Μεγάλες Ζημιές στην Νότια Λευκάδα-Μήνυμα Χαράλαμπου Καλού-ΦΩΤΟ-


Σοβαρές ζημιές άφησε στο πέρασμα του ο  Ιανός. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός στον λογαριασμό του στο Facebook:

Δυστυχώς, το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην νότια Λευκάδα και ειδικότερα στη Βασιλική. Ο Δήμος Λευκάδας θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχονται από την Ελληνική πολιτεία, προκειμένου να αποκαταστήσει τους πληγέντες αλλά και τις υποδομές της περιοχής.
Οι τελευταίες φωτογραφίες με τα δέντρα , είναι από τα σχολεία της Βασιλικής και του Σύβρου.
About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

5 Comments

 1. Κουβεντουλες ν αγαπιομαστε.Το θεμα ειναι μεγαλο και φοβαμαι οτι εκει πισω δεν υπαρχει ματι να βλεπει και να ενημερωνει το δημαρχο που απ οσα γραφει συμπεραινω οτι δεν ηξερε καν που βρεθηκε. Κυριε δημαρχε απ τις φωτογραφιες σας φαινεται οτι τα νερα που πρεπει να πηγαινουν στη θαλασσα,ειναι κλεισμενα και εμποδιζονται απο μαντρες. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΕΣ τωρα!! Ανοιξτε τις σουδες που σιγουρα σας ειπαν ΤΩΡΑ>Ετσι θα φανει αν αυτα που γαρφεις τα εννοεις

 2. ΜΕ απόλυτη συμφωνία κράτους και πολιτών -ώς κοινοβουλευτική δημοκρατική απαίτηση και μπράβο – οικοδομήθηκε η βασιλική και επεκτάθηκε.
  Μόνο που η αναγκαία συμφωνία ήταν για να χτιστούν τα όσα μετέπειτα θα πλημυρίσουν.
  Αν ένα απ τα δύο μέρη διαφωνούσε , ασφαλώς δεν θα στοιχειοθετούνταν η δημοκρατική προυπόθεση της συμφωνίας , αλλά εφ όσον δεν θα οικοδομούνταν δεν θα πλημύριζαν.
  Και για αυτές τέτοιες συμφωνίες θα πρέπει να υπάρξει αναστοχασμός.
  Συμφωνία κράτους και πολιτών πρέπει να υπάρχει, το τι είδους συμφωνία είναι το ζητούμενο ακόμα. Και έχει χαθεί χρόνος . Γρηγορείτε

 3. Σύμφωνα με το πρώτο σχόλιο , κλείσανε τις σούδες και σηκώσανε και μάντρες . Και ο αναφέρων το σχόλιο δηλώνει : ” παλιός”, άρα ξέρει απ την περιοχή.
  Έτσι ορθά διατυπώνει την άποψη για να ανοίξουν οι σούδες και να γκρεμιστούν οι μάντρες.
  Διότι: ” Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά ” και…. ” όποιος κλείνει σούσες και σηκώνει μάντρες πλημυρίζει ”.
  Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Εφ όσον θέλανε να πλημυρίσουν – εφ όσον κλείσανε σούδες και σήκωσαν μάντρες, το αντίστοιχο αυτού που έπινε και μέθυσε και αυτού που έπαιξε χαρτιά για να χάσει.
  Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα στην Βασιλική Λευκάδος, γιατί ακόμη και στα τοπικά site η ειδησιογραφία ???

 4. να ανοίξουν οι σούδες και να γκρεμισθούν οι μάνδρες , πολύ απλά με αυτοοργάνωση says:

  Και μια πρόταση ενέργειας, όχι μόνο αποτίμηση και κριτική.
  Να ανοίξουν οι σούδες και να διαπλατυνθούν, να γκρεμίσουν τις μάντρες , και οι λιδιοι οι κάτοικοι μπορούν χωρίς πολλά έξοδα με προσωπική συμμετοχή και εργασία, και να τους βοηθήσει ο Δήμος με δωρεάν φορτηγά για να μεταφέρουν τα μπάζα και τα χώματα.
  Εφ όσον ξέρουν και ζούν το πρόβλημα επαναλαμβανόμενο μάλιστα κάθε χρόνο ( 3 πλημύρες σε 4 χρόνια γράφεται επίσημα ), γιατί δεν κάνουν τα δέοντα που βλέπουν εξ εμπειρίας διαβίωσης ???
  Αυτό θα είναι και ένα πολιτικό κοινωνικό οικονομικό μήνυμα αυτοοργάνωσης και δημοκρατικής συνέργειας των κατοίκων, και μέσα στο πνεύμα του διεθνιστικού τοπικού προσδιοριστικά πατριωτισμού που θα διασπαρεί ( να προβάλλουν την αυτενεργειά των αυτή ) και θα αποτελέσει και παράδειγμα για άλλες περιοχές και μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής ανάγκης του κράτους λόγω της δυσκόλου οικονομικής συγκυρίας χρόνια.

 5. Κατά την συνήθεια, για να αυτοπροστατευτούν οι μάγκες της κονόμας με τις κρατικές ευλογίες πάντα, θα μπαζώσουν πλήρως τις σούδες, θα σηκώσουν ψηλότερες μάντρες.
  Έτσι γίνεται πάντα εξελικτικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.