Σπύρος Φρεμεντίτης στον Prisma 91,6: “Κανένας δεν περισσεύει στο Φεστιβάλ γαστρονομίας. Κάνω δημόσια έκκληση στην κ. Όλγα Μανωλίτση να δώσει το παρόν.


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο ο πρόεδρος της Εqual Society Σπύρος Φρεμεντίτης για το 6ο φεστιβάλ γαστρονομίας που πραγματοποιείται στις 20 και 21 Ιουλίου στην πλατεία Μαρκά

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε φτάσαμε στο 6ο φεστιβάλ αστρονομίας το οποίο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες περιοχές, παρόλο που που υπάρχει μία συζήτηση που έχει αναπτυχθεί στο αν μπορεί να προσθέσει πράγματα και να γίνει ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερο, καθώς ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Αν υπάρξουν προτάσεις, ιδέες, χρηματοδότησης από φορείς θα μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα, ανέφερε.

“Το φετινό φεστιβάλ γαστρονομίας είναι αφιερωμένο στο μέλι και πραγματοποιείται το προσεχές Σαββατοκύριακο στην πλατεία Μάρκα για το οποίο μέλι η Λευκάδα φημίζεται και ιδιαίτερα τα νότια χωριά της, καθώς πρόκειται για εκλεκτό μέλι που διατηρεί την παράδοση.

Όσοι μαγειρέψουν θα έχουν κύριο συστατικό το μέλι και Θα παρουσιαστούν προϊόντα σαν κύριο συστατικό το μέλι.”

Ο Σπύρος Φρεμεντίτης αναφέρθηκε και στην επιστολή πικρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την παραδοσιακή μαγείρισσα Όλγα Μανωλίτση, λέγοντας ότι αρχικά όταν την διάβασε ξαφνιάστηκε, καθώς δεν γνώριζε τίποτα από όσα ανέφερε παρότι είναι ένας από τους διοργανωτές.

“Προσπάθησα να την εντοπίσω, το τηλέφωνο της ήταν κλειστό, προσπάθησα πάρα πολλές φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο και δεν τα κατάφερα, σήμερα όμως τα κατάφερα, πήρα μία προσωπική πρωτοβουλία, καθώς αυτό το φεστιβάλ γαστρονομίας, δημιουργήθηκε πριν από 6 χρόνια από ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι μία στιγμή και να τελείωνε όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που μόλις τελειώνει η χρηματοδότηση ευρωπαϊκή ολοκληρώνεται η αποστολή του προγράμματος.

Όλοι οι τοπικοί φορείς διατηρήσαμε αυτό το φεστιβάλ όλα τα επόμενα χρόνια και είναι σημαντική η παρουσία της, όπως  και τα προηγούμενα χρόνια, καθώς  και πάρα πολλών τοπικών παραγωγών που έδιναν το παρών και με προσωπικά έξοδα, συμμετοχή, κόπο και βάσανα, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν επαγγελματικές δραστηριότητες τα αφήνουν όλα για να το στηρίξουν.

Ο Σπύρος Φρεμεντίτης έκανε δημόσια έκκληση να το ξανασκεφτεί, και αυτός δεν υπάρχει κακοπροαίρετη σχέση από την πλευρά μας μαζί της και η ίδια νομίζω ότι δεν είναι κακοπροαίρετη, ώστε  να λήξει το θέμα και να είναι μαζί μας και να μαγειρέψει.

Θέλω να πω πολύ ξεκάθαρα και στους ακροατές που  ακούν πως αν απωλέσει η Λευκάδα το φεστιβάλ αυτό το οποίο βρίσκεται σε παιδικό στάδιο, αυτό θα είναι λάθος της, καθώς αυτά τα βρεφικά φεστιβάλ πρέπει να τα στηρίξεις, να βρεις τρόπους να τα κάνεις μοντέρνα και να τα αναβαθμίσεις, εγώ έχω καταθέσει κάποιες προτάσεις, κάποιες θα υλοποιηθούν, κάποιες θα γίνουν στο μέλλον, πιστεύοντας ότι το φεστιβάλ μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο και δεν περισσεύει κανένας.

Φυσικά δεν περισσεύει και η κυρία Μανωλίτση την οποία καλούμε να είναι εκεί με την στολή αρχιμαγείρων όπως τόσα χρόνια και να μαγειρέψει αυτά τα καλούδια που θέλει για τη Λευκάδα και του χρόνου το τοποθετούμε στο σωστό πρόγραμμα, για να μαγειρέψει μόνη της και αυτή είναι μία πρόσκληση σε όλους τους Λευκαδίτες που έχουν σχέση με την μαγειρική να δηλώσουν το παρόν, οπως ψάχνουμε να βρούμε και τοπικούς εμπόρους να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να κεράσω τον κόσμο και να αναδείξουν τον πλούτο που έχει η Λευκάδα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26351 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.