Μείωση ΦΠΑ: Από το 24% στο 13% και στα ταξί – Οι νέες τιμές


Μειωμένες τιμές για τις μετακινήσεις τους με ταξί θα πληρώνουν τις προσεχείς ημέρες οι επιβάτες, καθώς -έστω και με καθυστέρηση- το υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιό του διευκρινίζει ότι η εκτέλεση διαδρομών με Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα (ταξί και ειδικής μίσθωσης) υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της σχετικής ρύθμισης και ως εκ τούτου ορίζεται ότι η μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους εντάσσεται στις υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή 13% Φ.Π.Α.

Αν και η ισχύς της σχετικής ρύθμισης ξεκινά ουσιαστικά αναδρομικά από την 1η Ιουνίου, όπως σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους των μεταφορών, οι επιβάτες αναμένεται να δουν τις σχετικές μειώσεις σε διάστημα 4-5 ημερών καθώς οι αυτοκινητιστές ταξί θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές στα ταξίμετρα.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου επισημαίνεται ότι «οι Γενικές Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών παρακαλούνται για τις ενέργειές τους προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών χωρικής τους αρμοδιότητάς τους καθώς και τα εξουσιοδοτημένα από αυτές συνεργεία επισκευής και τοποθέτησης ταξιμέτρων, για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης».

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το νέο ύψος των χρεώσεων, όπως αυτό διαμορφώνεται από τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με πηγές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών, οι νέες τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιβάτες θα είναι οι εξής:

Σημαία: 1,19
1η ταρίφα: 0,68
2η ταρίφα: 1,19
Αναμονή: 10,85

Αποσκευή: 0,40
Λιμάνι-σταθμός: 1,07
Ελ. Βενιζέλος: 3,84
«Μακεδονία»: 3,16
Υπόλοιπη Ελλάδα: 2,60
Ελάχιστη χρέωση για επαρχία: 3,39.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Το 3,39 ευρώ ελάχιστη διαδρομή, κατά σέντς ( λεπτά ) ώς ρέστα του ευρώ δεν πρόκειται ποτέ να τα έχει το επάγγελμα για να μην δυσκολεύεται. Και βέβαια η στρογγύλευση θα γίνεται πρός τα πάνω, όχι πρός τα κάτω.
    Καλά είναι και να γενικευτεί πλέον η χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας ώς πληρωμή στο ταξί.
    Υποχρεωτική μάλιστα η χρήση κάρτας πρέπει να γίνει.
    Γιατί και τώρα όπου ο επιβάτης θέλει να πληρώσει με κάρτα υπάρχει επαγγελματική δυσφορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.