Σάμος Κηδείες: Σε κλίμα οδύνης το “αντίο” στα δύο παιδιά – Το μήνυμα της μητέρας της Κλαίρης


Η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης έγινε το μεσημέρι στον ναό του Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ συμμαθητές και φίλοι έφτασαν στον ναό ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας λουλούδια. Στην κηδεία βρίσκονταν και τα μέλη της ΕΜΑΚ που ανέσυραν τα παιδιά, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης κ.α. Η κηδεία του 17χρονου Άρη έγινε το απόγευμα.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

“Αγκαλιάστε τα παιδιά σας”

Συγκινούν τα μηνύματα των γονιών των δύο παιδιών. “Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά σας. Να τα αγαπάτε” ήταν το μήνυμα της μητέρας της Κλαίρης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας του Άρη, δήλωσε: “Δύο λεπτά πριν το σεισμό επικοινώνησα με το παιδί, του λέω «πού είσαι» μου λέει «έρχομαι». Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά τον σεισμό, παίρνω τηλέφωνο το παιδί και δεν μου το σηκώνει, ετοιμάζομαι να πάω στο άλλο παιδί, το βρίσκω στο προαύλιο το παίρνω μαζί μου και αρχίζω και ψάχνω. Ένας τεχνικός από την Αθήνα μας έδωσε το στίγμα του κινητού αρχίζουμε ψάχνουμε όλα τα χαλάσματα ο πατέρας της κοπέλας βρήκε τους δύο και ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Τα δύο παιδιά έφυγαν ακαριαία, πιασμένοι χέρι με χέρι. Δεν υπέφεραν”.

“Από εκεί περνούν 400 παιδιά την ημέρα”

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πατέρας του 17χρονου ανέφερε: “Είναι ένα σημείο από το οποίο περνάνε πάρα πολλά παιδιά. Αυτό είπα και στον κύριο πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να αναλάβουν. Έχω σηκώσει μια σημαία ώστε να μην υπάρχει κανένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται είτε από αέρα, είτε από σεισμό ή από φωτιά. Είναι πραγματικά προβληματικά σημεία. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένας παράδρομος το οποίο χρησιμοποιούν πάρα πολλά παιδιά. Από τον συγκεκριμένο δρόμο και από τους διπλανούς δρόμους περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα. Αν δεν ήταν ο Άρης με την Κλαίρη μπορεί να ήταν 5 παιδιά, μπορεί να ήταν 10 παιδιά, μπορεί να μην υπήρχε και κανένας, αλλά όταν εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές”.

Λέκκας: Χρειαζόμαστε μία δόνηση πάνω από 5 Ρίχτερ

Στο μεταξύ, το νησί συνεχίζει να δονείται από δεκάδες μετασεισμούς, όλους μικρού σχετικά μεγέθους. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε: “Είχαμε μία ανήσυχη νύχτα”. Πρόσθεσε πως η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται κανονικά, αλλά “χρειαζόμαστε” μία δόνηση πάνω από 5 Ρίχτερ για να είμαστε απόλυτα σίγουροι.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28496 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.