Τεχνική συνάντηση Π.Ε. Λευκάδας με Πανεπιστήμιο Πατρών για το καταφύγιο σκαφών αναψυχής στο Νυδρί


Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Τεχνική συνάντηση Π.Ε. Λευκάδας με Πανεπιστήμιο Πατρών για το καταφύγιο σκαφών αναψυχής στο Νυδρί

 

Κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Γεώργιο Στεφανίδη, ειδικό στις Τεχνολογίες Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών και Πράσινων Ενεργειακών Συστημάτων, και τις Περιβαλλοντικές και Αναπτυξιακές Επιπτώσεις Ψηφιακών Μεταφορών και Υποδομών, υποδέχθηκε σήμερα (23/7/2020) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, για συνεργασία στην υλοποίηση του έργου AI SMART – Adriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Αδριατικής-Ιονίου), ενός από τα στρατηγικά έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα INTERREG Eλλάδα – Ιταλία 2014-2020.

 

«Πρόκειται για σημαντικό στρατηγικό έργο Interreg, μέσα από το οποίο το Νυδρί θα αποκτήσει ένα σύγχρονο καταφύγιο τουριστικών σκαφών. Το έργο δεν είναι μόνο το καθαρά κατασκευαστικό κομμάτι της λιμενικής υποδομής, αλλά περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ‘έξυπνων’ εργαλείων διαχείρισης της μαρίνας και πληροφόρησης των επισκεπτών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Αρχικά πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στο Διοικητήριο, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο λιμάνι του Νυδρίου.

 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για την υλοποίηση του AI SMART, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ.

About Ομάδα Σύνταξης 27485 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.