«Το Παρίσι θρηνεί για την αγαπημένη του κυρία» – Μονοπωλεί τα ξένα μέσα η πυρκαγιά στην «Παναγία των Παρισίων»


Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά στον παγκοσμίου φήμης ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Το CNN γράφει ότι ο ναός που χτίστηκε πριν από 850 χρόνια και το οποίο επισκέπτονταν 13 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κάνει επίσης αναφορά στη δέσμευση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του ναού.

Η βρετανική Guardian γράφει στο κεντρικό της θέμα στην εφημερίδα «Η κόλαση καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων».

 

Η βρετανική Guardian γράφει στο κεντρικό της θέμα στην εφημερίδα «Η κόλαση καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων».

Η Daily Telegraph έχει τίτλο «Το Παρίσι θρηνεί για την αγαπημένη του Κυρία».

Οι βρετανικοί Times γράφουν «Μάχη για να σωθεί η Παναγία των Παρισίων» ενώ η ιστοσελίδα BBC έχει και αυτή ως κεντρικό θέμα τη δέσμευση Μακρόν για την αποκατάσταση του περίφημου ναού.

Η γαλλική Liberation παραφράζοντας την ονομασία του ναού «Notre Dame» έχει για τίτλο «Notre Drame» που σημαίνει «Το δράμα μας» και η γαλλική «Le Parisien» γράφει στην πρώτη της σελίδα «Η δική μας κυρία των δακρύων».

H ιταλική Corriere della sera φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα μια φωτογραφία της «Παναγίας των Παρισίων» και σημειώνει: «Υπό έλεγχο οι φλόγες, οι εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε, διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς».

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24130 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Ο νέος ορθολογισμός που επιβάλλεται ώς αναγκαιότητα, των επαγγελμάτων εγγύτητας – πρωτοπόροι οι Γάλλοι χρόνια, μαζί με τα ταμειακά ώς αναγκαιότητα πλεονάσματα, η Ελλάδα εν μέσω βαριάς ιστορικής χρεωκοπίας πρωτοπορεί, οι απόψεις του ευρωπαικού διευθυνητηρίου που όλα θα τα λύσει με το ευρώ , έχει ξεχάσει και δεν πρόκειται να θυμηθεί ότι τα θέματα ασφαλείας και προστασίας της ίδιας της ασφάλειας για την κοινωνική συμβίωση κοστίζουν ιστορικά. Και δεν είναι στατιστικά λογιστικά ταμειακά θέματα επεξεργασμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  Ούτε η Ευραστάτ ούτε η Γαλλοστάτ κλπ ”επιστημονικές ομάδες” και διαβούλια ( της πλάκας και της αρπαχτής δηλαδή ρεντίκολα και κοινωνικά και ανθρώπινα νούμερα) μπορούν να διαφυλάξουν την ηρεμία της κοινωνικής συμβίωσης αν η βάση αναγωγής αυτής είναι τα χαρτονομίσματα ( δηλαδή τα πετζετάκια κατά το λαικό άσμα ) που και αυτά σε περίπτωση φωτιάς καίγονται. Να μην ξεχάσουν να βγάλουν τον Μαργαρίτη Σχοινά και τον Τούσκ και άλλους εκπροσώπους στο γυαλί – το τηλεοπτικό κλπ να τους βάλουν και στα λαικά περιοδικά- και να διαβάσουν εκδοθέντα ανακοινωθέντα για την πολιτιστική ζημιά που έγινε στην Νότρ Ντάμ , να επισκεφθεί και η Καγκελάριος της Γερμανίας με τον Σόιμπλε ( αυτόν του μηδενικού ελλείματος των προυπολογισμών ώς μηδενικό που είναι και ο ίδιος ) την Νότρ Ντάμ για να εκφράσουν την συμπαραστασή τους στις πέτρες και στα ξύλα που κάηκαν και να συνεχίσουν τους στατιστικούς υπολογισμούς των για να είναι εξασφαλισμένο ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν ακόμα χειρότερα γεγονότα επί του ιστορικού πολιτισμικού κεφαλαίου της Ευρώπης… γιατί αυτό έχουν μεθοδεύση.
  Έχει καμμιά αμφιβολία κανένας ότι το ανθρώπινο μηδενικό που λέγεται Σόιμπλε και το διευθυντιριό του θέλουν να καταστρέψουν ότι υπάρχει δίπλα τους για να νοιώσει και ο ίδιος και το διευθηντήριο ομοιοπαθώς καλύτερα.???
  Μπορεί και η Ελληνική κυβέρνηση νυν και κάθε άλλη στο μέλον να συνεχίσει να ορθολογεί στα ταμειακά πλεονάσματα χωρίς να ξοδεύει στην ανθρώπινη εμπειρία για την προστασία του πολιτισμού των ανθρώπων.
  Θά έρθουν χειρότερα, στην Ελλάδα τα ζήσαμε με την Εκατόμβη στο Μάτι και τους νεκρούς στην τράπεζα στο κέντρο της πρωτεύουσας το 2010 , μπορούν οι εκπρόσωποι της ταμειακά πλεονασματικής Ευρώπης να συνεχίσουν στο τηλεοπτικό γυαλί.

