Μεταμεσονύχτια πυρά με αντιπαραθέσεις της Σεβαστής Κωνταντινίδη και Παναγιώτη και Χρήστου Γληγόρη για τα ανεπιτήρητα ζώα.


Κατώτερο των περιστάσεων  αποδείχθηκε για άλλη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας,  καθώς δεν έλειψαν  οι εντάσεις,  οι αποχωρήσεις  και   οι σκληρές  αναφορές  για λόγους εντυπωσιασμού.

 Ακόμα και για θέματα τυπικά,  πολλές φορές δημοτικοί σύμβουλοι μέσα από τις τοποθετήσεις τους ξεφεύγουν,  προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα  στην χθεσινή συζήτηση  για τον κανονισμό λειτουργίας  και διαχείρισης των  ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων  μία ερώτηση της κ. Σεβαστής Ρεκατσίνα-Κωνσταντινίδη   τίναξε το δημοτικό συμβούλιο στον αέρα.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενη  στους κυρίους Παναγιώτη και Χρήστο Γληγόρη  θέλησε να μάθει, ” αν μετά από ένα χρόνο  που είχε το δημοτικό συμβούλιο συγκροτήσει μία επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων,  που με πολύ μεγάλο στόμφο είχαν  αναφερθεί στην επιτροπή αυτή  έχουν συμμετάσχει  οι ίδιοι σε κάποια  συνεδρίαση,  ή αν έχουν υπόψιν τους ένα χρόνο μετά πόσα πρακτικά έχει κάνει η συγκεκριμένη επιτροπή  και ποια ήταν η χρησιμότητα της σε όλη την επιχείρηση μέχρι σήμερα.”

Στην απάντηση του ο Παναγιώτης Γληγόρης  επεσήμανε ότι κάθε φορά  η κυρία Κωνσταντινίδη μονοπωλεί το δημοτικό συμβούλιο  με τις ερωτήσεις της, ” αυτό το παρακάμπτω είναι δικαίωμά της να μιλάει για όσο θέλει και για ότι θέλει.

Σε ορισμένα θέματα κάποια άτομα στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να είναι λίγο φειδωλοί.  Να της θυμίσω ότι δεν υπάρχει επιτροπή  με όνομα Παναγιώτη Γληγόρη  στην σύνθεσή της,  είχα πει ότι προσφέρομαι να συμμετάσχω,  ωστόσο ο Χρήστος Γληγόρης είχε πει ότι θα συμμετέχει ο ίδιος ως αναπληρωματικός.

Επίσης να σας πω ότι το πρόβλημα των ανεπιτήρητων δημιουργήθηκε  όταν εσείς ήσασταν δήμαρχος ορεινής Λευκάδας  και αυτά τα προβλήματα όπως με τα υπόλοιπα σχεδίων πόλεως  λύνονται εν τη γενέσει τους.

Τώρα ζητάτε από εμένα που δεν συμμετείχα σε καμία επιτροπή  να σας πω τι έγινε για ένα πρόβλημα  το οποίο δημιουργήθηκε όταν εσείς ήσασταν δήμαρχος Καρυάς;”

 Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει κ Κωνσταντινίδη   λέγοντας πως έτσι τον πληροφόρησαν,  ή έτσι θέλει να λέει.

“Είναι χρήσιμο εάν δεν γνωρίζετε να ρωτάτε εκείνη Γληγόρη.”

 Ο ίδιος απάντησε πως η ίδια μονοπωλεί τις συζητήσεις σε όλο το δημοτικό συμβούλιο  και δεν χρειάζεται  να μονοπωλεί το ενδιαφέρον για την ορεινή Λευκάδα,  καθώς ο κόσμος γνωρίζει ποιος ενδιαφέρεται.

Η κουβέντα παρεκτρέπεται, επικρατεί ένα χάος με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μάταια να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη.

Στη συνέχεια το λόγο παίρνει ο Χρήστος Γληγόρης λέγοντας πως “είναι αναπληρωματικό μέλος επιτροπής με τακτικό τον κύριο Ζουριδάκη,  που σημαίνει ότι εγώ τον αντικαθιστώ όταν απουσιάζει.  Ωστόσο σε ένα προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τον έχουμε μεμφθεί,  καθώς ο ίδιος είχε κάνει ένα χειρουργείο και δεν με είχε ενημερώσει,  για να είμαι προετοιμασμένος να απαντήσω σε μία δική σας ερώτηση.

Εγώ σαν αναπληρωματικός δεν οφείλω  να γνωρίζω τίποτα περισσότερο από ένας δημοτικός σύμβουλος,  το αν εγώ θέλω να ενημερώνομαι  και να είμαι γνώστης του αντικειμένου,  αυτό έχει να κάνει καθαρά Με τη δική μου τακτική  και όχι γιατί είμαι αναπληρωματικό μέλος.

  Και επειδή αναφέρετε ότι εμείς δώσαμε μεγάλους αγώνες και πυγμή για να είμαστε στην επιτροπή  θέλω να σας θυμίσω  ότι την ώρα που δεν βρέθηκε κανένας δημοτικός σύμβουλος να μπει  αναπληρωματικό μέλος  όλοι περιμέναμε να ήσασταν εσείς,  καθώς κατά καιρούς είχατε δώσει τις μάχες σας στα συμβούλια και τις λαϊκές συνελεύσεις,  δεν σηκώσατε  το χέρι σας για αυτό και εγώ αυτοπροτάθηκα γιατί δεν θα τέλειωνε το δημοτικό συμβούλιο.

Εγώ δεν γνωρίζω πότε ήσασταν δήμαρχος Καρυάς,  όμως μην προσπαθούμε να τα ρίξουμε όλα στην πρόσφατη πενταετία.  Εγώ θυμάμαι ακόμα και το 2006,  μέχρι το 2010  που ανέβαινα από το δρόμο της Βαυκερής  έβλεπα δεκάδες μοσχάρια,  άρα το πρόβλημα  πάει πολλά χρόνια πίσω.

Επικρατεί νέα ένταση  με δημοτικούς συμβούλους να παραπονιούνται  ότι η ώρα έχει περάσει  και βρισκόμαστε ακόμα πολύ πίσω  στην θεματολογία.

Ακούστε  όλο το ηχητικό  και Βγάλτε τα συμπεράσματά σας

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.