Βασίλης Βιλιάρδος Βουλευτής Ελληνικής Λύσης στον Prisma 91,6: “Είμαστε προ των πυλών νέας ύφεσης σε Ευρώπη και Ελλάδα…”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο βουλευτής επικρατείας της “Ελληνικής Λύσης” Βασίλης Βιλιάρδος.

Όπως ανέφερε η Ελληνική λύση είναι ουσιαστικά ένα δημοκρατικό πατριωτικό κόμμα, κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει και υπήρξε η αναγκαιότητα καθώς και τα τρία κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα την έχουν οδηγήσει σε πολύ δύσκολους δρόμους.

Αναφορικά με το “δημοκρατικό” για παράδειγμα στο πρόγραμμά μας αναφέρεται η ίδρυση ενός συνταγματικού δικαστηρίου, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα που να μην έχει, ακόμα και τα Σκόπια και η Τουρκία έχουν, είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής όπως κάθε δημοκρατικό κόμμα, υπέρ των δημοψηφισμάτων όταν συγκεντρωθούν πάνω από 150.000 υπογραφές πολιτών, όπως συμβαίνει στην Ελβετία και σε άλλες ευνομούμενες χώρες, υπέρ της εκλογής του προέδρου από το λαό και τα λοιπά.

Αναφορικά με το “πατριωτικό”, ανέφερε ότι είμαστε υπέρ ενός εθνικού κράτους, γιατί έχουμε δει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παγκοσμιοποίηση, είμαστε εναντίον της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, καθώς έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, υπέρ του ελέγχου των ροών των κεφαλαίων, καθώς και του ελέγχου της διακίνησης των εργαζομένων από χώρα σε χώρα, καθώς και τα δύο αυτά θέματα συζητούνται διεθνώς εκτός από την Ελλάδα που το μεταναστευτικό το έχουμε τοποθετήσει δυστυχώς σε άλλη θέση.

Μάλιστα λέγεται ότι οι μετανάστες λειτουργούν αρνητικά, τόσο για τις χώρες που φεύγουν, όσο και για τις χώρες υποδοχής, καθώς στις χώρες υποδοχής δημιουργούν προβλήματα όσον αφορά των μισθών των εργαζομένων εκεί, αλλά και από τις χώρες που φεύγουν, φεύγουν κεφάλαια που έχουν κοστίσει όπως και εκπαίδευσή τους και δημιουργούν προβλήματα.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό το βάρος δεν το πληρώνει μόνο η Ελλάδα,  αλλά και η Γερμανία, καθώς όταν πολλές φορές αναφερόμαστε για τα προβλήματα που μας δημιουργεί Γερμανία, αναφερόμαστε μόνο σε γερμανική ελίτ και ποτέ το λαό της.

Στη Γερμανία έχουν δημιουργηθεί προβλήματα όσον αφορά το μισθό των εργαζομένων, καθώς αυτοί που έρχονται από άλλες χώρες δημιουργούν ανταγωνισμό, αλλά και τα ενοίκια απορροφούν πλέον πάνω από το 50% του μισθού των εργαζομένων, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση έχουν έρθει πολλοί μετανάστες από χώρες εκτός Ευρώπης όπως και εντός και δημιουργείτε πολλά προβλήματα.

Εμείς θεωρούμε την πατρίδα μας σπίτι μας και οικογένειά μας και πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε για να προστατέψουμε τους πολίτες που ζουν σε αυτή τη χώρα.

Η Ελληνική λύση δεν είναι ενάντια στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη δημιουργείται κυρίως από τη Γερμανία και δευτερευόντως από την Ολλανδία.

Τόσο η Γερμανία όσο και Ολλανδία όταν έχουν πλεονάσματα δημιουργούν ελλείμματα σε κάποιες άλλες χώρες, το θέμα είναι ότι η Ευρώπη πλέον διοικείται από τη Γερμανία, αν πάρει Μάλιστα και την προεδρία της κομισιόν τα πράγματα θα είναι τελείως αρνητικά στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη δεν έχει μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων όπως της κρίσης του 2010 με τον τρόπο που έχει κατασκευαστεί και εφόσον δεν αλλάξει η κατασκευή της θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα.