 2. Οι μουφαδόροι και μα’ι’μουδιάρηδες του Ευρωπα’ι’κού ορθολογισμού.

  Τα σεμινάρια πυρασφάλειας και προστασίας απ την φωτιά , παλαιότερη εκπαίδευση σε μεγάλες επιχειρήσεις και στον στρατό για τους εφέδρους ,ήταν απ τις σημαντικότερες εκπαιδεύσεις στην ζωή των ανθρώπων , και για όσους ήθελαν κάτι να μάθουν, πέρα από την όποια σχολική ή πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
  Ήταν εκπαίδευση ζωής και με τα χρόνια αναγνωρίζεται η χρησιμοτητά της, που υπερβαίνει και τις επαγγελματικές γνώσεις ου εφοδιάζει η γενικευμένη σχολικοπανεπιστημιακή εκπαίδευση.
  Και οι μεγαλύτερες εταιρικές μορφές επεδίωκαν για την εκπαίδευση και ενημέωση του προσωπικού των, τον ορισμό περισσότερο εκπαιδευμένων υπαλλήλων που θα αποτελούν τους πυρήνες και υπευθύνους πυρασφάλειας και κινητοποίησης του προσωπικού σε περίπτωση κινδύνου από πυρκαγιά.
  Αλλά και στην στρατιωτική θητεία γινόνταν εκπαίδευση πυρασφάλειας παλαιότερα, δεν είναι γνωστό τι γίνεται τώρα.
  Η Ελλάδα για χρόνια δεν υστερούσε στην προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού σε θέματα πυρασφάλειας σε όλο το φάσμα των ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία της οποίας το γνωσιακό δυναμικό ήταν σε υψηλότατο επίπεδο. Και αυτό διαπιστώνονταν από όσους έτυχε να κάνουν αυτά τα σεμινάρια.
  Κάποιες φορές αυτή η γνώση φάνηκε χρήσιμη σε πολλούς που έτυχαν σε κάποια περιστατικά φωτιάς , αλλά και στην προληπτικότητα – σύμφωνα με την εκπαίδευση- που αυτή η προληπτικότητα είναι απαραίτητη τα τελευταία χρόνια της επέκτασης της χρήσης των ηλεκτρονικών μηχανημάτων και γενικά της ενεργειοβόρας καθημερινότητας, της αύξησης των πριζών στα σπίτια, τα πολύμπριζα, τα ηλεκτρικά σκεύη – η συσκευή τηλεόρασης θέλει κάποια προσοχή-αλλά και την γενίκευση των ηλεκτρικών στα αυτοκίνητα.
  Και μόνο οι εργαζόμενοι στις πολυσύχναστες εργασιακές κτιριακές δομές, και καθ ύψος, να έχουν κατά νού τα απαραίτητα ανακλαστικά συμπεριφοράς για περίπτωση φωτιάς , μαζί να είναι και κοινωνοί του συνολικού σχεδίου ενέργειας και συμπεριφορών σε περίπτωση κινδύνου εκ φωτιάς, αποτελεί ένα και το σπουδαιότερο κεφάλαιο για την επιτυχή αντιμετώπιση συμβάντος. Και ταυτόχρονα αυτό αποτελεί και κύριο στοιχείο για την επιτυχή επέμβαση αμεσότερα της πυροσβεστικής. Η ύπαρξη πυροσβεστικών στη ορισμένη απ τους κανόνες της χώρας επάρκεια σε κάθε κτίριο και ταυτόχρονα η ελάχιστη γνώση της χρήσης είναι το βασικό κριτήριο για την αντιμετώπιση συμβάντων σε κάθε περίπτωση πρίν επεκταθεί. Όπως και η πρόληψξη και όχι η αλόγιστη συμπεριφορά με βάση τις ενεργειακές δυνατότητες των εγκαταστάσεων και τις αναγκαιότητας ως υπερβολή αυτών των δυνατοτήτων.
