Τι είπε ο οδηγός του λεωφορείου που ταξίδεψε ο φοιτητής στο Lefkadatoday-“Φορούσε μάσκα και γάντια, ήταν σε μεγάλη απόσταση από τους συνεπιβάτες!”!


Είναι γεγονός ότι βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες στην καθημερινότητα μας. Η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο αλλάζει την ζωή μας, αλλά φέρνει αποτελέσματα που δεν γνωρίζουμε πως θα είναι ο αντίκτυπος τους  αν δεν ακούσουμε όλα όσα υποδεικνύουν οι ειδικοί και αν δεν παραμείνουμε σπίτι μας.

Σε όλη αυτή την δύσκολη συγκυρία προσπαθούμε με νηφαλιότητα να στείλουμε ένα μήνυμα ψυχραιμίας καθώς δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση τείνει να ξεφύγει.

Ήδη στην μικρή μας πόλη υπάρχουν συμπεριφορές αντικοινωνικές που σε πολλές περιπτώσεις έχουν φτάνουν τα όρια του ρατσισμού καθώς έχουμε γίνει όλοι δικαστές και είμαστε έτοιμοι να δικάσουμε όποιον τολμήσει και φέρει τον ιό στην περιοχή μας.

Έχουμε φτάσει στο σημείο  στα χωριά να μην δέχονται όσους ταξιδεύουν από Αθήνα ή άλλα μέρη και προκαταβολικά να τους θεωρούν φορείς του ιού, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του..

Ψυχραιμία!!!

Σε συνθήκες πανδημίας ο ιός δεν θα μας ρωτήσει αν θα έρθει στην πόλη μας,  γιατί δεν μπορεί να εξακριβωθεί πως θα κολλήσουμε και για αυτό τον λόγο μας λένε να μην κυκλοφορούμε   πρέπει να μένουμε σπίτι μας, για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού…

Πάμε λοιπόν  στην είδηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων μας και έχει αναστατώσει χωρίς λόγο και αιτία την μικρή μας κοινωνία και έχει να κάνει με τον φοιτητή από το Μεγανήσι που έτυχε πριν λίγες  μερικές μέρες να έρθει σε επαφή με άτομο που τον ενημέρωσε ότι  κόλλησε τον ιό.

Το συγκεκριμένο άτομο είναι σε καραντίνα και μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν έχει νοσήσει, που σημαίνει πολύ απλά ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα γιατί αν περάσουν οι δεκατέσσερις ημέρες και δεν έχει κανένα σύμπτωμα θα μπορεί κανονικά να επανέλθει στις δραστηριότητες του.

Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και για όσους έχουν μέχρι στιγμής έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον οδηγό του ΚΤΕΛ που μετέφερε τον σπουδαστή κύριο Κατωπόδη Μάριο ο οποίος μας ανέφερε ότι ο νεαρός φοιτητής έκατσε στα μπροστινά καθίσματα και  ήταν σε μεγαλύτερη από δυο μέτρα  απόσταση με τους υπόλοιπους συνεπιβάτες του δρομολογίου.

Μάλιστα ο νεαρός φορούσε μάσκα και γάντια και έδειχνε να είναι ενημερωμένος για την όλη κατάσταση.

Οπότε από την στιγμή που ο συμπολίτης μας δεν έχει νοσήσει δεν υπάρχει λόγος πανικού τόσο για τον οδηγό, τους συνεπιβάτες όσο και για το λεωφορείο το οποίο έχει απολυμανθεί, καθώς το τελευταίο διάστημα γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις για την ασφάλεια όλων από το ΚΤΕΛ Λευκάδας.

Αλλά ακόμα και αν ένας συμπολίτης μας νοσήσει και απομονωθεί δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Αρκεί να μην διαδώσει τον ιό.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία και την ανασφάλεια πολλών συμπολιτών, αλλά τρέμω στην ιδέα του αν κολλήσει κάποιος από την πόλη ή το νησί μας τι πραγματικά θα συμβεί.  Θα τον κρεμάσουμε στην κεντρική αγορά;

Θα τον αντιμετωπίσουμε σαν μίασμα και θα τον στιγματίσουμε επειδή έτυχε από κάπου να νοσήσει;

Εξάλλου όλοι οι καθηγητές που φιλοξενώ στο απογευματινό μαγκαζίνο μας συστήνουν περιορισμό και όχι μια άκρατη μικροβιοφοβία που θα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα!

Δεν είναι δυνατόν να μην μιλάμε σε άνθρωπο γιατί έχει για παράδειγμα φίλους Ιταλούς η πριν τρεις μήνες είχε πάει στην Ιταλία και άλλα περιστατικά που μας τροφοδοτούν.

Μην στοχοποιούμε κάποιους για κάτι που πολύ απλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και επαναλαμβάνω δεν έχει νοσήσει ο νεαρός φοιτητής που είναι σε καραντίνα, ενώ κατά την διάρκεια του ταξιδιού είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μέσα σε όλη την ζούρλια που βιώνουμε δεν βοηθάνε γιατί συντελούν στον πανικό.

Ας παραμείνουμε ενωμένοι.

Παναγιώτης Κουνιάκης.

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.