Το Εργατικό Κέντρο για τα προβλήματα στη διαχείριση του περιστατικού με τους μετανάστες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατα την επίσκεψη της αντιπροσωπίας του Εργατικού Κέντρου σήμερα στο Λιμεναρχείο για το ζήτημα των μεταναστών αναδείχθηκαν ορισμένα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση τέτοιων συμβάντων που η ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο την κυβέρνηση, την Περιφερειακή και τη Δημοτική Αρχή.

– Η ανυπαρξία κατάλληλου χώρου που να μπορεί να στεγάσει τέτοιες περιπτώσεις προσωρινής παραμονής προσφύγων- μεταναστών, ώστε να βρίσκονται σε ασφαλείς συνθήκες, προστατευμένοι και σε κατάλληλες υγειονομικά συνθήκες. Έτσι, η κατάσταση φτάνει στο «παρά πέντε»,  για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ελλείψεις σε μόνιμες υποδομές με προσωρινούς χώρους που, σίγουρα, δεν πληρούν τα κριτήρια αξιοπρεπούς διαβίωσης, ειδικά για τα μικρά παιδιά που βρίσκονται ανάμεσά τους. Έτσι και σήμερα, μετά από αρκετές ώρες αναμονής, στο χώρο του λιμανιού, μπροστά στο Λιμεναρχείο, τελικά βρέθηκε χώρος στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, που προφανώς δεν πληρούνται οι υγειονομικές συνθήκες, από τη στιγμή που υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους πρόσφυγες- μετανάστες.

– Οι διαδικασίες ελέγχου των προσφύγων- μεταναστών από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού ανάμεσά τους, εκθέτουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση και την Π.Ε. Λευκάδας για τις συνθήκες που έγινε ο έλεγχος. Παρόμοια εκθέτει και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς για τη, συνολικότερη, ανοχή και τη στήριξη που δείχνουν στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και για τις κωλυσιεργίες για την δημιουργία υποδομής προσωρινής παραμονής σε παρόμοιες περιπτώσεις. Σε συνθήκες πανδημίας, η παραμονή προσφύγων και μεταναστών σε «μαζικούς» χώρους εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Επειδή, η κατάσταση στο μεταναστευτικό ζήτημα οξύνεται ακόμα περισσότερο, με ευθύνη των ιμπεριαλιστών και των πολέμων που εξαπολύουν για τα κέρδη τους, τέτοια περιστατικά, με μαθηματική ακρίβεια, θα πληθύνουν απαιτείται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια και ο Δήμος εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες για κάθε παρόμοιο περιστατικό.

 

13-11-20

 

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.