Το επόμενο πρόβλημα που πρέπει να περιμένουμε είναι πως όταν έρθει ξανά η ύφεση η οποία βρίσκεται στο δρόμο, καθώς είναι νομοτελειακή ανά 10 με 15 χρόνια θα δούμε τεράστια προβλήματα στην Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Στην επισήμανση ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης στην Ελλάδα αναμένουμε έξοδο από αυτή, ο Βασίλης Βιλιάρδος ανέφερε ότι η χώρα μας ξαναμπαίνει σε ύφεση, αυτό φαίνεται από τον πληθωρισμό ο οποίος έχει πέσει στο 0,2% και από κει φαίνεται ότι μπορεί να νομίζουμε πώς τα επιτόκια δανεισμού των ομολόγων είναι χαμηλό, ωστόσο δεν είναι καθόλου χαμηλά, γιατί τα ονομαστικά είναι αυτά που μετράνε, όταν λοιπόν ο πληθωρισμός είναι τόσο μικρός σημαίνει ότι τα πραγματικά επιτόκια είναι πολύ μεγάλα και όταν το ονομαστικά επιτόκια τα βλέπουμε να μειώνονται θα πρέπει να τρομάζουμε αντί να πανηγυρίζουμε γιατί προβλέπεται ύφεση.

Επίσης βλέπουμε ότι οι εξαγωγές αυξάνονται, οι  εισαγωγές όμως πολύ περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι η ανταγωνιστικότητα μας ξεκινάει και πάλι την καθοδική της πορεία, αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για τους εργαζόμενους, γιατί όταν δεν αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα Δεν πρόκειται ποτέ να αυξηθούν οι μισθοί.

Οι μισθοί δεν είναι κατά παραγγελία της Κυβέρνησης, αλλά έρχονται κατά την καλή εξέλιξη της οικονομίας, αυτά τα προβλήματα είναι μεγάλα και πρέπει να τα προβλέψουμε πριν διογκωθούν και δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουμε.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Βιλιάρδο η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει πως η Ελλάδα έχει μόνο μία λύση, δραστική μείωση των φόρων και μεγάλη αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. Το πρώτο σημαίνει για παράδειγμα ότι το φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων να πάει από το 28% στο 15%. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουμε σε μία περιοχή που γειτονικές μας χώρες έχουν συντελεστή φορολόγησης 10, 12,5 και 7% και εμείς να έχουμε 28 και 20.

Σχετικά με τις δημόσιες επενδύσεις, καμία χώρα στον πλανήτη δεν έχει ξεφύγει από ύφεση χωρίς την αύξηση τους, ώστε να δημιουργηθεί ζήτηση, να μειωθεί η ανεργία από τις εταιρείες που δημιουργεί το δημόσιο και να ακολουθήσει μετά ο ιδιωτικός τομέας, αυτή είναι η μοναδική συνταγή πάντοτε υπήρχε στον πλανήτη και αυτή θα υπάρχει.

Εφόσον δεν εφαρμόζουμε αυτή τη συνταγή τότε είμαστε εκ των προτέρων αποτυχημένοι και θα αποτύχει και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι υπόλοιπες τρεις ή τέσσερις πέρασαν μέσα στην κρίση.

Η πολιτική αυτή δεν είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, καθώς πριν ήταν δικιά μας ευθύνη, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ανέβασε κατακόρυφα τις δημόσιες δαπάνες και φτάσαμε στο μνημόνιο.

Από εκεί και πέρα όταν μας διοικούν οι δανειστές είναι θέμα της πολιτικής που μας επιβάλλουν, ενώ ανέφερε ότι είναι παραμύθι το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Αρχικά οι μεταρρυθμίσεις επιβάλλεται σε μία χώρα όταν η χώρα αναπτύσσεται, όταν η χώρα είναι σε ύφεση οπως είναι η Ελλάδα που είναι η πλέον χρεοκοπημένη σε παγκόσμια ιστορία, εμείς συζητάμε μόνο το δημόσιο χρέος, ενώ το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι το κόκκινο ιδιωτικό χρέος και όταν μία χώρα είναι σε μία τέτοια θέση οι πολίτες
δεν είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν απολύτως τίποτα.

Όταν η φορολογία είναι υψηλή, οι μισθοί τόσο χαμηλοί η φορόδιαφυγή φτάνει στα ύψη και αυτό το ξέρει κάθε οικονομολόγος και ο κάθε απλός άνθρωπος, γιατί αλλιώς ο άνθρωπος δεν επιβιώνει. Προκειμένου να μην επιβιώσει προτιμάει να πάει στη φυλακή, καθώς είναι ξεκάθαρο θέμα επιβίωσης.

 

About Ομάδα Σύνταξης 26706 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.