Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: “Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες.”


ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι και όλες υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τα συνδικάτα, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο  που θέλει να καταργήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και να μας γυρίσει στις σκοτεινές εποχές του κράτους- χωροφύλακα. Απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που ανάγει την αστυνομία σε απόλυτο  ρυθμιστή του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται ελεύθερα και  προβλέπει ακόμα και την  ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, αν κριθεί  ότι δεν  την  προφύλαξαν επαρκώς – αν δεν πείσουν δηλαδή  για τις  επιδόσεις τους στην καταστολή!

Η Κυβέρνηση που κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο,  επανάφερε την επιστράτευση απεργών και έκανε την αστυνομική αυθαιρεσία “κανονικότητα”, προχωράει –  με τη συναίνεση των προθύμων στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά δυστυχώς και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ- σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο που αγγίζει πια τα όρια της ίδιας της Δημοκρατίας και βασικών δημοκρατικών ελευθεριών.

Χρέος όλων μας είναι να υψώσουμε τείχος Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Ο πραγματικός κίνδυνος για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου δεν είναι οι  δημοκρατικές ελευθερίες, όπως θέλει να μας πείσει η Κυβέρνηση. Είναι οι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η φτωχοποίηση  της κοινωνίας και η περιστολή της δημοκρατίας!

ΟΧΙ ΣΤΟ  ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΆ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

9/7/2020

About Ομάδα Σύνταξης 27925 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Aλήθεια τα 5 χρόνισ κυβέρνηση Σύριζα έγινε καμμιά βελτίωση στα δικαιώματα και τις εργασιακές θεσμίσεις , από όπως τις παρέλαβε το 2015??
  Η αύξηση ώς και τριπλασιασμός και πλέον της έκτακτης εισφοράς, ώς επίδομα αλληλεγγύης επί ημερών σύριζα ήταν στο όνομα της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων ??
  Η αναφορά στον υποκατώτατο μισθό ήταν στην ίδια κατεύθυνση της θετικοποίησης των εργατικών θεσμίσεων ??
  Η αύξηση των τιμολογίων διαβίωσης με κύρια στα τρόφιμα ήταν υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων?? Ή κατεύθυνση της Τσακαλώτιας λογικής για την γεννεαλογική ηλικιακή λύση του ασφαλιστικού ήταν η φιλοσοφική προσέγγιση της εργασιακής θεσμικότητας ??
  Η κυριαρχία των προισταμένων των Δημοσλιων οικονομικών υπηρεσιών ( Εφορίες) που καπνίζανε δημόσια μέσα στα κρατικά γραφεία των και ήταν κύριοι των σημασιών και ερμηνειών της κάθε διάταξης εισπραξιμότητας προστίμων , έστω και εν αγνοία του φορολογουμένου, ήταν υπερ των εργαζομένων ??
  Το 15% το μήνα πρόστιμο ( 180% το χρόνο) για εκπρόθεσμη καταβολή δόσης ρύθμισης φόρου ,πλέον το αυτοτελές τιμωρητικό πρόστιμο ήταν υπερ των εργαζομένων , και μάλιστα μετά από οσα χρόνια σωρρευτικής οικονομικής εξάντλησης και ανεργίας ??
  Η ακύρωση της εξαγγελθείσης μειώσεως των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το 2017 , με στόχο την αυξημένη εκ του ΕΝΦΙΑ εισπραξημότητα , ήταν υπερ των εργαζομένων και της εργασίας?? Σας είπε κανένας ότι μπορειται να εμπαίζεται τους εργαζομένους απωτην αρχή του χρόνου ( δημοσίευση αντικειμενικών αξιών ακινήτων )έως τον Απρίλη ( ακύρωση της μειώσεως) και αυτο νάναι πολιτική υπερ της εργασίας και της θεσμισής της ??
  Η μονιμοποίηση ώς το 2031 νομοθετικά του ενφια ( έναντι της ετήσιας λη τριετούς ώς τότε περιοδικής καταβολής , ήταν υπερ των εργαζομένων και της θεσμικότητας της εργασίας ??
  Η αύξηση των συντελεστών φορολογιας εισοδήματος -όσο και μικρή- ήταν υπερ της εργασίας??
  Και δεν είναι, έστω και άπαξ, υπερ της εργασίας και των εργαζομένων η φέτος μικρή μείωση του ενφιά απ την τρέχουσα κυβέρνηση ??
  Τις μεγάλες συμβολικά βαρύγδουπες ιδεολογικά λέξεις δεν λέει ο σύριζα να τις ξεχάσει , μόνο που αλλοιώς κατανοεί την ερμηνεία των , όπως βόλευε. Ερμηνεία γκαζοζέν .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.