Μανώλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Η κατάσταση με την χωματερή έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα δέματα με σχεδιασμό έπρεπε να είναι εκτός νησιού.”


Για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη χωματερή και την έντονη δυσοσμία μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο το Prisma 91,6 ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλης Θερμός.

Ο Μανώλης Θερμός έκανε λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα συμπληρώνοντας ότι “προφανώς η τελευταία δημοτική αρχή, δεν κατάφερε να κερδίσει το χρόνο που θα ήθελε για να φτιάξει το εργοστάσιο της ΜΟΠΑΚ, καθώς δεν υπήρξε καλός συντονισμός, βλέποντας το περισσότερο ως ανικανότητα. Η ορθή διάγνωση αυτής της ιστορίας των σκουπιδιών, είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.”

Σύμφωνα με τον Μανώλη Θερμό, στο ερώτημα αν έπρεπε να υπάρξει κάποιο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση, ανέφερε ότι  δεν θα βοηθούσε την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς έχουν βγει κατα καιρούς  άπειρα όχι μόνο στην Λευκάδα και στα άλλα Ιόνια νησιά, χωρίς αντίκρυσμα.

“Αυτό που επαναλαμβάνω είναι ότι μέσω της  ορθής διάγνωσης του προβλήματος θα καταλάβουμε αν πρόκειται για  ανικανότητα,  κρίση,  παρακμή, γιατί πλέον έχουμε φτάσει μη παραπέρα, είναι προϋπόθεση για την ελπίδα αν υπάρχει.

Ποιος έχει κάνει ορθή διάγνωση για το τι φταίει; Ένα δελτίο τύπου λέει μπουρδολογίες κι αν ρωτήσουμε το Δήμαρχο θα μας πει ότι έχω βάλει μπροστά το εργοστάσιο, πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τα δέματα που έχουν φτάσει σε ύψος πολυκατοικίας έχει προβλεφτεί και για αυτό.

Αναρωτιέμαι σήμερα ζούμε τις επιπτώσεις της κρίσης, η καμουφλάρουμε με τη λεοντή της οικονομικής κρίσης, ένα ιθαγενές φαινόμενο κοινωνικής αποσύνθεσης, γιατί εδώ πρόκειται για κοινωνική αποσύνθεση και όχι μόνο αποσύνθεση των σκουπιδιών.

Υπάρχουν παράπονα από πελάτες ξενοδοχείων, που δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή την κατάσταση, το διεφθαρμένο αυτό σύστημα, είναι εξωφρενικά ανίκανο να ανταποκριθεί στις θεμελιώδεις ανάγκες του συλλογικού βίου του τόπου.

Είναι διεφθαρμένο σε τέτοιο βαθμό απελπιστικά παρηκμασμένες κοινωνίες θα μπορούσαν να το δεχτούν.

Μετά από 40 χρόνια πρέπει πλέον να δούμε τι γίνεται, γιατί εγώ που κουβεντιάζω με κόσμο είναι βεβαιωμένο, ότι όποιο κόμμα φτάσεις στην εξουσία θα ασκήσει την ίδια πελατειακή πολιτική με κάθε άλλο κόμμα που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Θερμό τα δέματα που είναι πάνω προκαλούν τη δυσοσμία, καθώς έχουν σκιστεί και με την υγρασία και το νότιο άνεμο δημιουργούν αυτή την κατάσταση, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να έχουν μείνει τόσο καιρό εκεί, θα έπρεπε να έχουν φύγει και δεν φρόντισαν να τα έχουν μεταφέρει με οποιοδήποτε τρόπο.

Τα δέματα πλέον δεν τα δέχεται κανένας άλλος Δήμος, καθώς δεν υπάρχει ένα έτοιμο σχέδιο και να του πούμε το χρονικό διάστημα που χρειαζόμαστε και να τους πείσουμε, καθώς όλοι οι άλλοι δήμοι και εδώ στην Ελλάδα συμβαίνει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού..

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.