Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Άγγελος Σικελιανός”-Συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου  ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει ακάθεκτη τις επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, στο δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, με την επιδίωξη συρρίκνωσής τους προς χάρη ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και στον πυρήνα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Ένα θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Είναι πια γνωστή η τακτική και αυτό δείχνει και η εμπειρία πολλών ετών, η αφαίρεση δικαιωμάτων πάντα να συνοδεύεται με κατασταλτικά μέτρα.

Το επόμενο διάστημα και σε συνέχεια των μέτρων που πέρασαν εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την υγειονομική κρίση, έρχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα εναντίον όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά και στη νέα κρίση και ύφεση της οικονομίας  που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι λαμβάνουν τα μέτρα τους.

       Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, θα κληθούν αντικειμενικά να  τα αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι  και  γνωρίζουν πολύ καλά ότι η  δικαιολογημένη λαϊκή οργή  δεν θα αργήσει να ξεσπάσει !!!

 

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!

 

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

 

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις  είναι ο μόνος δρόμος που μπορούμε  να πορευτούμε ως εργαζόμενοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας ενάντια στις επιθέσεις των κυβερνώντων  στο  δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή δίχως  εκμετάλλευση και φτώχεια.

 

Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης θα μας βρουν απέναντι με δυναμικό και μαχητικό τρόπο.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

9   ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:ΟΟ μμ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΜΗΝΑ

 

 

ΤΟ ΔΣ

                                    8/7/2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27926 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Να πηγαθνουν απ το πεζοδρόμιο οι διαδηλωτές ξαι μα αυτοπεροστατεύουν την διαδήλωση προστατεύοντας έτσο και όσους κυκλοφορούν στος δρόμους με τροχοφόρα και γενικά την λειτουργία των πόλεων ή κάθε οικιστικού ιστού.
  Και όπου τα πεζοδρόμια είναι μικρά ή κατηλειμένα , να απαιτήσουν να πάψουν να είναι κατηλειμένα , ή να περιορίζουν το πλάτος της διαδήλωσης ώστε να διέρχεται απ το μικρό πεζοδρόμιο.
  Ταυτόχρομα η πολιτεία και οι Δήμοι να ξεκαθαρίσουν τι ενοούν ώς πεζοδρόμια.
  Γιατί εδω υπάρχει το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα του ότι στο ίνομα των εισπράξεων Δήμοι και πολιτεία επιτρέπουν να καταλαμβάνονται μερικώς ή ολικώς τα πεζοδρόμια. Άρα και οι αιτιάσεις αοέναντι στο τωρινό νομοσχέδιο έχουν βάση σοβαρή.
  Και τα πεζοδρόμια μεγάλων λεωφόρων της πρωτεύουσας , που εκ παραδόσεως ασκούνται οι διαδηλώσεις, αρχίζουν σιγά σιγά και καταλαμβάνονται με καρέκλες ή και με σταθερούς πάγκους στις γωνίες των στοών.
  Καλές είναι οι εισπράξεις για την πολιτεία και τους Δήμους , αλλά καλύτερη η θεσμικότητα της εννοιολογίας του όρου πεζοδρομίου.
  Και για αυτή την θεσμικότητα του όρου πεζοδρομίου, και το κράτος ξαι οι Δήμοι, και οι καταστηματάρχες κάνουν την παλαβή γιατί κονομάνε όλοι, διωχνοντας τους πολίτες απ τα πεζοδρόμια.Άρα λογικά οι πολίτες διαδηλώνουν καταμεις του δρόμου.
  Και η δημοκρατική ευαισθησία του σημερινού υπουργού του εν λόγω νομοσχεδίου πώς και δεν στρέφεται στην κοινωνική θεσμική και πολεοδομική λειτουργία του πεζοδρομίου , σαν αναγκαίος χώρος για τους πεζούς στην λειτουργία των οικιστικών ιστών.
  Ο κος υπουργός όμως σήμερα, όπως και οι ώς τώρα χρόνια αντίστοιχοι υοουργοί και Δημοτικές αρχές όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν για την λειτουργική του όρου πεζοδρομίου ( δρόμος πεζών) αλλά μάλιστα επέτρεψαν την επί καταβολή τέλους ( εισπραξιμότητα) καταληψή του από τους επαγγελματικούς χώρους αντίστοιχα των προσόψεων των κτιρίων.
  Δηλαδή ουσιαστικά καταργήσανε την θεσμική κοινωνικά λειτουργία των πεζοδρομίων. Δηλαδλη οι δημοτικές αρχές ουσιαστικά που εκπροσωπούν την κοινωνία των δημοτών εννοιολογικά, αντιστρατεύονται τις αναγκαιότητες των πολιτών για να διέρχονται απ τα πεζοδρόμια και με την δοξαια της κρατικής αρχής χρόνια.
  Τελικά έτσι το κράτος και οι δημοτικές αρχές ταλαιπωρούν τους πολίτες ( με τα κλεισμένα πεζοδρόμια) όσο οι διαδηλωτές ταλαιπωρούν τους πολίτες με το κλείσιμο των δρόμων και της κίνησης .
  Η υποκρισία των κατηλειμένων πεζοδρομίων υπέρ του εκάστοτε ταμειακού εισπρακτικού κρατικού και δημοτικού ταμείου, καλά είναι κά-ποτέ να σταματήσει. Όπως να σταματήσει και η υποκρισία των διαδηλωτών υπέρ της σωτηρίας της θεσμικότητας της χώρας και την σωτηρία των πολιτών και του λαού.
  Αλλέως ας πορευθούν κράτος και δήμοι με τον κοινωνικό κανόνα ” όλη η θάλασσα είναι αρμυρή””. Που τον ξέρουν καλά και τον βιώνουν χρόνια οι πολίτες.
  Όσο για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του τωρινού υπουργού και των διαδηλωτών , απ ότι φαίνεται αυτές θα πνιγούν μέσα στίν ιδρώτα του περπατήματος των ίδιων των δημοκρατικών διαδηλώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.