Θανάσης Καββαδάς: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ετοιμότητα για να χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις για την Λευκάδα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 15 Σεπτεμβρίου 2020

 

Θανάσης Καββαδάς: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ετοιμότητα για να χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις για την Λευκάδα» – Συνάντηση του Βουλευτή με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων, αλλά και για να συζητήσουν γενικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν για δράσεις που χρειάζεται ο Νομός.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη έγκρισης επιπλέον χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση δύο σημαντικών έργων πρώτης προτεραιότητας που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020. Το πρώτο αφορά το δρόμο Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα), το μοναδικό δρόμο που συνδέει τα ορεινά χωριά με τη δυτική ακτή και ο οποίος για την ολοκλήρωσή του χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί συμπληρωματική σύμβαση ύψους περίπου 500.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο αφορά αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό του 2015 σε υποδομές του Δήμου σε περιοχές όπως ο Άγιος Ηλίας, το Μαραντοχώρι, το Αθάνι, τα Βουρνικά, και άλλα, και χρειάζεται επιπλέον 350.000 ευρώ για να υλοποιηθεί.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ.Τσακίρη για την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης για να αποπερατωθεί το έργο στον υφιστάμενο δρόμο προς το Μικρό Γιαλό και προς τον Κορακιά Γενίου.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Καββαδά για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, και τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα στην υλοποίηση έργων υποδομής και δράσεων τοπικής σημασίας, αλλά και για ιδιωτικές επενδύσεις.

Επεσήμανε ότι οι πόροι μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε μέσω της Περιφέρειας, η οποία μέσω του ΕΣΠΑ διαχειρίζεται συνολικά περίπου 200 εκ. ευρώ του τρέχοντος ΠΕΠ 2014-2020 (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι), είτε ακόμα μέσω της κεντρικής Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων που μπορούν να διαθέσουν σε συγκεκριμένες δράσεις χρήματα τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

About Ομάδα Σύνταξης 27537 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. <<>>
  Oι αρχές της Νήσου να κρατήσουν την παραπάνω παρατήρηση για την σκάλα στους Εγκρεμνούς που στήνεται .
  Σίγουρα οι αρχές της Νήσου και η πολιτεία θέλει το καλύτερο για την αξιοποίηση της παραλίας των Εγκρεμνών. Για τούτο δαπανώνται – μάλλον – δημόσια χρήματα.
  Η παραπάνω παρατήρηση είναι όμως για την ευθύνη εφικτότητας αυτού -του καλύτερου- που επιδιώκεται. Και αν κάτι που επιδιώκεται δεν μπορεί να ικανοποιηθεί υπεύθυνα στον μέγιστο – έως απόλυτο ορθολογικό βαθμό εν προκειμένω για την ασφάλεια ανθρώπων- τότε ακόμη και αναθεωρείται. Τα κριτήρια της πολιτικής επιλογής δεν είναι ανεξάρτητα απ τα κριτήρια της επιστημονικής υπαρχούσης ορθολογικότητας.
  Μια και η παραπάνω άποψη είναι επιστημονική.

 2. Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
  —–Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια και ιδιαίτερα για τον έλεγχο αυτής στο πέρασμα του χρόνου; Αν κατρακυλήσει κάποια πέτρα από ένα υψηλότερο σημείο, ποιος άραγε θα την συγκρατήσει ώστε είτε να μην πέσει σε όποιον βρίσκεται χαμηλότερα, είτε να μην καταστρέψει κάποιες αγκυρώσεις ή τμήματα της σκάλας και γκρεμιστεί ολόκληρη παρασύρονταν όσους την χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή. Αυτό δεν είναι ένα δημόσιο έργο;. Δηλαδή θα μπορεί ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης να την χρησιμοποιήσει. Μπορεί πάλι, στις δύο εισόδους, άνω και κάτω, να υπογράφει ο εθελοντής πειραματιζόμενος εναερίτης μια υπεύθυνη δήλωση ότι χρησιμοποιεί τη σκάλα με δική του ευθύνη……!—-

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.