Όλοι στο πλευρό της Φιλαρμονικής Λευκάδας…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                        

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να ενημερώσει τους φίλους και τα μέλη της καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται για την πορεία και την κατάσταση του αρχαιότερου σωματείου της Λευκάδας ότι:

Η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος μέσα στα 170 χρόνια της λειτουργίας της ουδέποτε σταμάτησε να δραστηριοποιείται. Εξαίρεση αποτελεί το διάστημα που διανύουμε τώρα ( Μάρτιος 2020 – Σεπτέμβριος 2020 ), κατά το οποίο βάσει των Κ.Υ.Α. που εκδίδονται από το Υπουργείου Πολιτισμού, παραμένουμε σε αναστολή λειτουργίας έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2020.

Υπακούοντας ευλαβικά στις οδηγίες του Κράτους κρατάμε την Φιλαρμονική μας κλειστή προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των μουσικών – μαθητών – προσωπικού και Δ.Σ. της Φιλαρμονικής.

Με την αναστολή όμως της λειτουργίας της, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το σωματείο μας και που τώρα γιγαντώνονται ( ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟΙ, κ.λ.π.) λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν καθόλου έσοδα εδώ και 6 μήνες και προς ενημέρωση σας, είμαστε το μοναδικό σωματείο στο Νομό που έχει αυτά τα έξοδα.

Όλο αυτό το διάστημα σαν Δ.Σ. έχουμε έρθει σε επαφή και έχουμε στείλει και επιστολές για οικονομική βοήθεια σε όλους τους θεσμούς του νησιού μας και όχι μόνο και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Παρ’ όλα τα χρόνια προβλήματα συν του covid-19, η Φιλαρμονική μας πρέπει να παραμείνει ζωντανή ως ο πυλώνας του πολιτισμού της Λευκάδος.

Για το λόγο αυτό αναζητάμε συμμάχους στο έργο μας και όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την Φιλαρμονική μας.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος για 170 συνεχόμενα χρόνια δεν σταμάτησε ποτέ να προσφέρει και θα συνεχίσει και για τα επόμενα 170 χρόνια, κι αυτό θα γίνει όπως πάντα με την βοήθεια και την αρωγή όλων των Λευκαδιτών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :  6909594226 & 6907706370

 

Από το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας

 

About Ομάδα Σύνταξης 27412 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

6 Comments

 1. Να δημοσιοποιήσετε τραπεζικό λογαριασμό για εισφορές πολιτών που ενδιαφέρονται απρόσωπα.
  Ένας ενδιαφερόμενος
  Να κινητοποιήσετε τους επαγγελματίες όλης της Νήσου για την συνδρομή των. Και χρήματα βγάζουν και βγάζουν με βάση την συνολική συγκρότηση ώς πολιτιστική ( όχι απλά καλλιτεχνική) της φιλαρμονικής.
  Και η φιλαρμονική πρόθυμη είναι από παλιά να συνδράμει όλα τα χωριά της Νήσου όταν χητηθεί.

 2. Η γεννιά του πολυτεχνείου να κινηθεί. Να απογειώσει την φιλαρμονική. says:

  Η γεννιά του πολυτεχνείου να βοηθήσει την φιλαρμονική κύρια, μια και διαχειρίστηκε τον μεταπολιτευτισμό, στον οποίον υπήρξε η διαδταλτική οικονομική πολιτική που ήταν κύριοι συμμετοχοί της επαγελματικά και ηλικιακά.
  Αντίσταση χωρίς μια ρυθμική κοινωνική εσωτερική μουσική αντιστασιακή δεν μπορούσε βα γίνει όπως και έγινε απ την γεννιά του πολυτεχνείου.
  Και η φιλαρμονική είναι και εκπροσωπεί τον κοινωνικό μουσικό ρυθμό.
  Αυτή η γεννιά έγιναν και πετυχημένοι επαγγελματίες μέσα στο φιλελεύθερο και σοσιαλιστικό διασταλτικό οικονομικό κλίμα της μεταπολίτευσης και ώς το 2010 που έγινα κατά κύριο λόγο 60-65 ετών σε πλήρη παραγωγική και οικονομική κατάσταση μέσα στο διασταλτικό κοινωνικόοικονομικό status 40 χρόνων κοντά.
  Συτή η γεννιά οου ύψωσε σημαίες και λάβαρα και πανό (“” ομπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ την Ελλάδα”” απόγευμα Στουρνάρη και Πατησίων ) , δεν πρέπει να πρωτοστατήσει να σηκώσουμε την φιλαρμονική πάνω απ την Λευκάδα.
  Τι να σου κάμει οι νεότερη γεννιά που στην παραγωγική ηλικία ή νεότητα έμπλεξε στην ανεργία και την χρεωκοπία και την μείωση αποδοχών??
  Οι οικονομολόγοι κσι οι πολιτικοί ελιστήμονες της γεννιάς του πολυτεχνείου ( Ανωτάτη Εμπορική και Πάντειος τότε αντίστοιχα ) να μπούνε μπροστά και να εφελκύσουν μηχανικούς αρχιτέκτονες ιατρούς φαρμακοπιούς στελέχη του δημοσίου , επιχειρηματίες, της ίδιας του πολυτεχνείου γενιάς.
  Και υπάρχουν στην Λευκάδα οι της γενιάς συτής τότε φοιτητές της Ανωτάτης Εμπορικής και Παντείου, που πρέπει να μπούνε μπροστά. Και να εφελκύσουν και τους συνομίληκους της γεννιάς των των άλλων πολυτεχνικών ιστρικών εμπορικών επιχειρηματικών επαγγελμάτων.

