Συγκρότηση Επιτροπών καταγραφής των ζημιών στις επιχειρήσεις από τον «Ιανό» – Αντιπλημμυρικά έργα 750.000 ευρώ


Ανδρέας Κτενάς, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας #ΠΙΝ #Λευκάδα #Αντιπεριφερειάρχης #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Συγκρότηση Επιτροπών καταγραφής των ζημιών στις επιχειρήσεις από τον «Ιανό» – Αντιπλημμυρικά έργα 750.000 ευρώ

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας συγκρότησε τις προβλεπόμενες Επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης ζημιών, οι οποίες θα προβούν σε επιτόπιες αυτοψίες στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

 

Παρακαλούνται, όσοι έχουν υποστεί ζημία σε επαγγελματικούς χώρους, να επικοινωνήσουν με την Π.Ε. Λευκάδας για την υποβολή σχετικής αίτησης με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης, στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες:

  • στο τηλέφωνο: 2645360703, και
  • στο email: antipin.lef@pin.gov.gr

 

Επίσης, παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που επλήγησαν να φωτογραφίσουν την τρέχουσα κατάσταση για την τεκμηρίωση των ζημιών και της κλίμακάς τους, ιδίως στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης υλικών, αντικειμένων, κλπ.

 

«Παρά την πρωτοφανή σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων τα νησιά μας – η Λευκάδα, το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός – άντεξαν. Τώρα, όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στην άμεση στήριξη όσων επλήγησαν. Ξεκινάμε αυτοψίες για την εκτίμηση των ζημιών στις επιχειρήσεις και τις υποδομές, ενώ γνωρίζω ότι πριν λίγο το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα ‘Ιανός’» ανεφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

 

«Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λευκάδας ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την εξέλιξη των φαινομένων. Όμως, αποδεικνύεται ότι, λόγω και της Κλιματικής Αλλαγής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον πιο συχνά και πιο ισχυρά σε ένταση. Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Λευκάδας, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην νέα αυτή πραγματικότητα. Ήδη στα τέλη Αυγούστου δημοπρατήσαμε αντιπλημμυρικά έργα ύψους 750.000 ευρώ, ενώ προχωρούμε και στο σχεδιασμό και νέων έργων.».

About Ομάδα Σύνταξης 27955 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Συγνώμη κύριε… μόνο επιχειρήσεις πλήγησαν από τον Ιανό;; Οι υπόλοιποι δηλαδή τι είμαστες

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.