Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Δεν μπορεί να λέμε ότι πάλι καλά που κάηκαν πέντε σπίτια στην πρόσφατη πυρκαγιά. Το επιμελητήριο θα αναλάβει πρωτοβουλία σε θέματα πυροπροστασίας..”


Για τις πρόσφατες δράσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Με αφορμή την κοπή της πίτας της Διαχειριστικής της Πάτρας, ανέφερε ότι αποτελείται από τα επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων νήσων, Ηπείρου και Πελοποννήσου και διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν στην περιοχή μας…

“Η διαχειριστική αρχή είναι πολύ πιο γρήγορη σε όλη την διαδικασία, καθώς όσοι καταθέσουν τιμολόγια παίρνουν άμεσα τα χρήματα τους.”

Αναφορικά με τα υδατοδρόμια είπε ότι “πρόκειται να συνδράμουν στην συνοχή της περιφέρειας Ιονίων νήσων, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες περιφέρειες, καθώς εμείς είμαστε τέσσερα νησιά και δυστυχώς έχουμε το πρόβλημα των μετακινήσεων.

Θεωρώ πως αν γίνουν τα υδατοδρόμια και δραστηριοποιηθούν στην περιοχή μας αυτό θα είναι καλό και για την συνοχή της περιφέρειας, θα μειωθούν οι αποστάσεις, με την προϋπόθεση ότι τα δρομολόγια θα είναι συχνά.”

Κάνοντας μια εκτίμηση κόστους ανέφερε ότι δεν αναμένεται το κόστος να είναι ιδιαίτερα χαμηλό, καθώς η εταιρεία που επενδύσει θα πρέπει να κάνει απόσβεση του υψηλού κόστους της επένδυσης, καθώς και η συντήρηση του είναι ακριβή λόγω του θαλασσινού νερού…

Ο κύριος Σκιαδαρέσης σχολίασε και την πρόσφατη πυρκαγιά στο κέντρο της Λευκάδας, λέγοντας ότι ο ίδιος από το 1999 είναι στις ομάδες πολιτικής προστασίας, και ο ίδιος έχει περάσει από όλα τα συντονιστικά όργανα τα περασμένα χρόνια, παρακολουθόντας όλες τις συζητήσεις.

«Δυστυχώς αν δεν σπάσουμε αυγά να κάνουμε ομελέτα δεν θα αλλάξει τίποτα ούτε στην Λευκάδα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.»

Όσο λέμε ότι όλα πήγαν καλά και πόσο ευχαριστημένοι είμαστε και δόξα τον Θεό που κάηκαν πέντε σπίτια και όχι έξι δεν γίνεται τίποτα.

Θέλω να σας πω ότι το έκτο σπίτι που δεν κάηκε ήταν το δικό μου και αν δεν ήμουν εκεί εκείνο το βράδυ θα είχε καεί και δεν ξέρω ενδεχομένως αν θα πεταγόταν και στο δίπλα…

“Το βράδυ εκείνο σχετικά γρήγορα πήγε η πυροσβεστική με πολλές δυνάμεις και αυτοκίνητα, αρκετοί εθελοντές, ωστόσο θα ήθελα να σταματήσω να βλέπω στην φωτιά τους ανθρώπους που έρχονται από περιέργεια να δουν και που είναι δουλειά της αστυνομίας να τους σταματήσει.

Επίσης και για αυτό το σημαντικό θέμα πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε κάποια πράγματα, καθώς οι άνθρωποι κινδύνευαν και δεν το ήξεραν.

Κάποια στιγμή ο πυροσβέστης που είμασταν μαζί μου είπε να κάνω οικονομία νερού καθώς δεν γνώριζε αν υπάρχει επάρκεια και έπρεπε να υπάρχει μια ενδοεπικοινωνία για ενημέρωση.

Εγώ πιστεύω ότι εκείνο το βράδυ θα μπορούσαν να καούν μόνο δυο σπίτια, απλά πρέπει να βάλουμε την απλή λογική.”