 3. Οι φοιτητές της εποχής του πολυτεχνείου φυράνανε πλέον με τα χρόνια.
  Έχασαν και την δυναμή τους και την δυναμική τους. Ετεροπροσδιοριστήκανε μετα χρόνια , δεν προχώρησαν στην βάθυνση του αυτοπροσδιορισμού των , νσυαγίσανε στις μικροξέρες της καθημερινής ευκολίας και του μεταπολιτευτικού καταναλωτισμού των.
  Πιάσανε τους τόπους της ευκολίας και κάτσανε, βάρυναν την εξεγερτική των προδιάθεση και έγιναν οι φορείς της δημιουργικής αμηχανίας στο κοινωνικό.
  Για τούτο δεν μπαίνουν μπροστά σε τίποτα.Από κοινωνικά γκεσέμια της εποχής της νεότητος καταλήξανε αργοί και οκνηροί αναποφάσιστοι άβουλοι , δευτεράντσες κοινωνικές , λειψοί δημιουργικά.
  Δεν περιμένει κανένας τίποτα απ συτούς , και όσοι νοτεροι εξ λανθασμένου συνειδότος περίμεναν κατάλαβαν ότι είχαν να κάμουν με οκνηρούς , μήπως και ενοχικούς τύπους για τις εξεγέρσεις των τότε ώς φοιτητές.
  Απ την τότε Ανωτάτη Εμπορική ( ΑΣΟΕΕ) κοντύτερα και απ την Πάντειο σχολή
  Μακρύτερα , με τα πόδια φτάνανε στο Πολυτεχνείο. Τώρα χωρίς αυτοκίνητο άνετο δεν πάνε ούτε ένα 500 μέτρα.
  Βουλιάξανε μέσα στις αντιφάσεις των υπαρξεών των.

 4. Στο πολυτεχνείο του 1973 υπήρχαν φοιτητές τότε προβοκάτορες ( του σπουδαστικού της ασφάλειας ) καο από την Λευκάδα, που προσπαθούσαν να δελεάσουν τους αντιστασιακούς Λευκαδίτες φοιτητές.
  Οι ενεργοί αντιστασιακοί φοιτητές της εποχής τους ξέρουν.
  Η μετέπειτα όμως -και ευτυχώς- ομαλή πολιτική εξέλιξη της χώρας έριξε- κσι ορθά -λήθη σε όλα.
  Αλλά απ την πλευρά των συμπαθούντων την ασφάλεια τότε φοιτητών , φαίνεται ότι κάποιοι σήμερα ακόμα παραμένουν σκληροπυρηνικοί ή τουλάχιστον δεν υιοθετούν την λήθη. Και κάτι νεότεροι -ιδιιτερα συτοί -τότε μαθητές συμπαθούντες την σπουδαστική της ασφάλειας, δεν φαίνεται νάναι υπερ της λήθης. Και στην Λευκάδα όλα συτά.
  Να γίνει διδακτορική διατριβή -στην Πάντειο ανατίθενται τέτοιες μελέτες- γιατί οι μαρτυρίες θα χαθούν και στο τέλος οι εναπομείναντες συμπαθούντες, την σπουδαστική της ασφάλειας τότε, θα διαμορφώσουν νέα αφηγήματα .. για τούτο και δεν αποδέχονται την λήθη μεθοδικά και σκόπιμα.
  Ήδη το καλοκαίρι το 2020 σε κάποιο μέρος της Λευκάδος άρχισαν οι αναθεωρήσεις φραστικά σε παρέες απ τους συμπαθούντες την σπουδαστική της ασφάλειας τότε φοιτητομαθητές.
  Οι άλλοι οι αντιστασιακοί τότε φοιτητές της Λευκάδος να έχουν έτοιμη λουκουμόσκονη για να ραίνουν τους συμπαθούντες της σπουδαστικής τότε , που επιχειρούν την αναθεώρηση σήμερα , μη αποδεχόμενοι την λήθη.
  Υπήρχε και εμπλοκή συμπαθούντα απ την Νάξο.

 5. H λουκουμόσκονη που θα ρίξουν στις μέρες μας οι αντιστασιακοί εξεγερμένοι τότε φοιτητές του πολυτεχνείου, στους τότε συμπσθούντες φοιτητές την σπουδαστική τηε ασφάλειας , να κυτάξουν νάναι λουκουμόσκονη από λουκούμια τριαντάφυλο γαρύφαλο και μαστίχα.
  Τώρα που όλα τα καταπίνει ο ορθολογισμός και η ταμειακότητα που έγινε ηθική συμπεριφορά και πολιτική ιδεολογία και κρατική αναγκαιότητα για να δοθούν τα επιδόματα στους ανέργους , μέχρι να τους βρεί δουλειά ο Ντομπρόβσκις και η Ursula von Leien.

 6. Οι συμπαθούντες την σπουδαστική της ασφάλειας στο πολυτεχνελιο 1973 , να δώσουν εισφορά υπερ της φιλαρμονικής, μέσα στο πλαίσιο της συντηρητικής εθνικοπατριωτικής ιδεολογίας για την διατήρηση του κοινωφελούς τοπικά και πολιτιστικά σωματείου. Είναι φτασμένοι επαγγελματίες ( μηχανικοίν αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι ,ηλεκτρολόγοι του ΕΜΠ , γιατροί, δικηγοροι συνταξιούχοι του δημοσίου.
  Η φιλαρμονική έχει ανάγκη και πρέπει να λειτουργεί και σξιοπρεπώς. Εξ άλλου υποστηρίζει και τις θρησκευτικές κοινωνικές τελετές και Εθνικούς επαιτείους οι οποίες αποτελούν ( και ευτυχώς) και ένα απ τα κριτήρια του Εθνικού χριστιανικού πολιτισμού που ένδιαφέρει τους τότε φοιτητές του 1973 τους συμπαθούντες την σπουδαστική της ασφάλειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.