Θανάσης Καββαδάς: “Τη μάχη αυτή δεν θα την κερδίσουν τα λόγια αλλά η ευθύνη και οι πράξεις όλων μας.”….


Μήνυμα Βουλευτή Λευκάδας Θανάση  Καββαδά μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Πρωθυπουργός μόλις ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για να μην επιτρέψουμε την εξάπλωση του κορονοϊού στη Λευκάδα.

Πριν από δύο μέρες, είχα δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον μέτρα όταν και όπως πρέπει, και αυτό έγινε πράξη.

Έχω επιλέξει να μιλάω λίγο αλλά αυτά που λέω, έχουν σοβαρότητα και ισχύουν.

Τη μάχη αυτή δεν θα την κερδίσουν τα λόγια αλλά η ευθύνη και οι πράξεις όλων μας.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η ταλαιπωρημένη παραξηγημένη πολιτική ( πολιτική με “η”) καλά είναι να αποτελέσει και ένα στοιχείο σκέψης και τώρα και παραπέρα .Και καλά είναι να μην ξεχνιέται εκάστοτε και απ τους πολίτες και απ τους επαγγελματίες πολιτικούς.
  Η επιστήμη ( δεν είναι και δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ πολιτική) , η επιστήμη εφοδίασε την κοινωνία με τον τεχνικό κατανοητό όρο :”Πανδημία”.
  Ο όρος :” κορονο’ι’ός ” είναι όρος μόνο για την ιατρική και δεν αφορά γνωσιακά τους πολίτες ούτε οφείλουν οι πολίτες να τον κατανοούν. Όπως δεν οφείλουν να γνωρίζουν κάθε τεχικό ειδικό όρο.
  Η ιατρική λοιπόν εφοδίασε την κοινωνία με τον όρο “πανδημία”.
  Η θεραπεία -το φάρμακο- για την πανδημία κλήθηκε να την πάρει η πολιτική. Δηλαδή να εφοδιάσουν οι πολιτικοί την κοινωνία με τις αποφάσεις της. Δηλαδή η θεραπεία είναι πολιτική απόφαση , το αποτέλεσμα της συνταγής που χορήγησε η πολιτική στην κοινωνία . Για την ιστορική τωρινή πανδημία , η συνταγή είναι “” ο περιορισμός των μετακινήσεων “”.
  Δηλαδή : η ιατρική απόφαση είναι η πολιτική απόφαση.
  Και οι ίδιοι οι πολιτικοί καλά είναι να σκέφτονται ώς πολίτες. Και όχι ότι είναι διαχειριστές κοινωνικών εφήμερων πρακτικών, πέρα απ τις κοινωνικές εξελικτικές σταθερές που υπερβαίνουν και την τεχνική της πολιτικής και την κάθε κοινωνική τεχνική που εκάστοτε αναβιβάζεται συγκυριακά ( εν προκειμένω την ιατρική).
  Και οι πολιτικοί δεν άκουσαν τους πολίτες το 2010 για τούτο τους ξυλοφόρτωσαν άσχημα το 2012. και ώς πολίτες, -οι πολιτικοί -δεν αυτοεισακούσθησαν -δηλαδή άλλα πίστευαν ώς πολίτες και άλλα εφάρμοζαν ώς τεχνικοί.
  Η πανδημία βρίσκει τους Έλληνες πολίτες εξαντλημένους και κουρασμένους από την 10ετη χρεωκοπία κσι μεταχρεωκοπία.Η βιολογική αντοχή των κάθε εξαντλημένων ανθρώπων είναι μειωμένη.
  Καλά είναι και οι πολίτες της Ελλάδος να αυτοκατανούν την καταστασή των και να ακούσουν τους πολιτικούς και να μείνουν σπίτι , αλλά και οι πολιτικοί να ακούνε τους πολίτες.
  Γιατί στην οικονομική χρεωκοπία ( μια άλλη μορφή κοινωνικής Ελληνικής πανδημίας) , οι πολιτικοί όχι μόνο δεν άκουσαν τους πολίτες αλλά τους ξυλοκπάνησαν.
  Η πολιτική είναι η αυστηρή και απόλυτη απόφαση πολιτικών και πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.