Μάλιστα είπε ότι ως επιμελητήριο θα πάρει τις επόμενες ημέρες κάποιες πρωτοβουλίες και ελπίζω όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν…

Στο τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Λευκάδας και στην λεκτική αντιπαράθεση που προέκυψε με τον Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, λέγοντας ότι όπως μέσα στην οικογένεια μας συζητάμε και πολλές φορές τσακωνόμαστε και έχουμε άλλες απόψεις, όπως το παιδί με τον πατέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματούν να μιλάνε.

“Εγώ ξέρετε ότι είμαι από τους ανθρώπους που δεν σταματήσω να λέω την άποψη μου επειδή είναι διαφορετική από του βουλευτή, αυτό που έχω να πω θα το πω ακόμα και αν είναι ο πρωθυπουργός, όπως όταν είχε έρθει και ο πρωθυπουργός Άντωνης Σαμαράς και από πίσω μου δάγκωναν τα χείλη και μου έλεγαν να μην μιλάω αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Μερικές φορές έχω μια ένταση στην φωνή μου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τσακώθηκα και δεν μιλάω.

Με τον Βουλευτή έχω επικοινωνία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απλά έχουμε μια διαφορετική άποψη σε ένα θέμα και αν δεν συζητήσουμε τα προβλήματα μας στο σπίτι μας δεν μπορούμε να τα συζητήσουμε στον δρόμο…”

