Θανάσης Καββαδάς για Κτηματολόγιο: “Θέλω να γίνει κατανοητό ότι οι διαφορές είναι μεταξύ των κατοίκων και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω.”


Στην αναλυτική του τοποθέτηση για το κτηματολόγιο, ο  βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε ότι τα προβλήματα από τη στιγμή που υπάρχουν στους Τσουκαλάδες, υπάρχουν και σε άλλες ενότητες όπως είναι η Καρυά, κάποια αγροτεμάχια στη Λευκάδα, Απόλπαινα, Αλέξανδρος, Καρυώτες, Κατούνα, Τσουκαλάδες και Σφακιωτες.

“Το θέμα του κτηματολογίου στη Λευκάδα με απασχόλησε από την πρώτη στιγμή της προηγούμενης βουλευτικής μου θητείας με πολλές ερωτήσεις στο κοινοβούλιο και αρκετές συναντήσεις, αλλά και συναντήσεις σε καφενεία.

Καταφέραμε πολλά πράγματα, πήραμε δύο χρόνια παράταση την πρώτη φορά, ένα χρόνο παράταση τη δεύτερη μετά από πολλές πιέσεις για τις αρχικές εγγραφές, δηλαδή αν κάποιος έχει ξεχάσει να δηλώσει γεωτεμάχιο του, μέσα από μία συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να το δηλώσει.

Επίσης ο αγώνας που δώσαμε να λυθούν τα προβλήματα αυτά, η αλήθεια είναι τα μεγαλύτερα βρίσκονται στο Τσουκαλάδες, γιατί από τις 51 ενότητες οι 48 έχουνε πρόβλημα.

Έγινε ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο τον Ιούνιο του 2018 και ξεκινώντας η διαδικασία αυτή από τον Ιούλιο του 2018. Όντως υπήρχε καθυστέρηση, γιατί αυτές οι μετρήσεις ξεκίνησαν κοντά στο Πάσχα, τον Απρίλιο του 2019.

Στη συνέχεια σε επικοινωνία του προέδρου των Τσουκαλάδων μου ζητήθηκε ραντεβού με τον πρόεδρο της κτηματολόγιο, όπου μετά από μία εβδομάδα πήγαμε εκεί, μαζί με την τοπική επιτροπή αγώνα και θέσαμε τα ζητήματα, ότι δεν δεν έχουν μετρηθεί όλα τα αγροτεμάχια και ότι ο ανάδοχος επιμένει ότι πρέπει να αναρτήσει τους πίνακες.

Ήθελαν μία παράταση για να μετρηθούν όλα τα γεωτεμάχια. Το δεύτερο το οποίο ακούστηκε σε αυτή τη συνάντηση ήταν ότι πρέπει να υπογράψουν όλοι οι όμοροι και αυτό με έχει προβληματίσει πάρα πολύ, παρόλο που έκανα ενέργειες και πιστεύω ότι στη συνέχεια της τοποθέτησης μου θα σας προβληματίσει και εσάς.

Στην συγκέντρωση του καφενείου στο χωριό τους ενημέρωσα για την συνάντηση και τους υποσχέθηκα ότι θα δοθεί παράταση και στον εργολάβο, γιατί εδώ δεν έχουμε μόνο παράταση για να μετρηθούν τα αγροτεμάχια, αλλά έχουμε παράταση και του εργολάβου, γιατί πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Για αυτό δόθηκε δύο μήνες παράταση για την καταμέτρηση των αγροτεμαχίων και παράταση στον εργολάβο μέχρι το Σεπτέμβρη του 2020 για ολοκλήρωση τις διαδικασίες.

Κάποια στιγμή όλο αυτό πρέπει να πάρει τέλος, πρέπει να τελειώσει γιατί μιλάμε για 20 χρόνια.

Δόθηκαν οι δύο παρατάσεις και υποσχέθηκα στους κατοίκους των Τσουκαλάδων, ότι θα επισκεφτώ ξανά τον πρόεδρο του κτηματολογίου κι αν χρειαστεί θα το φέρω και στη Βουλή με ερώτηση.

Ότι σας είπα αυτό και έκανα, η ερώτηση κατατέθηκε, αναφέρομαι αναλυτικά και ζητάω να επανεξετάσουν το θέμα των όμορων.

Δεν γνωρίζω πριν πόσο καιρό αναρτήθηκαν οι πρώτοι πίνακες, όμως δεν έχει σημασία να γίνει ο διαγωνισμός, καθώς πληρώνει το κράτος για κάποια λάθη που έχουν γίνει και καλύτερα να μην ανοίξουμε αυτή την κουβέντα, ίσως να φταίνε όλοι.

Όποιος και να φταίει το θέμα είναι ότι έρχεται το κράτος και λέει ότι ανοίγω αυτή τη διαδικασία στη Λευκάδα και έχω τη διάθεση να διορθώσω αυτές τις αδικίες, όμως για να το κάνω πρέπει να παραβρίσκονται εκεί οι όμοροι.

Πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης να γνωρίζετε ότι το δημόσιο δεν διεκδικεί κάτι, δεν πρόκειται να πάρει κανενός το αγροτεμάχιο, ιδιώτες θα έχουν πρόβλημα μεταξύ τους.

Κάτι που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι οι οριστικές εγγραφές λήγουν 31-12-2020, τέλος του χρόνου κλείνει.

