Μήνυμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


“Διπλή γιορτή σήμερα για την πατρίδα μας, θρησκευτική και εθνική. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η χαρμόσυνη είδηση του Αρχαγγέλου της ενσάρκωσης του Υιού του Θεού  γιορτάζεται σήμερα όπου υπάρχουν χριστιανοί με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη. Μια σημαντικότατη γιορτή για την ορθοδοξία μας.

Σήμερα αποδίδεται τιμή στη Θεοτόκο αλλά και στους αγωνιστές της απελευθέρωσης του Έθνους μας.

Είναι εξόχως σημαντικός ο ρόλος που έπαιξαν τα νησιά του Ιονίου στην ανάπτυξη της Εθνικής Ιδέας και  ανεκτίμητη και αποφασιστική η προσφορά των επιφανών αλλά και άγνωστων Επτανησίων στον αγώνα της εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Τα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας ενάντια στο καθεστώς υποτέλειας, το όραμα και ο αγώνας για πρόοδο και καλυτέρευση της ζωής του τόπου, σμιλεύτηκαν σε όλα τα νησιά μας και παραμένουν ως  κληρονομιά στη συνείδηση των Επτανησίων. Είναι ανάγκη και καθήκον μας να κρατήσουμε ζωντανά  τα ιδανικά αυτά και να αγωνιστούμε για κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία.

Τα Επτάνησα παραμένουν κοιτίδα πολιτισμού. Ο πνευματικός πλούτος των νησιών μας είμαι βέβαιος ότι σήμερα μπορεί και πάλι να παίξει κομβικής σημασίας ρόλο στην επαναδιατύπωση των ιδανικών αυτών στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα, με ευρύτατη απήχηση.

Χρόνια πολλά στους Έλληνες απανταχού! ”

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24131 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.