Πολύ κίτρινο σήμερα, όπως τότε …”Μέρες του 36″.


Είχα μιλήσει έγκαιρα για μια πολύ σκληρή, ρεβανσιστική και σχεδόν εμφυλιοπολεμική δεξιά.
Τότε αρκετοί θεώρησαν ότι ήμουν, τουλάχιστον, υπερβολικός.
Σήμερα είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη πολιτική που εκφράζει την επικρατούσα ακροδεξιά τάση στην κυβέρνηση, “κατακλύζει” στελέχη αλλά και ψηφοφόρους, όσοι τουλάχιστον συμπεριφέρονται ως οπαδοί.
Έτσι ο άνθρωπος που δεν είχε το κουράγιο να δεχθεί την ήττα του και να λειτουργήσει ως πολιτικό πρόσωπο, έσπρωξε μια παράταξη στις πιο ακραίες θέσεις της ιστορίας της. Στις θέσεις που συνειδητά επέλεξε, διακήρυξε και πιστά υπηρέτησε, συνεπικουρούμενος από τους ακροδεξιούς τότε πραιτωριανούς του και σημερινούς πραγματικούς ιδιοκτήτες της “Νέας” Δημοκρατίας.
Σήμερα θα τολμήσω να πω ότι αρχίζει το “τοπίο” να γκριζάρει αλλά κανείς μας, νομίζω, δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει να περάσουμε στην “κιτρινίλα” που χαρακτήρισε την εξαιρετική ιστορικο-πολιτική ταινία του Θ. Αγγελόπουλου “Μέρες του 36”. 
Τελικά είναι αναγκαίο θα αντιληφθούμε, ότι αυτές οι καταστάσεις σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται με επίδειξη πολιτικού πολιτισμού, που σχεδόν πάντα εκλαμβάνεται ως μεγάλη αδυναμία. Τα παραδείγματα πολλά, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά. 
Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο η πολιτική αντιπαράθεση, με ευθύνη της εφαρμοζόμενης ακροδεξιάς νοοτροπίας και πολιτικής, θα πρέπει να είναι σκληρή. Και σ΄αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούμε!
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ
About Ομάδα Σύνταξης 27862 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.