Δυστυχώς εκτός από τη Λευκάδα, η Λέσβος έχει πρόβλημα και η Χίος.

Όποιος έχει πρόβλημα πρέπει να πάει δικαστικά να κάνει την αγωγή μέχρι 31/12 για να πάρει το αγροτεμάχιο του πίσω. Όταν παρέλθει ο χρόνος αυτός, εκτός και αν δοθεί παράταση δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να πάρει το αγροτεμάχιο πίσω, η αποζημίωση θα είναι χρηματική.

Δηλαδή αν διεκδικήσετε από τον διπλανό σας το αγροτεμάχιο, τότε μόνο χρηματικά θα αποζημιωθείτε.

Αναφορικά με τα άγνωστα, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να μπουν μέσα, όταν αυτή τη στιγμή σε αυτές τις περιοχές, σε συγκεκριμένες ενότητες, υπάρχει αγνώστου, δόθηκε η ευκαιρία όποιος δεν το έχει δηλώσει ως αρχική εγγραφή να το δηλώσει.

Όταν δεν είναι μέσα στις συγκεκριμένες ενότητες που γίνεται ο επαναπροσδιορισμός, πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το κτηματολόγιο δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, καθώς είναι η συγκεκριμένη σύμβαση, μία στην Καρυά, έντεκα στην Λευκάδα, μία στον Αλέξανδρο, 17 στη Απόλπαινα, 3 σε Καρυώτες και Κατούνα, 48 Τσουκαλάδες και 3 στους Σφακιώτες.

Το κτηματολόγιο δίνει τη δυνατότητα μέσω μιας εξωδικαστικής διαδικασίας σε όλες αυτές τις ενότητες να μην πληρώσετε ούτε δικηγόρο ούτε μηχανικό, για αυτό πρέπει να βάλετε πλάτη.

Επειδή πραγματικά υπάρχει μία αναστάτωση με τους όμορους, η πρόταση που έκανα στο Ελληνικό κτηματολόγιο είναι με συστημένες επιστολές σε όλους να ενημερωθούν και να παραβρεθούν αν όχι στον χώρο για την αυτοψία στο γραφείο για τους στρατιώτες να υπογράψουν, καθώς δεν καταλαβαίνω γιατί οι όμοροι δεν υπογράφουν.

Εμείς δεν θέλουμε να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση πριν 17 χρόνια αλλά να λύσουμε το πρόβλημα και το πρόβλημα θα το λύσετε μεταξύ σας με την συμφωνία των όμορων κι αν υπάρχει κάποια διαφωνία να τη βρείτε μεταξύ σας, γιατί αν μείνει έτσι δεν γνωρίζω τι μπορεί να συμβεί, γιατί υπάρχουν ενότητες που δεν έχουν μετρηθεί και δεν υπάρχουν όμοροι για να παραβρίσκονται στην αυτοψία.

Θέλω να γίνει κατανοητό ότι οι διαφορές είναι μεταξύ των κατοίκων και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω. Το κτηματολόγιο δεν ήρθε εδώ με τον επαναπροσδιορισμό για να λύσει κτηματικές διαφορές.

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Προσκομίστηκε στους κτηματολόγους και κτηματογράφοντες τοπογραφικό πολεοδομίας με άδεια οικοδομής κατοικίας και αρνήθηκαν να την καταχωρήσουν ώς μέτρηση και κτηματογράφηση, και απλά οι ίδιοι κτηματογραφήσανε κατ δική των εκτίμηση. Χά χά
  Ένας χάχας καιχαζός μαζί που προσκόμησε νόμιμο κυρωμένο κρατικά και πολεοδομικό τοπογραφικό και άδεια οικοδομής που την πλήρωσε και βλάκας μαζί που έφκιαξε το σπίτι και ξοδεύτηκε. Αφού οι έξυπνοι ήταν οι κτηματογράφοι που επικοινωνούσαν με το υπερπέραν και τους φώτιζε κατ εκτίμηση.
  Η Χίλαρυ Κλίντον αν εκλεγόνταν είψε υποσχεθεί ότι θά έδιδε στην δημοσιότητα τα απόκρυψα της επικοινωνίας των εξωγήινων με την ΝΑΣΑ και τους ανθρώπους
  Δυστυχώς δεν εκλέχτηκε ( τηνβγέλασε ο Donald Trumb ) και χάσαμε την ευκαιρία να μάθουμε για την επικοινωνία των εξωγήινων ( αυτών που φώτιζαν τους κτηματογράφους δτο κατ εκτίμηση) και μπορεί να μαθαίναμε και για την συγκεκριμένη παραπάνω υπόθεση.

  Στην Νήσο της Λευκάδος
  δυα Ιόνια νησιά
  τα κτηματογραφικά γραφεία
  επικοινωνούν με εξωγήινα στοιχειά.

  Οι εξωγήινοι στέλνουν μηνύματα
  για των ακινήτων τα εμβαδά
  μετρήσεις εξ αποστάσεως
  για χωράφια και σπίτια στα χωριά.

  Με κύματα βαρυτικά
  επικοινωνούν
  κτηματογράφοι και εξωγήινοι
  απ το υπερπέραν μετρούν.

  Με βαριά ηλεκτρονικά μηχανήματα
  και οθόνες υπερ ψηφιακές
  την γή ταξινομούν μετρικά
  καιτα χωράφια που κάνουν φακές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.