Πώς αντιδράτε στην αναπηρία; Πανελλαδική έρευνα για τις στάσεις και τις αντιλήψεις


Κύριος στόχος είναι η βαθύτερη κατανόηση του εν λόγω ζητήματος

Έστω ότι βρίσκεστε στον δρόμο και συναντάτε ένα άτομο με αναπηρία. Ποια είναι η αντίδρασή σας; Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που απλώς προσπερνάτε ή σε εκείνους που πιστεύουν πως η Πολιτεία οφείλει να εντάξει και να μεριμνήσει για τη συμπεριλήψη όλων ΑμΕΑ στον κοινωνικό ιστό;

Με τέτοια και άλλα παρόμοια ερώτηματα ασχολείται η πανελλαδική έρευνα που διεξάγεται από τον Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) και την Prorata με στόχο την «Ανίχνευση Στάσεων, Αντιλήψεων και Συμπεριφοράς απέναντι στην Αναπηρία» από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Κύριος στόχος είναι η βαθύτερη κατανόηση του εν λόγω ζητήματος και αφετέρου η ανίχνευση αντιλήψεων και στάσεων της κοινής γνώμης απέναντι στο θέμα της αναπηρίας.

Η έρευνα πραγματοποιείται διαδικτυακά, στις ιστοσελίδες του Σ.Κ.Ε.Π. (https://www.skep.gr/) της PRORATA (https://prorata.gr/) και του πλήρως προσβάσιμου για κάθε χρήστη, κοινωνικού ενημερωτικού Portal (https://meallamatia.gr/), με την σύντομη, ανώνυμη συμπλήρωση ερωτηματολογίου γύρω από ένα θέμα που καθορίζει την ποιότητα και το χαρακτήρα της δημοκρατίας μας.

Για να λάβετε μέρος στην εν λόγω έρευνα, μπείτε εδώ.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.