Ο Γιάννης Πετρίδης στον Prisma 91,6!


Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή ήταν ο Γιάννης Πετρίδης.

Ο Γιάννης Πετρίδης είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο παλιούς Έλληνες μουσικούς παραγωγούς .
Γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 1975 ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην Ελληνική Ραδιοφωνία με την εκπομπή ‘’Ποπ Club’’ όπου αργότερα μετονομάστηκε σε ‘’από τις 4 στις 5’’ και κατάφερε να μείνει στον αέρα για 39 χρόνια στην ίδια συχνότητα, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως η μακροβιότερη καθημερινή μουσική εκπομπή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Το 1978 δημιούργησε μαζί με τον Κώστα Ζουγρή το περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ που αφορούσε όλες τις μουσικές εξελίξεις της ξένης κυρίως μουσικής μέχρι το 1998 όπου και αποχώρησε.
Έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με εφημερίδες, όπως η Μεσημβρινή, η Ελευθεροτυπία και το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στην πρώτη του μορφή.
Διετέλεσε διευθυντής της Virgin Ελλάδας για 22 περίπου χρόνια. Έτσι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες όπως τον Έλτον Τζον, Ρομπέρτα Φλαγκ, Λεντ Ζέπελιν, Τζορτζ Μάικλ, Τζάνετ Τζάκσον, κ.α.
Είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές μουσικές συλλογές στον κόσμο και οι γνώσεις του καλύπτουν πολλά μουσικά είδη καθώς έχει αφιερώσει την ζωή του στην μουσική καταφέρνοντας να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου στο Rock and Roll Hall Of Fame.
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013, και για 4 χρόνια είχε εκπομπή στον ΒήμαFM καθημερινά 6 με 8 το απόγευμα.
Μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Γιάννης Πετρίδης επέστρεψε στην κρατική Ραδιοφωνία, από τις 24.07.2017.
Μεταδίδει στη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος την καθημερινή εκπομπή “Από τις 4 στις 5″ και από 10.09.2017 στη συχνότητα του Kosmos κάθε Κυριακή 18:00-20:00.
Συνεργάστηκε και με άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς στο παρελθόν όπως ο ”105.5 Στο Κόκκινο”.
Ο Γιάννης Πετρίδης χάραξε με τις μουσικές επιλογές ολόκληρες γενιές καλλιτεχνών , ακροατών και είναι ένας ”μύθος ” για σημερινούς παραγωγούς , djs, συλλέκτες δίσκων και ανθρώπους της μουσικής.
Έπαιξε ως dj άλλωστε σε αρκετά σημαντικά events ανά περιόδους αλλά και σε καταστήματα.

” Λείπουν μεγάλες μουσικές προσωπικότητες.., ήταν όμως άλλες εποχές όταν δημιουργήθηκαν…”
” Είναι δύσκολο πια να δημιουργηθούν και πάλι θρύλοι..”
” Επαναλαμβάνονται πλέον ήχοι και μουσικές, δύσκολα θα δούμε μια προσωπικότητα σαν αυτή του Johny Cash…”.
” Υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες λ.χ στην κάουτρι σήμερα, με άλμπουμ και επιτυχίες αλλά δεν φτάνουν το επίπεδο του Cash π.χ”
” Η μουσική όπως και ο κινηματογράφος είναι η αντανάκλαση της κοινωνίας ”.
” Είναι σχέσεις αμφίδρομες”.
”Ζούμε σε μια κοινωνία που θέλει αυτό το κινηματογράφο, αυτή την τηλεόραση , αυτή τη μουσική …” ” Προφανώς γίνονται αξιόλογα πράγματα σήμερα απλά οι παλιότερες γενιές που έχουν ζήσει π.χ την καλή μουσική δεν μπορούν εύκολα να αποδεχτούν κάποια σημερινά πράγματα που είναι αξιόλογα.”
” Το σημερινό π.χ hip-hop δεν το αποδέχονται εύκολα οι πάνω των 40 εύκολα..” ” Οι νεότερες γενιές θα έρχονται και θα κάνουν στην άκρη τους παλιότερους με τις επιλογές τους..”.
” Το ραδιόφωνο έχει καταφέρει και έχει προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις.” ”Μπορεί να φτάνει έτσι με την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου σε γενιές που δεν ακούν ραδιόφωνο.” ” Οι νεότερες γενιές δεν ακούν ραδιόφωνο…ακούν συγκεκριμένες πλατφόρμες σε spotify…”
” Το ραδιόφωνο απευθύνεται στους μεγαλύτερους , σε εκείνους που το ακούν στο αυτοκίνητο ή σε κάποιους μεγαλύτερους που το ακούν στο σπίτι..”.
” Κυριαρχεί στα σπίτια η τηλεόραση..”
” Το ψηφιακό ραδιόφωνο βοηθά ειδικά όταν φτάνει σε σημεία το σήμα που πριν δεν έφτανε.” ” Προσαρμόζεται λοιπόν το ραδιόφωνο στις νέες συνθήκες. ”
” Ο παραγωγός σήμερα αμφισβητείται..”
” Έχουμε δει πολλά πράγματα να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.”
” Μ΄αρέσουν και τα μεγάλα stage , σε μεγάλες συναυλίες και μικρά στέκια.”
”Όταν μεγάλωνα η γενιά μου ευτυχώς ήταν πάρα πολύ τυχερή.”
” Κυριαρχούσε το καλό λαϊκό τραγούδι… Ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις και το καλό λαϊκό τραγούδι.”
”Και βέβαια ήμουν τυχερός και ευτυχής που το έζησα… Από την μια Χατζιδάκι- Θεοδωράκη και από την άλλη Beatles και Rolling Stones. ”

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.