About Ομάδα Σύνταξης 28455 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Θα κάνει δαπάνες το επιμελητήριο δηλαδή για την τοποθέτηση αυτόματων μηχανισμών κατασβέσεων της φωτιάς έστω για τα κσταστήματα στην Λευκάδα??
  Ή θα καταβάλει το κόστος για την εκπαίδευση των καταστηματαρχών στην πρόληψη και κατάσβεση ??
  Επέβαλε μέχρι τώρα σε όλα τα καταστατα μηχανισμούς αυτόματης πυρόσβεσης το επιμελητήριο , αφού υπάρχει τόσο ενδιαφέρον ?? Και για τις οικίες, της κοινωνικής τάξης των επαγγελματιών , το επιμελητήριο έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον ??
  Το επιμελητήριο θα πείσει τους επαγγελματίες να βάλουν χρήματα για να βηθηθεί το υδατοδρόμιο ??
  Το βράδυ της φωτιάς γιατί δεν ανέλαβε συντονιστικό ρόλο το επιμελητήριο να απομακρύνει από το σημείο της φωτιάς τους περίεργους πολίτες που έφταναν , παρά θέτει θέμα αστυνομίας να απομακρύνει?? Εφ όσον τίθεται το θέμα.
  Αφού για κάθε θέμα έχει λόγο δημόσιο το επιμελητήριο ( αυτο δεν είναι σίγουρο ότι το επικροτούν όλοι οι επαγγελματίες ώς μέλη του επιμελητηρίου ) δια του προέδρου του , γιατί το επιμελητήριο δεν δημιουργεί μηχανισμό το καλακαίρι να βοηθάει την είσοδο των τουριστών στο νησί και όχι η είσοδος να θέλει 7 ώρες καθυστέρηση λόγω γέφυρας?? Διότι απ τος δαοάνες των τουριστών επισκεπτών έ ουν εισόδημα οι επαγγελματίες μέλη του επιμελητηρίου.
  Το επιμελητήριπ θα βάλει χρήματα για την πεζοδρόμηση όσο γίνεται της πλατείας του Αγιου Μηνά ?? Και την αναστήλωση-συντήηρηση της εκκλησίας του Αγίου Μηνά ??
  Το επιμελητήριο θα βάλει χρήματα για την τακτοποίηση των σκουπιδιών κσι τον καθαρισμό των υπονόμων που μυρίζουν??
  Το επιμελητήριο θα βάλει χρήματα για την αποκατάσταση του δρόμου Λαγκάδας -Πευκούλια ??
  Το επιμελητήριο θα βάλει χρήματα για την οργάνωση των γιορτών Λόγου και τέχνης ??
  Το επιμελητήριο θα πείσει τα διοικητικά του μέλη και όλα τα μέλη του όταν κυκλοφορούν με μηχανάκι να φορούν κράνος ακόμα και τα μέλη του ΔΣ για να είναι νόμιμοι και ασφαλείς , έστω και αν είναι καλοκαίρι και ζεσταίνονται.
  Το επιμελητήριο θα οείσει τους επαγγελματίες να μην θεωρούν ότι ο δομος μπροστά απ τα καταστήματα μπορεί να καταλαμβάνεται από το κατάστημα με κορίνες ή με αυθαίρετο τρόπο ως χώρος στάθμευσης για τους πελάτες και διπλοπαρκαρίσματος ??
  Εφ όσον το επιμελητήριο έχει διαχυθεί τόσο πλατιά και πλέον οι αποφάσεις για την καθημερινότητα της Νήσου πρέπει να διέρχονται και δια της σημσσιολογήσεως του επαγγελματικού επιμελητηρίου έστω και δια της παρουσίας μέσω του ηλεκτρονικού τύπου -όπως εδώ-, τότε σημαίνει ότι στο επιμελητήριο έχουν οργανωθεί ομάδες εργασίας που εκπονούν τις παραμέτρους αυτής της σημασιολογήσεως , και έχουν και έτοιμα κάπως πλάνα και ενέργειες δράσης και παρέμβασης και βοήθειας. Ακόμα και στο ιδεολογικό τοπίο της πολιτικής οργάνωσης της Νήσου μια και εδώ αναφέρεται η συμμετοχή του επικεφαλής του επιμελητηρίου στην ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας. Τι γίνεται εδώ με τις προτάσεις για το ασφαλιστικό -κατέβασε προτάσεις το επιμελητήριο για το μελετώμενο αυτές τις μέρες ασφαλιστικό νομοσχέδιο απ την κυβέρνηση??
  Κατέβασε προτάσεις για τα θέματα τωμ υπουργείων της χώρας, ώστε να βοηθηθεί ο βουλευτής συμμετοχικά να παρουσιάσει προτάσεις στην κυβέρνηση ανά υπουργείο για να βοηθηθεί η ίδια η χώρα?? Αυο δεν απαιτεί ώς πολιτική διεργαδία η μεταπολιτευτική συνδικαλιστική συλλογική ( όπως του επιμελητηρίου) οργάνωση της χώρας??
  Για θέσεις εργασίας στην Λευκάδα για να βοηθηθεί η κοινωνία των πολιτών απ την ανεργία τι έκανε το επιμελητήριο??
  Παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας ??
  Για τα ανεπιτήρητα βό’ι’δια στην ορεινή Λευκάδα τι έκανε το επιμελητήριο??
  Η ολιστική μέχρι επίπεδο μαντάλας (κύκλος που περικλείει κάθε σχήμα συμβολίζοντας την ολότητα) μέσω ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας του επιμελητηρίου μια και για όλα τα θέματα πρέπει συμμετοχικά δημκκρατικά να έχει λόγο και η συνδικαλιστική οργάνωση των οριζομένων επαγγελματιών -αυτό είναι το επιμελητήριο ώς θεσμός-, η ολιστική λοιπόν παρέμβαση υπονοεί και την δυνατότητα δράσης ειδ άλλως παραμένει αυτή η παρέμβαση έωλη.
  Η παρέμβαση αυτή δεν σημαίνει ότι εκπροσωπεί κατ ανάγκη ολιστικά ή στο ελάχιστο τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά τείνει και πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα του κλάδου των επαγγελματιών και μέσα σε αυτά είναι και τα συμφέροντα των διοικούντων την συνδικαλιστικκή άύτή οργάνωση. Όπως ελιναι σε όλες τις συνδικαλιστικές κλαδικές οργανώσεις της χώρας.
  Και απ αυτή και την συγκρότηση του συλλογικού θεσμικού οργανούται συμμετοχικά και η καθημερινότητα της χώρας τη πράξη και στους πόρους για την υλοποίηση της καθημερινότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.