μήνυμα που πήρε ήταν «δεν μπορείς να μιλάς εσύ που δεν έχεις παιδιά.» Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι σημαίνει παιδεία και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας άνθρωπος που έγραψε την άποψη του.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 18226 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. και εσκασε μυτη εντομο, με ονομασια [ κακιακιξ] τσιμπησε πολλους λευκαδιτες και ταβαλαν μαζι της .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.