Θωμάς Καββαδάς στον Prisma 91,6: “Ευχήθηκα στον Χαράλαμπο Καλό να ανεβάσει λίγο πιο ψηλά τον πήχη της διεκδίκησης και του αγώνα για μία καλύτερη ζωή.”


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Θωμάς Kαββαδάς.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών εκτίμησε ότι τόσο οι προτάσεις του KKE, όσο και της λαϊκής συσπείρωσης δεν έγιναν ευρύτερα αποδεκτές, “ασφαλώς στεναχωριόμαστε για αυτό, αλλά δεν απογοητευόμαστε.”

“Είναι πολλοί οι παράγοντες που επιδρούν σε αυτό το αποτέλεσμα, εμείς δεν είμαστε μόνο συνδικαλιστές, αλλά προσπαθούμε να πούμε την πρότασή μας που έχει μία αναφορά προς το μέλλον και προς μία άλλη κατεύθυνση και αυτό δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό σε συνθήκες γενικής υποχώρησης ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο του Κομμουνιστικού κινήματος.

Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει αλλά να μας βάζει και στη θέση μας,  γιατί εμείς παίζουμε μπάλα πάντα σε ουδέτερο επίπεδο, οι συνθήκες που δίνουμε τις εκλογικές μάχες είναι πολύ δύσκολες, ο κόσμος διαμορφώνει συνειδήσεις κάτω από άλλη οπτική και άλλα προβλήματα και χαλιναγωγείται. Δεν στεναχωριόμαστε όμως, δίνουμε τη μάχη μας και λέμε αυτά που πρέπει να πούμε, λέγοντας πως αν δεν υπήρχε η φωνή του κ.κ.ε. στην πολιτική σκηνή θα ήταν μία γενικότερη οδυνηρή ήττα.

Το ότι καταθέτουμε μία τελείως διαφορετική άποψη, δημιουργεί προβλήματα, τριγμούς, προβληματισμούς, αγώνες, αυτό θέλουμε να πετύχουμε φυσικά να αυξήσουμε και την εκλογική μας δύναμη αλλά αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο.”

Σχολιάζοντας την κατάσταση τους δήμους, απάντησε ότι πηγαίνει σε μία διαφορετική κατεύθυνση, καθώς όταν σου αφαιρούν την δυνατότητα να έχεις εργαζόμενους, παράλληλα σου ζητούν να αντιμετωπίσεις το θέμα των απορριμμάτων, αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να ξεπουλήσει σκέτο θέμα αυτό και να το πας σε ιδιώτη.

Στην επισήμανση ότι απευθυνόμαστε σε ιδιώτη στα Γιάννενα για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια, απάντησε ότι εκεί μας οδήγησε η κατάσταση, καθώς μας έφτασαν σε ένα αδιέξοδο καθώς τέσσερα χρόνια παλεύουμε να κάνουμε κάτι και κάναμε μία τρύπα στο νερό.

“Τα πράγματα οδηγούν στο να πούμε να δοθούν τα σκουπίδια όπου να ναι, αρκεί να φύγουν από το νησί. Αντίστοιχα το ίδιο πρόβλημα έχουν και άλλοι δήμοι, καθώς πέρυσι τα Γιάννενα είχαν αρνηθεί να πάρουν τα σκουπίδια, αυτή τη στιγμή όμως με την δαμόκλειο σπάθη το να τα διπλό πληρώνουν, σκέφτονται να πάρουν τα σκουπίδια και της Λευκάδας και της Κέρκυρας για να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος και στους Λευκαδίτες και τους Κερκυραίους.

Όταν μας ζητάνε 120 ευρώ τον τόνο και πρέπει να μεταφέρουμε 30.000 τόνους σκουπιδιών το χρόνο, μπορείτε να φανταστείτε το κόστος που θα μετακυληθεί στους Λευκαδίτες, εκτιμώντας ότι το κόστος θα φτάσει τα 150 ευρώ τον τόνο.”

Σύμφωνα με τον κύριο Καββαδά, δεν είναι λύση η πολιτική παρέμβαση στην αντιμετώπιση του θέματος των απορριμμάτων, “δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα ξυπνήσει ο υπουργός για να πάρει μία απόφαση. Εμείς λέμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στα σκουπίδια, να αποφασίσει η κυβέρνηση να φτιαχτούν εργοστάσια, να γίνει διαχείριση με δημόσιο χαρακτήρα και να μην πληρώνει ο κόσμος, καθώς πληρώνει τόσους φόρους για να μπορεί να έχει υπηρεσίες.

