Σχετικά με τη δράση μας στο Μύλο, την 20η Αυγούστου 2020-Δελτίο Τύπου-


Οι κάτοικοι του Αγ. Νικήτα βρεθήκαμε στις 20 Αυγούστου και φέτος στην παραλία Μύλος, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να πάρουμε πίσω την παραλία που βρίσκεται υπό καθεστώς καταπάτησης και ενώ εκκρεμούν νομικές διαδικασίες τις οποίες έχουμε κινήσει, προκειμένου να αναδείξουμε τα εξόφθαλμα και προδήλως ανυπόστατα, νομιμοφανή στοιχεία στα οποία βασίζει την αρπαγή της ο μεγαλοεπιχειρηματίας.

Για τρίτη φορά φέτος, και ενώ ο αγώνας που δίνουμε έως τώρα έχει αποδώσει καρπούς, με την επιτυχή παρέμβασή μας ώστε η αρμοδιότητα αδειοδότησης  να περνάει στο δημοτικό συμβούλιο, είδαμε και φέτος στις αρχές Αυγούστου ομπρελοξαπλώστρες, επειδή λόγω covidσυνεχίστηκαν οι περυσινές μισθώσεις.

Είδαμε την άμμο με τους κρίνους να εξακολουθεί να βιάζεται από το ανθρώπινο κατασκεύασμα που έχωσαν μέσα της, την άμμο που ο γκρεμός που τη χωρίζει από την εγγύτερη ανθρώπινη παρέμβαση αριθμεί δεκάδες μέτρα.

Νιώσαμε ξανά τη χυδαιότητα που βρίσκει έκφραση με τη λειτουργία καντίνας/ ομπρελοξαπλωστρώνκαι την ολοένα αυξανόμενη δραστηριότητα ταχύπλοων μεταφοράς λουόμενων που αυτή συνοδεύεται, μετατρέποντας την επιβλητική και άγρια, παρθένα ομορφιά του τοπίου σε καταναλωτικό προϊόν, επιφορτίζοντας παράλληλα με την άμετρη, δυσανάλογη σε ένταση λειτουργία,το μικρό φυσικό όρμο του χωριού μας.

Για όλους και όλες εμάς, στόχος μας είναι η απελευθέρωση της παραλίας μας, ένας στόχος που μας συσπειρώνει και μας δίνειτην τεράστια κινητήριο δύναμη να μη σταματήσουμε αν δεν πάρουμε πίσω ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει, για να το ζήσουμε όπως το ζούμε από τη γέννησή μας, και για να το παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως το παραλάβαμε, ακριβώς όπως έχουμε χρέος να κάνουμε.

Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Νικήτα

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.