  Αλλά προσδιοριστικά αυτών των στοιχείων της πρόληψης και της γνώσης της ελάχιστης αντιμετώπισης , αποτελεί η άποψη ότι οι δαπάνες για την πυρασφάλεια και την εκπαίδευση επ αυτής αποτελούν κριτήριο μεσοχρονιότερης και μακροχρονιότερης επένδυσης τεράστιας έως ανυπολογίστου αξίας και οικονομικής και κοινωνικής , χωρίς άμεσα ταμειακά αποτελέσματα , μια και για εγκαινιάζονται με δαπάνες αρχικά για την εκπαίδευση και την επάνδρωση με τα ελάχιστα αναγκαία μέσα και συντήρηση αυτών. Και αυτό δεν αποτελεί στοιχείο ορθολογικότητας του τρέχοντος- δυστυχώς και ευρωπαικού κοινωνικού και οικονομικού κεκτημένου για το οποίο σύγχρονο κεκτημένο οι στατιστικές αθροίσεις των εσόδων εξόδων πρέπει να δίνουν μεγάλα ταμειακά πλεονάσματα και απ το σκέλος των εσόδων και το σημαντικότερο απ το σκέλος των εξόδων.
  Το ευρωπαικό ορθολογικό κεκτημένο της εποχής – αυτό που εμφαίνει στην στατιστική αλγεβρική υπολογιστική και φαινομενολογία , βρίσκει την παραστατικοτητά του – κατ ευθεάν αντανάκλαση και αποτελέσμα αυτού του κεκτημένου- στην καταστροφή από πυρκαγιά και της Παναγίας των Παρισίων -στο Παρίσι και στην εκατόμβη των ανθρώπων στο Μάτι Αττικής ( δηλαδή σε χώρες του σκληρού Ευρωπαικού ευρωνομισματικού πυρήνα ) σε διάστημα 7-8 μηνών. Είναι ο συμβολισμός της οντολογίας ότι ο πολιτισμός δεν είναι ανεξάρτητος των ανθρώπων. Γιατί κάηκαν και ένα πολιτιστικό σύμβολο στο Παρίσι και οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Μια και οι άνθρωποι δημιουργούν τον πολιτισμό. Και στην σύγχρονη εξορθολογιζόμενη στατιστικά Ευρώπη η παραστατική μορφή του πολιτισμού της ήταν οι πυρκαγιές στο Μάτι και στο Παρίσι. Για αυτό ήταν προ-ορισμένο το σύγχρονο ορθολογικό Ευρωπαικό κεκτημένο και σε αυτό κατάληξε.
  Τα ασανσέρ που βάλανε ως σκαλωσιά για την συντήρηση της Νότρ ΝΤάμ στο Παρίσι, βραχυκύκλωσαν ηλεκτρικά και έγινε η φωτιά. Και τούτο γιατί οι στατιστικά ορθολογιστές σύγχρονοι Γάλλοι , θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται έλεγχος ολημερίς και οληνυχτίς με μόνιμο έμπειρο προσωπικό των κινδύνων που μπορούσαν να δημιουργηθούν απ τις τεχνικές επισκευής του ναού. Δηλαδή για να μην πληρώσουν μεροκάματα πυρασφάλειας , μπροστά στο κόστοε συντήρησης αυτού του μνημειακού πολιτισμικού συμβόλου. ( Οι Γάλλοι ορθολογιστές είναι ακριβοί στα πίτουρα ). Και τώρα βγαίνουν και μιλάνε ( ως άξεστοι και βλάκες μουφαδόροι απένταροι) για τα διεσεκατομμύρια που μαζέψανε για την έπανακατασκευή του ναού, πριν ακόμα τελειώσει η φωτιά καλά, καλά.!! Διότι οι απένταροι και οι άμυαλοι βλάκες μιλάνε για εκατομμύρια.
  Σε αυτό το επίπεδο των μουφαδόρων και μα’ι’μουδιάρηδων του Ευρωπαικού ορθολογικού κεκτημένου και εφηρμοσμένου , ( και μάλιστα της καρδιάς του Ευρωπαικού πυρήνα όπως είναι η Γαλλία ), έχουν να αναφερθούν και να διαβιώσουν οι πολίτες.!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.