Ο Δήμαρχος Λευκάδας στο OPEN για την 8ης Μεραρχίας.


Στην ενημερωτική εκπομπή του Open tv Ελλάδα ώρα επτά, μίλησε ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής για το θέμα που έχει με την 8ης Μεραρχίας.

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης αναγνωρίζοντας ότι οι ιδιότητες πρέπει να αποζημιωθούν ωστόσο δεν μπορεί η πόλη να κοπεί στα δύο

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25605 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Δεν πρόκειται οι τέτοιου είδους απαιτήσεις να σταματήσουν στο διηνεκές.Διότι αφού στην σημερινή συγκυρίαντων αξιών δεν γίνεται δεκτή η όποια κάθε αποζημίωση τότε γιατί αν ανεβαίνουν οι αξίες έστω και σιγά θα σταματάει εκάστοτε η διεκδίκηση απ την διαφορά υπεραξιών??
  Σε
  Κάθε π.χ ένα χρονικό διάστημα θα ζητιούνται εκ νέου αποζημιώσεις.
  Το γιατί στην εποχή των υψηλών αξιών την δεκαετία του 2000 δεν ζητήθηκαν αποζημιώσεις στην Ελλάδα όλη , μπορεί να είναι και διαδικαστικό θέμα να μην είχαν οριστικοποιηθεί κάποιες αποφάσεις ( αν τώρα έχουν έναν αυξημένο βαθμό οριστικοποίησης ) ή δεν είχε γίνει οργάνωση και συγκρότηση και μεταξύ των διεκδικούντων και τελικά τα βρήκαν στις μέρες μας, ή υπάρχει η αίσθηση του τάιμινγκ προεκλογικά που τα κράτη και κάθε λογής αρχές ασκούν
  μια ποιό ελαστική δημοσιονομική πολιτική.Το ότι το 2019 είναι χρόνος βουλευτικών και Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι και κύρια ενδεικτικό.
  Σε κανέναν Έλληνα πολίτη δεν απαγορεύεται να καταφεύγει όποτε θέλει στα δικαστήρια για να ζητά εκ των υστέρων αποζημιώση για τα όσα το κράτος απαλλοτρίωσε ή διευθέτησε ή αποζημίωσε με κάθε τρόπο υπερ μιας δημόσιας χρήσης από την εποχή του Οθωνικού Βασιλείου το 1830, όταν ο πρώτος δρόμος που ανοίχτηκε στην Ελλάδα ήταν η οδός Πειραιώς από την Αθήνα ( νυν πλατεία Ομονοίας έως το λιμάνι του Πειραιά). Και για την Λευκάδα όλοι οι δρόμοι ή οι δημόσιες χρήσεις που έγιναν, κύρια άρχισαν από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη την δεκαετία του 1870 υπάρχει ασφαλώς η ίδια δυνατότητα.
  Ερευνάται αν και μέχρι τότε και πρίν το 1864 που ήταν η Αγγλική Αρμοστία από την αρχή του 18ου αιώνα έχουν δικαίωμα οι σημερινοί απόγονοι να προσφύγουν στα Ελληνικά και Ευρωπαικά δικαστήρια ή και διεθνή , για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.
  Υπάρχουν δε πληροφορίες ( ίσως από ράδια αρβύλες) ότι ετοιμάζονται προσφυγές εναντίον του ΝΑΤΟ για τις ιδιοκτησίες που μειώθηκαν ή τις λιθιές που γκρεμίστηκαν, για να γίνει ο δρόμος άσφαλτο ώς την Αμερικανική βάση της Εγκλουβής. Οι πληροφορίες πιθανοτικά ίσως ευσταθούν μια και το 2020 είναι χρόνος εκλογών στις HΠΑ ,
  και ο πρόεδρος Ντόναλτ Τράμπ έχει και την αυξημένη εσωτερική αμφισβήτηση στις ΗΠΑ και κάτι μπορεί να επιτευχθεί, αν παρουσιαστεί ένας καλά δομημένος φάκελος διεκδίκησης στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες και στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτων.
  Η πόλη της Λευκάδος έχει προσδόκιμα τέτοια θέματα.Οι παλιοί βάλτοι περιξ που οικοπεδοποιήθηκαν και κτίσθηκαν και ανοίξανε δρόμοι ( εκεί που η λάσπη τα καλάμια τα βατράχια και το κουνούπι ήταν κυρίαρχο στοιχείο) μπορεί να στοιχειοθετήσουν αιτημάτα διεκδίκησης.

 2. Οι λαλίστατοι διεκδικητές της δημοτικής εξουσίας της αντιπολίτευσης ΝΔ κύρια και άλλων κομμάτων, πώς και χάθηκαν απ τα λαλήματα για το σοβαρό αυτό θέμα της σύγκρουσης δημοσίωμ και ιδιωτικών αγαθών και μάλιστα στην βσση της παρελθοντικής αναμοχλευτικής διεκδίκησης υπερ δηθεν του ιδιωτικού χαρακτήρα κσι της εμποδίσεως ασκήσεως ή περιορισμού και των δημοσίων αναγκαιοτήτων??
  Ή βλέπουν την ευθύνη μονο στην νυν δημοτική αρχή??
  Η σιωπή ακόμα και τηλεφράφου που διακατέχει τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές υποψηφιότητεςστες επερχόμενες εκλογές , νομίζουν ότιβθα τους φέρει ψηφους κουκιά μεωτηνβευθύνη να χρεώνεται έστω και έμμεσα στην νυν δημοτική αρχή?
  Το συνολικό κοινωνικοπολιτικό θέμα της Δημόσιας ευεξίας δεν το βλέπουν??
  Ή ελιναι αυτοί που θα βάλουνβτις βάσεις υποδομών και κοινωνικής ευρυθμίας από δώ και πέρα , όπως διαλαλούν.??
  Για το εδώ και τώρα , το παρών και πραγματικό και κοινωνικά δημόσια προβληματικό , δεν έχουν άποψη??
  Ή επειδή “”το μέλλον διαρκεί πολύ” αυτοί ενδιαφέρονται μεταφυσικά για υο μέλλον , περιμένοντας τα κουκιά ψήφων όμως απ το παρών??

 3. Οι Λευκάδιοι ακαδημα’ι’κοί οικονομολόγοι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας , να πάρουν θέση για το θέμα της σχέσεως και των αναγκαιοτήτων των Δημόσιων και ιδιωτικών αγαθών.Και να αποσυνδέσουν τις απόψεις τους (που εκφράζονται με τις σιωπές των ) απ τα ξεροκούκια των ψήφων στις όποιες εκλογές επέρχονται.
  Το ίδιο να κάνουν και οι οικονομολόγοι του κινάλ και οι Μαρξιστές του κκε και οι πολιτειολόγοι.
  Η Δημοτική τωρινή συγκρότηση ( όλο το δημοτικό συμβούλιο ) έχει μείνει ακάλυπτο απ την κοινωνία των Λευκαδίων ( δείγμα της απάθειας και της εσωστραφείσης καταστολής).
  Γιατί προοδευτικά θα αμφισβητηθούν ολοένα τα Δημόσια αγαθά ( από ιδιωτικές ωφελιμότητες ) παρά του ότι οι πολίτες θα τα πληρώνουν λως δημόσια.Δηλαδή θα έχωμε μεταφορά πόρων και αξιών από το δημόσιο τοπίο στο εξατομικευμένο, όπως άλλωστε μεθοδεύει με φανατισμό και πάθος η παρούσα κυβερνητική πολιτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.