Προεκλογική δραστηριότητα Γεωργίας Αυγερινού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Κάλαμος και Καστός, αυτή η «άλλη Ελλάδα» αξίζει το ενδιαφέρον και τη στήριξή μας.»

 

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ επισκέφθηκε τα νησιά Κάλαμο και Καστό, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους. Εδώ υπάρχει μια «άλλη Ελλάδα», είπε. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή τους διαβίωση, κυρίως λόγω των ελλείψεων σε υποδομές, στην παιδεία και την υγεία, ενώ δεν έχει ακόμη διευθετηθεί το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, με ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, θα αντιμετωπίσει με τη δέουσα ευαισθησία τα μικρά νησιά μας, διαβεβαίωσε η υποψήφια Βουλευτής Λευκάδας και δεσμεύτηκε ότι και μετά τις εκλογές θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων για να αγωνιστεί μαζί τους για την επίλυσή τους. Ο αγώνας μόλις άρχισε, κατέληξε,

Μετά το πέρας των επισκέψεων στα νησιά η Γεωργία Αυγερινού δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε τον Κάλαμο και τον Καστό, τα μικρά « διαμάντια» της Λευκάδας. Υπέροχοι άνθρωποι, μοναδικά τοπία. Και εδώ συναντήσαμε –ακόμη πιο έντονα- τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των χωριών της Λευκάδας. Ελλείψεις στις υποδομές, την παιδεία και την υγεία. Χωρίς διευθέτηση του προβλήματος διαχείρισης των σκουπιδιών. Παρόλα αυτά, τα σπίτια, οι αυλές, τα καταστήματα λάμπουν. Οι κάτοικοι, αν και νιώθουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, αγωνίζονται μόνοι τους και αξίζουν τα συγχαρητήρια και το σεβασμό μας. Εντυπωσιαστήκαμε από τη ζωντάνια και δημιουργικότητα των κατοίκων, θαυμάσαμε το Μουσείο Θαλάσσης στον Καστό.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, αυτά να νησάκια θα ήταν υπόδειγμα ποιότητας ζωής και αξιοποίησης. Εμείς ακούσαμε μόνο προβλήματα.
Αυτή η «άλλη Ελλάδα» αξίζει το ενδιαφέρον και τη στήριξή μας. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, με ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, θα αντιμετωπίσει με τη δέουσα ευαισθησία τα μικρά νησιά μας. Σε ό,τι με αφορά δεσμεύομαι ότι θα είμαι εδώ και μετά τις εκλογές. Ακόμη πιο μαχητική, στο πλευρό των κατοίκων του Κάλαμου και του Καστού.
Ο αγώνας μόλις άρχισε …».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η εκκλησία μας επιτελεί κοινωφελές έργο, στηρίζοντας τον κοινωνικό ιστό»

 

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο, και στην Ιερά Μονή Πεφανερωμένης, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Νικηφόρο  όπως επίσης στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης.

Στο νόημα της θρησκείας και στο ρόλο της εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο αναφέρθηκε  η Γεωργία Αυγερινού, η οποια  συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως μας καθώς και με τον Ηγούμενο Νικηφόρο στην  Ιερά Μονή Πεφανερωμένης. Η θρησκεία είναι καταφύγιο και η πίστη πηγή δύναμης και αισιοδοξίας, ενώ η εκκλησία μας επιτελεί κοινωφελές έργο, στηρίζοντας τον κοινωνικό ιστό, εξήγησε.

Η υποψήφια Βουλευτής Λευκάδας δήλωσε:

«Είχα την τιμή να συναντήσω τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο, στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη.
Η ευλογία του είναι πολύτιμη και τα σοφά του λόγια οδηγός στον αγώνα μου για το συνάνθρωπο και τη Λευκάδα μας.

Στην Ιερά Μονή Φανερωμένης, όπου παρακολούθησα τη Θεία Λειτουργία, συναντήθηκα και συνομίλησα με τον Ηγούμενο Νικηφόρο, έναν φωτεινό φάρο αγάπης και ευγένειας.

Κατά την επίσκεψή μου στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης, διαπίστωσα το σημαντικό κοινωφελές έργο που επιτελεί η εκκλησίας μας. Οι συμπατριώτες μας που φιλοξενούνται στο γηροκομείο μας υποδέχθηκαν με αγάπη και ζεστασιά. Συζητήσαμε μαζί τους, όπως και με το προσωπικό για την καθημερινότητα και τις ανάγκες τους. Οι δομές φιλοξενίας για την Τρίτη ηλικία χρειάζονται τη στήριξη όλων, τόσο της Πολιτείας όσο και της Κοινωνίας των Πολιτών. Η στάση μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που κόπιασαν, προσφέροντας έργο για τις επόμενες γενιές, είναι δείκτης ευαισθησίας ολόκληρης της κοινωνίας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει τις δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών»

 

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ επισκέφθηκε τις δημόσιες υπηρεσίες του νομού μας και συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το ΤΑΟΛ-Αγροτικό Συνεταιρισμό Λευκάδας, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, καθώς και τα γραφεία του Δήμου Λευκάδας.

Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των υπηρεσιών, συνομίλησε με τα στελέχη και τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και για τις πολιτικές και τα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του έργου τους.

Η Γεωργία Αυγερινού διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα ενισχύει και θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά της θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ελλείψεων που εντοπίζονται στο προσωπικό, τις υποδομές και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Μετά το πέρας των επισκέψεων δήλωσε:

«Κατά την επίσκεψή μου στο Λιμεναρχείο, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το ΤΑΟΛ-Αγροτικό Συνεταιρισμό Λευκάδας διαπίστωσα από κοντά τις ελλείψεις του δημόσιου τομέα σε προσωπικό, υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις. Η δημόσια ασφάλεια, η πολιτική προστασία και η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, με σεβασμό στις ανάγκες των πολιτών αλλά και στους δημόσιους λειτουργούς.

Στα γραφεία του Δήμου Λευκάδας, συζητήσαμε με τα στελέχη και τους εργαζόμενους. Για τη Νέα Δημοκρατία η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό μοχλό Ανάπτυξης και προόδου, σε μια σύγχρονη, Αυτοδύναμη Ελλάδα. Οφείλουμε να τη στηρίξουμε με πόρους και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να της δώσουμε τις δυνατότητες να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό οργανισμό, που πρέπει να γίνει «σπίτι» όλων των πολιτών. Η δημόσια βιβλιοθήκη της Λευκάδας διαθέτει σύγχρονη υποδομή για την εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας με κινητικά προβλήματα και με προβλήματα όρασης και αξίζει τη μέριμνα και την υποστήριξη όλων μας, πρωτίστως βέβαια των πολιτειακών αλλά και των τοπικών αρχών, που οφείλουν να διασφαλίζουν τους πόρους και το προσωπικό που απαιτούνται για τη διαρκή λειτουργία της».

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.