Βαγγέλης Βερροιώτης στον Prisma 91,6: “Όποια θέση μας δώσει ο Λευκαδίτικος λαός να γνωρίζει ότι θα είμαστε μπροστά για τα λαϊκά συμφέροντα, αυτοί που θα χάσουν θα είναι τα μεγάλα συμφέροντα στο νησί.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Βερροιώτης.

Αναφερόμενος στην ανεξαρτησία των δήμων, υπογράμμισε ότι αυτή δεν χάθηκε στα χρόνια των μνημονίων, αλλά πολλά χρόνια πριν και το χάσιμο της ανεξαρτησίας αφορά το λαό.

“Συνειδητά ένα κομμάτι της πλουτοκρατίας της Ελλάδας, επέλεξε να βρει στηρίγματα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά αυτό είναι μία ευρύτερη κουβέντα που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή.”

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο έχει προχωρήσει, υπάρχουν και άλλοι που είναι στη διάθεση του κόμματος, με το κόμμα να μη δυσκολεύεται καθόλου συγκρότηση του, αναφορικά με τους άλλους συνδυασμούς.

“Ως συνδυασμός έχουμε ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων, ότι ήμασταν κοντά στα λαϊκά προβλήματα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εμείς δεν είμαστε κόμμα που δουλεύει μόνο λίγο πριν τις εκλογές, αλλά η δική μας η προσπάθεια να είμαστε κοντά στα προβλήματα του κόσμου ήταν όλη την τετραετία, για αυτό και έχει ανταποκριθεί ένας κόσμος ευρύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια, αντανακλά και  σε ποιους απευθυνόμαστε, δηλαδή σε εργαζόμενους, ανθρώπους καθαρούς, της βιοπάλης, χωρίς να σημαίνει ότι και στους άλλους συνδυασμούς δεν υπάρχουν καθαροί άνθρωποι, ωστόσο είναι καθαροί κυρίως μέσα στο χώρο δουλειά τους και αυτό για εμάς έχει την ιδιαίτερη σημασία του.”

Όποια θέση μας δώσει η ψήφος του Λευκαδίτικου λαού θα είναι εγγύηση ότι θα είμαστε μπροστά για τα λαϊκά συμφέροντα και επειδή δεν μπορούν όλοι να τρώνε από την ίδια πίτα, αυτοί που θα χάσουν από τη δική μας πλευρά, είναι τα μεγάλα συμφέροντα στο νησί που δραστηριοποιούνται και εκμεταλλεύονται, μαζί με τη γενικότερη κατάσταση το λευκαδίτικο λαό.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική ο κύριος Βερροιώτης ξεκαθάρισε την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι η απλή αναλογική ανταποκρίνεται στην έκφραση της λαϊκής ψήφου.

Αυτή τη στιγμή όμως η απλή αναλογική δεν υιοθετείται με αυτό το σκεπτικό, αλλά το ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση που τη νομοθέτησε είναι για δικούς της λόγους να διαμορφωθεί ένας Α συσχετισμός, για αυτό και έγινε πιο αναλογική για τις εθνικές εκλογές για να μην μπορεί το πρώτο κόμμα που δεν θα είναι ο ΣΎΡΙΖΑ να σχηματίσει εύκολα κυβέρνηση.

Ένα δεύτερο και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να πιεστούν όλα τα σχήματα που θα κατέβουν στις τοπικές εκλογές, να λειτουργήσουν με βάση τα συμφωνημένα και συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών σε τοπικό επίπεδο.

Θα αναγκαστούν με την λογική της “λύσης των προβλημάτων”, καθώς μιλάμε για προβλήματα των επιχειρηματιών και όχι των εργαζομένων, να τα βρουν, καθώς αυτό θα συμβεί στα βασικά και στα δευτερεύοντα μπορεί να κοκορομαχούν, λόγω ύπαρξης διαφορετικών ψηφοδελτίων.

Ο κύριος Βερροιώτης απάντησε και στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Μετωπική Δράση, βασίστηκε στην πρόσφατη απάντηση που δόθηκε από την λαϊκή συσπείρωση.

Όπως είπε δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής διαφοράς, αλλά είναι ζήτημα που καθορίζει ποια στάση κρατάει η κάθε δύναμη σε αυτό που λέμε συνεργασία.

“Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρξει συνεργασία που όπως αναφέραμε και στην απάντησή μας, να στρώνειτο έδαφος σε μία αντιλαϊκή κυβέρνηση, γιατί αυτές οι δυνάμεις πρωτοστάτησαν το 2015 και πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πρώτο καιρό ώστε να καλλιεργηθεί η ανοχή στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληξε στην τεράστια απογοήτευση του λαού.

Αυτό είναι πολύ πρακτικό πρόβλημα, που αυτόματα γκρεμίζει τις γέφυρες συνεργασίας.

Το ζήτημα που αφορά τις συνεργασίες, πολύς κόσμος μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που παίρνουμε υπόψιν μας για τη στάση μας, καθώς μιλάμε για πολιτικές δυνάμεις, άσχετα με το πόσο μικρές ή μεγάλες είναι.

Στη μετωπική δράση, βρίσκεται το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε όσο ήταν η ομάδα Λαφαζάνη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάμε για πλανημένους πολίτες και αυτή είναι η διαφορά.

Αρκετός κόσμος που ήταν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έχει βρει θέση στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και δεν είμαστε ενάντια σε αυτό, με την παραδοχή της στάσης που είχε το ΚΚΕ και γενικότερα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πολιτική κατάσταση και αυτή τη στιγμή λένε όλοι, ότι η ελπίδα βρίσκεται σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα συνεργασίας με αγωνιστές, όμως μιλάμε για πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που απευθύνουν αυτό το κάλεσμα συμπόρευσης.

Η μεγαλύτερη “ενόχληση” για σύμπλευσης και συνεργασίες, θα είναι αν αυτές οι δυνάμεις εκλεγούν στο δημοτικό συμβούλιο, εκεί θα είμαστε με καθαρές τις θέσεις μας, θα είναι με σαφήνεια διατυπωμένες και όποιος θέλει να συμπορευτεί μαζί μας ας το κάνει στην πράξη.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21330 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.