Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Ασχολούμαι χρόνια με την αυτοδιοίκηση. Δεν έχω συναντήσει τέτοια φαυλότητα από αυτή που συμβαίνει στην ΔΕΠΟΚΑΛ.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, σχολίασε την τοπική επικαιρότητα ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, ο κύριος Μελάς ανέφερε ότι, “από τη στιγμή που η Λευκάδα είναι χαμηλά στην κατάταξη των κρουσμάτων και δεν έχουμε σημαντικά προβλήματα, θα έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει στην αίθουσα των 150 τετραγωνικών μέτρων, να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα και όσοι χρειάζονται να εκφράζουν τις απόψεις τους να έρχονται και να αποχωρούν, για να μην υπάρχει κοσμοσυρροή.

Όμως όλα αυτά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν τα θέλει, έφτασε να κάνει συνεδριάσεις δια περιφοράς και να περάσουν συγκεκριμένα θέματα λες και θα χανόταν ο κόσμος αν γινόντουσαν με κανονική διαδικασία και με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, ενώ προτιμά την τηλεδιάσκεψη για να χάνεται η όλη ιστορία και να μετατρέπεται το δημοτικό συμβούλιο σε ένα πρωτοφανές κομφούζιο.

Μάλιστα αν κάνετε μία έρευνα στα γύρω νησιά και τους υπόλοιπους νόμους θα διαπιστώσετε πως νευριάζουν τα δημοτικά συμβούλια και από κει και πέρα ο καθένας κρίνεται μέσα στην κοινωνία ποιος προσπαθεί να αποφύγει ευθύνες, να κρύβονται πράγματα, να κουκουλώσει καταστάσεις.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά η δημοτική αρχή συμπεριλαμβανομένης της παράταξης του κυρίου Λιβιτσάνου αλλά και του κυρίου Σολδάτου χάνει χρόνο, ο οποίος είναι κρίσιμος και πολύτιμος.

Ωστόσο κάποια θέματα στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να ψηφίζονται και από εμένα και από την αριστερά είτε τον κύριο Δρακονταειδή, όμως δεν είμαστε συνεργαζόμενες παρατάξεις δεν έχουμε υπογράψει κανένα χαρτί και σας το λέω αυτό ως μεμονωμένος.

“Πλέον αυτή η δημοτική συνεργασία έχει αρχίσει να δείχνει και την ηλικία της, είναι πλέον 14 μηνών και βρίσκεται σε μία πολύπλευρη κρίση η οποία εμφανίστηκε με την παραίτηση της Νίκης Κατωπόδη, όμως η δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.

Εγώ βλέπω ότι ισχύει η παροιμία για την δημοτική αρχή ” με τον ήλιο τα βγάζει, με τον ήλιο τα βάζει αλλά μάλλον τέρμα ψοφάνε”, θα είναι δημοτική αρχή για άλλα τρία χρόνια και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο στην αυτοδιοίκηση και όλα έχουν μία εξήγηση, εγώ θεωρώ πως όταν υπάρχουν προβλήματα συνεργασίας αυτά θα πρέπει να λυθούν μεταξύ τους.

Εάν υπάρχουν προβλήματα στρατηγικής ας αλλάξει στρατηγική. Εάν δεν ακούγεται Ο λόγος σου στην κοινωνία θα πρέπει να βρουν έναν άλλο λόγο να ακούγεται, εάν οι παλιές ρουσφετολογικές συνταγές που και εγώ μπορεί να τις υπηρέτησα στο παρελθόν δεν δουλεύουν, ας αναζητήσουν καινούργιες.

Εάν δεν περπατάνε τα πρόσωπα, θα πρέπει να περπατήσουν κάποια άλλα, σίγουρα όμως κάτι συμβαίνει καθώς δεν μπορεί να υπάρχει μία παραίτηση και να μην υπάρχει καμία αντίδραση από το δήμο, γιατί όπως επισημάνατε και εσείς προχθές η ανακοίνωση της κυρίας Κατωπόδη αφήνει και κάποια άλλα ερωτηματικά.

Ο χρόνος είναι θεμελιώδης παράγοντας στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική και στη ζωή κι άμα σου ξεφύγει δεν το ξαναβρίσκεις.

