Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να το εξελίξουμε ή να το σταματήσουμε.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης για το 6ο φεστιβάλ γαστρονομίας, στο οποίο είναι συνδιοργανωτής το Επιμελητήριο.

Όπως είπε το φεστιβάλ γαστρονομίας ξεκίνησε μέσω του προγράμματος topsa που υπήρχε με όλους τους φορείς, “όμως θα ήθελα να πω ότι ήταν ιδέα του επιμελητήριου, καθώς κάθε φορέας είχε μία δική του δράση, λέγοντας  ότι πρέπει να γίνει μία συγκεντρωτική δράση από όλους τους φορείς, έτσι ώστε να ενώσουμε δυνάμεις, κάτι που λέμε όλα αυτά τα χρόνια και να μπορέσουμε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα.

“Θα ήθελα να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στην υπεύθυνη από την πλευρά του δήμου που αν θέλετε δεν είχαμε και τόσο καλές σχέσεις την κυρία Σκιαδά, η οποία τότε προθυμοποιήθηκε και βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή.”

Το φεστιβάλ γαστρονομίας ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα, με σκοπό να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα, το θέμα είναι δυστυχώς πως μετά από 6 χρόνια, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής που θα πρέπει να αποφασίσουμε, αν θέλουμε να το προχωρήσουμε και να το εξελίξουμε η να το σταματήσουμε, γιατί νομίζω ότι έχει βαλτώσει, χωρίς να θέλω να επιρρίψω τις ευθύνες αλλού, όλοι έχουμε ευθύνες όταν κάτι δεν εξελίσσεται όπως πρέπει και θα πρέπει να καθίσουμε όλοι οι φορείς να συζητήσουμε από την αρχή με ποιο τρόπο θα του δώσουμε την ώθηση που πρέπει να πάρει, για να μπορέσει να έχει το αποτέλεσμα που πρέπει.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο να μην δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να πουλάνε τα προϊόντα τους, απάντησε ότι το ερώτημα αυτό το θέτουμε κάθε χρόνο και μετά από συζητήσεις που κάνουμε τους παραγωγούς, ήταν αρνητική η συντριπτική πλειοψηφία στο να πουλάμε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ τα προϊόντα μας.

Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να το κάνει να ξεχωρίσει, καθώς εγώ νομίζω ότι ξεκινάμε λάθος, όταν καθόμαστε 1 ή 1,5 μήνα πριν το φεστιβάλ για να δούμε τι θα κάνουμε.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβαίνει αυτό,  αν θέλουμε να το συνεχίσουμε, πρέπει να γίνεται κατάθεση προτάσεων, να προσκαλούμε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες να μας πλαισιώσουν και να ξεκινήσουμε νωρίς, από τον Οκτώβριο του 2019 να γίνονται οι πρώτες συναντήσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε βάλει τους στόχους μας έπειτα από ένα δίμηνο προγραμματισμό, με βάση τις συναντήσεις που θα έχουν προηγηθεί και από την 1η του χρόνου θα ξεκινάμε να το δουλεύουμε.

Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε την τελευταία στιγμή και να έχουμε την απαίτηση να γίνει μία σωστή διοργάνωση.

Το φεστιβάλ θα πρέπει να εξελιχθεί, έτσι ώστε κάποια στιγμή όχι μόνο του να αποτελέσει ένα γαστρονομικό προορισμό για τη Λευκάδα. Μόνο του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί και όταν λέμε να εξελιχθεί, θα πρέπει να συνεχίσουμε με νέους ανθρώπους, να μπουν νέες ιδέες στο τραπέζι, καθώς για παράδειγμα μπορούν παράλληλα να γίνονται κάποια σεμινάρια, στα οποία να δείχνουμε σε ανθρώπους εκτός Λευκάδας, ακόμα και τουρίστες το πώς μπορεί να μαγειρέψει κανείς πιάτα της Λευκάδας.

Θα μπορούσαν να γίνονται σεμινάρια, να μην μπω σε επαγγελματίες, καθώς το φεστιβάλ γίνεται 20 Ιουλίου και νομίζω ότι δεν πρέπει να πραγματοποιείται κοντά στη φουλ σεζόν, καθώς είναι δύσκολο και για τους επαγγελματίες, οι οποίοι καίγονται το καλοκαίρι,  να τους καλούμε να έχουν ένα πάγκο, να βρουν προσωπικό, ή να έρθουν οι ίδιοι για να προβάλουν το προϊόν τους.

Εγώ πιστεύω ότι το φεστιβάλ πρέπει να πραγματοποιηθεί μία άλλη χρονική περίοδο, νωρίτερα η πιο αργά τον Αύγουστο και δεν χρειάζεται να είναι γεμάτη κόσμο η Λευκάδα.

Από την άλλη θα πρέπει να στοχεύσουμε ποιον κόσμο θέλουμε να προσεγγίσουμε, αν στοχεύουμε τους Λευκαδίτες και για ποιο λόγο, καθώς πρέπει να στοχεύσουμε τους ξένους, ωστόσο πρέπει να το προβάλουμε κατάλληλα για να ξεκινήσουν να έρθουν από τη Βασιλική η από τα υπόλοιπα χωριά.

Θα πρέπει να σκεφτούμε αν πρέπει το φεστιβάλ να γίνεται μόνο στη Λευκάδα, καθώς ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και κάναμε κάποιες δράσεις στο Νυδρί και στην Βασιλική, στοχεύοντας τουριστικές περιοχές. Ίσως πρέπει να στοχεύσουμε και την ορεινή Λευκάδα με κάποια δράση αυτές τις μέρες.

Είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι εύκολο, δεν έχω εγώ τη λύση, αυτή θα έρθει μέσα από συζήτηση όλων των φορέων, αλλά και ανθρώπων που μπορεί να μην είναι μέσα στους φορείς, αλλά να έχουν κάποια ιδέα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης αναφερόμενος στην επιστολή διαμαρτυρία της Όλγας Μανωλίτση, είπε ότι πράγματι υπήρξε μία κακή συνεννόηση, καθώς η κυρία Μανωλίτση με πήρε τηλέφωνο κάποια στιγμή, της ζήτησα να παρέμβω και το αρνήθηκε, για αυτό το λόγο το άφησα να περάσει έτσι, από εκεί και πέρα έγινε μία κακή συνεννόηση και από τις δύο πλευρές και από την δική μας πλευρά, αλλά και τη δική της, δεν υπάρχει λόγος να γίνονται αυτά, η γυναίκα θέλει να προσφέρει και είναι κρίμα όσοι θέλουν να προσφέρουν να είναι εκτός και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συντονιστούμε σε όλη την προσπάθεια, καθώς το συμπέρασμα πρέπει να βγει είναι ότι δεν περισσεύει κανείς.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.