Συναγερμός στην Πάτρα: Καθηγητές σε σχολεία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό – Κλείνουν τμήματα


Ζευγάρι καθηγητών που διδάσκει σε δύο σχολεία στην Πάτρα, βρέθηκε θετικό στον νεό κορονοϊό. Σε καραντίνα μαθητές.

Συναγερμός, εξαιτίας κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε σχολεία, έχει σημάνει στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, αναστέλλεται έως τις 28 Οκτωβρίου η λειτουργία τριών τμημάτων στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης, καθώς καθηγητής βρέθηκε θετικός. Θετικός διαγνώστηκε και καθηγητής του 12ου Γυμνασίου, με αποτέλεσμα να «σφραγιστούν» τέσσερα τμήματα της σχολικής μονάδας.

Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, πρόκειται για ζευγάρι καθηγητών που διδάσκει στα δύο σχολικά συγκροτήματα. Οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2 και Β3 από το 2ο Λύκειο θα τεθούν σε καραντίνα, ενώ το σχολικό κτήριο έγινε απολύμανση των χώρων.

Η Διεύθυνση του Λυκείου ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών και προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Αναστολή διά ζώσης διδασκαλίας για τα τμήματα Β1, Β2 και Β3.

Αγαπητοί κηδεμόνες των μαθητών μας,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εμφάνιση σήμερα 15-10-2020, επιβεβαιωμένου κρούσματος covid19 σε εκπαιδευτικό του Σχολείου μας, έγιναν οι εξής προβλεπόμενες ενέργειες:

Ενημερώθηκαν όπως προβλέπεται ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Ν. Αχαΐας, και η Πολιτική Προστασία.

Κλήθηκε η υπεύθυνη υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και έγινε απολύμανση των  χώρων του κτηρίου».

«Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα»

Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέας Ζέρβας, δήλωσε πως και στις δύο περιπτώσεις τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, ενημερώθηκαν άμεσα οι γονείς, κι έγινε η πλήρης απολύμανση των χώρων των σχολείων.

Με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναστέλλεται η διά ζώσης διδασκαλία για τα τμήματα Β1, Β2 και Β3. Οι μαθητές των εν λόγω τμημάτων θα πρέπει να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έως και τις 28 Οκτωβρίου και να επανέλθουν στο Σχολείο στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη. Τα τμήματα Β1, Β2 και Β3 μπαίνουν από αύριο σε τηλεκπαίδευση: θα συνδέονται δηλαδή με τον αντίστοιχο καθηγητή, μέσω της εφαρμογής Webex, σύμφωνα με το ωράριο και το πρόγραμμα του σχολείου.

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.