Ρόδη Κράτσα: Πρέπει να τρέξουμε, όσα έργα δεν έχουν δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα έργα αυτά θα απενταχτούν.”


Στην συνέντευξη που ακολούθησε για τους δημοσιογράφους η κυρία Κράτσα αφού εξέφρασε την αισιοδοξία της για την σημερινή συνάντηση εργασίας, ανέφερε ότι το ΕΣΠΑ 2014-20, αποτελεί το μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο της περιφέρειας μας.

“Μιλάμε για περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ, ενώ βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο απορρόφησης ανησυχητικό, διότι σε καθαρές πληρωμές έχουμε μόνο 64 εκατομμύρια, άρα μας μένουν πολλά χρήματα προς αξιοποίηση, δέσμευση, απορρόφηση και απόδοση στους στις τοπικές κοινωνίες.

Υπολογίζουμε ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας και να έχουμε απορροφήσει το μεγάλο ποσοστό στο τέλος του 2020, θα πρέπει να κάνουμε πολύ γοργά και αποδοτικά βήματα, που σημαίνει ότι αφενός πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες όσο το δυνατόν σύντομα, να στοχεύσουμε καλύτερα, να συνεννοηθούμε και  να ενώσουμε δυνάμεις, γιατί τυχαίνει μερικές φορές να κωλυσιεργούμε γιατί δεν συντονιστήκαμε και δεν υπάρχει αυτή η κοινή δέσμευση, να προτείνουμε έργα που επικαλύπτει το ένα το άλλο, που είναι πανομοιότυπα και πλέον δεν έχουμε περιθώρια κατασπατάλησης ενέργειας και πόρων.

Πρέπει να κάνουμε την πραγματική μας επανεκκίνηση και αυτό θα γίνει μόνο αν όλοι καταλάβουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά και τις διαδικασίες που μας διέπουν, γιατί ίσως νομίζουν πολλοί ότι οι πόροι μένουν εκεί και μας περιμένουν.

Οι πόροι αντιστοιχούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που με τις κατευθύνσεις που έχουμε πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπαίνουν οι συγκεκριμένοι στόχοι οι τομείς και η απορρόφηση μέχρι το συγκεκριμένο διάστημα.

Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο διότι όσα έργα δεν έχουν δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα έργα αυτά θα απενταχτούν και καταλαβαίνετε πώς πρέπει να μπούμε στο 2020, με νέες δεσμεύσεις πολιτικές, ηθικές και με νέο τρόπο εργασίας.”

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.