Πρωτόκολλα ασφαλούς εισόδου τουριστών στην Ελλάδα προτείνει ο υφυπουργός ΤουρισμούΟ κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι το τουριστικό επιτελείο εργάζεται για την επόμενη ημέρα της πανδημίας στο τουριστικό πεδίο

Για μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων αντίστοιχα με τις ανάγκες που κάθε φορά διαμορφώνονται έκανε λόγο σε παρέμβαση του ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας σε διαδικτυακή εκπομπή του δημοσιογράφου Π. Οπλοποιού, με τίτλο «Βραδυνές Συναντήσεις με την Τεχνολογία», που ήταν αφιερωμένη το βράδυ της Κυριακής 12/4 στον τουρισμό.

Αφού επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει το πλέγμα προστασίας σε όλο το φάσμα της τουριστικής δράσης, το οικονομικό επιτελείο μελετάει και τις προτάσεις για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στον τουρισμό και σύντομα θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι το τουριστικό επιτελείο εργάζεται για την επόμενη ημέρα της πανδημίας στο τουριστικό πεδίο και εστίασε στην πρόταση του για πρωτόκολλα ασφαλούς εισόδου των τουριστών στην Ελλάδα, όταν επιτραπούν οι ελεύσεις τουριστών. Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, εξήγησε ο κ. Κόνσολας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υφυπουργός Τουρισμού προσδιόρισε ότι το 2021 θα είναι χρονιά επανεκκίνσης της τουριστικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο εργάζεται προς την κατεύθυνση της επανατοποθέτησης του τουριστικού προϊόντος, υπό τις νέες συνθήκες. Ο κ. Κόνσολας στάθηκε στην ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, αλλά και στην καθιέρωση της Ελλάδας σε διεθνές κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης.

Στην παρέμβασή της η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου εστίασε μεταξύ άλλων στην αποδοτική συνεργασία του οργανισμού με την Marketing Greece, και την επικοινωνιακή δράση «Grecee From Home» αλλά και στην προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού, που τρέχει ο οργανισμός. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η αναβάθμιση του δικτυακού τόπου του «Visit Greece», όπως ανάφερε.

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα υπογράμμισε ότι η καμπάνια «Grecee From Home» σημειώνει πολύ μεγάλη απήχηση και ήδη η εταιρία εργάζεται για τις επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.