Μαριάννα Καρφάκη: “Η συζήτηση για τα απορίμματα πρέπει να γίνεται δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο γιατί οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τι γίνεται.”


Αμέσως μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου των κατοίκων του Αγίου Νικήτα για την παραλία Μύλος, ΕΔΩ η Mαριαννα Kαρφάκη παίρνοντας το λόγο, ανέφερε ότι δεν έχει τη δυνατότητα το δημοτικό συμβούλιο να ελέγχει, για αυτό δεν πρέπει να ακούγονται εκφράσεις, παράνομες και νόμιμες καντίνες και αιγιαλοί και παραλίες.

“Υποχρέωση του δημοτικού συμβουλίου είναι να δίνει ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που ασκούν πολιτική και εξουσία ότι το έχουν παραγκωνίσει και δεν το ακούν. Πριν ένα χρόνο είχαν υποσχεθεί στο Δήμαρχο που είχε πάει με εκπρόσωπο ότι θα λύσουν το θέμα και δεν έχει συμβεί τίποτα.

Υπόσχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση ότι αυτό-διαχειρίζεται, μα αν δεν διαχειρίζεται τον αιγιαλό και την παραλία, τότε τι διαχειρίζεται.

Μας έχουν υποσχεθεί μία ΚΥΑ εδώ και ένα χρόνο και διαπιστώνουμε ότι έχει αργήσει, κανείς λοιπόν δεν θέλει να σεβαστεί και αυτό είναι προς την κεντρική διοίκηση και ευθύνη της νέας που έρχεται, να δούμε αν θα σεβαστεί τα δικαιώματα των κοινοτήτων και δήμων, αυτά που μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι θα ενισχύσουν, μιλώντας για απλή αναλογική και ισχυρά τοπικά συμβούλια.

Το ίδιο ισχύει και με την ΚΥΑ του θεάτρου, η οποία θα έπρεπε να είναι έτοιμη εδώ και ένα χρόνο, άρα λοιπόν υπάρχει ένα πρόβλημα κεντρικού κράτους και γραφειοκρατίας που δεν μας λύνει τα χέρια σε κανένα θέμα να προχωρήσουμε.

Αυτό οφείλουμε ως δημοτικό συμβούλιο να το στείλω μετά μήνυμα καθώς δεν μπορούν να μας απαντούν θετικά και μόλις στρίβουμε την πλάτη να μας λένε όχι σε όλα.

Αναφορικά με τα απορρίμματα και την τοποθέτηση Δρακονταειδή, ότι θα ανέβει μαζί με τον νέο δήμαρχο και τον βουλευτή εξέφρασε το παράπονό της,  ότι η ενημέρωση λείπει στο δημοτικό συμβούλιο, “καθώς εδώ και πέντε χρόνια τρώμε όλη τη δυσκολία στη μουρη, ψηφίζουμε ξανά ψηφίζουμε και θα έπρεπε η συζήτηση για τα απορρίμματα να γίνεται δημόσια.

Ο κόσμος ρωτάει και θέλει να μάθει τι γίνεται με τα απορρίμματα, αν θα πάνε στα Ιωάννινα, στην Πάλαιρο και η Δημόσια ενημέρωση ως σεβασμό στα πεπραγμένα πέντε χρόνων έπρεπε να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο εστω και περιγραφικά.

Η κοινωνία της Λευκάδας πρέπει να πάρει το μήνυμα μέσα από αυτά τα μικρόφωνα, καθώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα που έχουμε ψηφίσει χωρίς εμείς δεν το ξέρουμε.”

About Ομάδα Σύνταξης 27555 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.