Πληρώνουμε για το νερό, το ρεύμα, τα σκουπίδια δεν γίνεται αυτό, αυτό λέμε και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο.”

Στο ερώτημα αν έγιναν λάθη αναφορικά με τη δημοπράτηση της ΜΟΠΑΚ, εκτίμησε ότι δεν συνέβη αυτό γιατί και στο παρελθόν επί δημαρχίας Αραβανή και πάλι δεν έγινε, όταν είχε βγει και χρηματοδότηση.

Εξαρτόμαστε κάθε φορά από διαθέσεις κ.τ.λ. και πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος αν δεν κάνει δικό του το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η των σχεδίων, ή της αποχέτευσης δεν θα πετύχουμε τίποτα.

Πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν επίσης ότι μπορούν να παράγουν λιγότερα σκουπίδια και να μην τα πετάνε όπου να ναι.

Μάλιστα ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό του ευχήθηκε να μην πετύχει αυτά τα οποία έλεγε προεκλογικά, αλλά να ανεβάσει λίγο πιο ψηλά τον πήχη της διεκδίκησης και του αγώνα για μία καλύτερη ζωή.

“Εγώ την ανάπτυξη την οποία ισχυρίζεται δεν την ασπάζομαι, το ότι θα έχουμε καινοτόμες ιδέες, θα φέρουμε τουρισμό δεν το ασπάζομαι, εγώ θέλω ένα Δήμαρχο αγωνιστή να διεκδικεί για τα λαϊκά προβλήματα πάνω ακόμα κι αν αυτό το πετύχεις θα σε χειροκροτήσω.

Είπα στο Νέο Δήμαρχο 15 ημέρες πριν τις τελευταίες εκλογές να πιέσει για τα σκουπίδια γιατί θα έχουμε έκρηξη ζητώντας πολιτική απόφαση. Αυτό δεν το έκανε γιατί πάνω από όλα έχει στο μυαλό του αυτή τη στιγμή το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί και προφανώς δεν ήθελε να δημιουργήσει εντάσεις και είναι απολύτως κατανοητό, ωστόσο δεν είναι έτσι θα πρέπει να πάει στο δημοτικό συμβούλιο, να πει το πρόγραμμά του, τι θέλει να πετύχει και όποιος θέλει να τον ακολουθήσει και τα θέματα να μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο και όπως ψηφίζει θα περνάνε, όποιος δεν ψηφίζει θα καταψηφίζεται η απόφαση.

Πλέον για να λειτουργήσει ο δήμος χρειάζεται να υπάρχει σύμμαχος ο κόσμος, γιατί αν πας να κάνεις συμμαχίες και κανείς πίσω σε βασικά ζητήματα, χωρίς να έχει σύμμαχο τον κόσμο δεν θα πετύχεις.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο έχασε το στοίχημα των εκλογών η διοίκηση Δρακονταειδή ο κύριος Καββαδάς ανέφερε ότι ο κ Δρακονταειδής, παρόλο που είναι προσωπικός του φίλος αν και ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, του έκανε κριτική δημόσια, γιατί έκανε μία απλή διαχείριση του δήμου, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι.

Φραστικά ήταν διαφορετικός από τους άλλους, έκανε ωστόσο τίμια διαχείριση, δεν έβαλαν το χέρι στο μέλι και αυτό είναι σημαντικό.

“Όμως δεν θέλησε να συγκρουστεί, ήταν το δεξί χέρι της κυβέρνησης Συριζα στη Λευκάδα, εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική στο νησί. Δεν συγκρούστηκε, δεν κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για κανένα ζήτημα, προσπαθούσε να λύσει τα ζητήματα σε συνεννόηση με υπουργούς, δεν λύνονται όμως τα προβλήματα έτσι, η άποψή μου είναι πως πρέπει να κινητοποιήσει τον κόσμο, να βγει στο δρόμο, να τον ενημερώσεις να κινητοποιηθεί και τότε θα έχεις αποτέλεσμα, διαφορετικά έχεις αποτύχει.

Σχετικά με την επόμενη μέρα αισιόδοξοι θα είμαστε ανέφερε, αν ο κόσμος αποφασίσει να αγωνιστεί για τα προβλήματά του και εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε Με όσες δυνάμεις μας δίνει κάθε φορά, είτε εκλογικές, είτε στο μαζικό κίνημα, δίνοντας μία ιδιαίτερη προοπτική στην άλλη πρόταση που έχει να κάνει με μία άλλη ζωή, καθώς υπάρχει και ο δρόμος που λέει ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν απολαμβάνουν και τα αγαθά για τα οποία δουλεύουν.”

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.