Δεν είναι η κρίση του κορονοϊού που ενοχλεί τη δημοτική αρχή και εμάς τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να βρούμε λύσεις σε μεγάλα προβλήματα, μπορεί να υπάρχει όμως προκύπτουν συνεχώς καινούργια προβλήματα.

Ακόμα και εγώ αν ήθελα να βοηθήσω τον τόπο μου και τη Λευκάδα, σας λέω ειλικρινά ότι δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα πρέπει να συνεργαστώ με τον κύριο Σολδάτο για τον οποίο σας έχω πει χειρότερα καθώς και με τον κύριο Ρόκκο, ο οποίος είναι ανεπαρκής αδιάβαστος και όλα όσα θα σας πω παρακάτω γιατί μου έδωσε αφορμή το θέμα της Δεποκαλ και το γεγονός ότι εμείς δεν πηγαίνουμε να του λέμε κάθε πρωί να του λέμε τι γίνεται με το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”.”

Ο κύριος Μελάς ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και της ποιότητας ζωής θα πρέπει να είναι δημόσιες και να μεταδίδονται από το ραδιόφωνο για να μπορούν να να ακούν όσοι δεν μπορούν να δώσουν το παρών και τα πρακτικά πρέπει να είναι μαγνητοφωνημένα και να απομαγνητοφωνηθούν κανονικά όπως του δημοτικού συμβουλίου, “για να μπορώ να βλέπω τι έχει πει ο καθένας, να κάνω μία παρέμβαση να στείλω μία ερώτηση.

Το να πρέπει να κλειστούμε  μέσα σε ένα γραφείο και να έχουμε μία πλειοψηφία την οποία φρόντισε η κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησε το προηγούμενο νομοσχέδιο με την απλή λογική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε με αυτό το πλαίσιο συνεργασίας.

Στην επισήμανση του αντιδημάρχου κυρίου Λύγδα ότι η βούληση του Κλεισθένη είναι η συνδιοίκηση και από την αντιπολίτευση, ο κύριος Μελάς είπε ότι “δεν είμαστε εταίροι, δεν θα κάνουμε κάποιο συνεταιρισμό ούτε θα έχουμε μετοχικό κεφάλαιο.

Όποιος πάει να συνεργαστεί πρέπει να γίνει σε μία άλλη βάση, όμως για εμένα δεν υπάρχει απαγορευτικό προσώπων δεν έχω κάτι συγκεκριμένο με πρόσωπα, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών, γιατί στην συνέχεια όλοι θα κριθούμε από τον κόσμο, και θα λένε για μένα ότι αλλά λέω εδώ, αλλά πράττω.

Είναι δυνατόν να συνεργαστώ εγώ με τον κύριο Ρόκκο, μετά από όλα όσα έχουμε πει στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα λέει ότι εμείς οι Λευκαδίτες τον ζηλεύουμε και τον φθονούμε, για να απολογηθεί σε όσα του καταμαρτυρούν.”

Αναφορικά και πάλι με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο καιρός Μελάς ανέφερε ότι αν ενδιαφέρονται τόσο κύριος Δρακοντατειδής, όσο και ο κ Σολδάτος, μπορούμε να μποϊκοτάρουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης να μην μπει κανείς, να μην φτάσει στον απαραίτητο αριθμό 17 και να του πούμε είτε θα έρθεις στη μεγάλη αίθουσα να κουβεντιάζουμε δια ζώσης αλλιώς δεν ερχόμαστε και στη συνέχεια αν θέλει ας μας διώξει αυτή θα έχω την κατακραυγή του κόσμου.

Δηλαδή η συζήτηση για το σχέδιο πόλεως του Νυδρίου ήταν κακή όπως διεξήχθη; Τότε δεν υπήρχε ο κορονοϊός, δεν πήγαμε με τις μάσκες μας;

Αναφορικά με τη διαμαρτυρία του κυρίου Δρακονταειδή που δεν θα ψηφίζει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού είπε ότι έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστεί και δεν μπορεί να κατανοήσει τη διαμαρτυρία.

Διαμαρτυρία είναι να μην πας μέσα και να κάθεσαι απέξω στην τηλεδιάσκεψη.

Απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει πως η κυρία Κατωπόδη θα έπρεπε να παραιτηθεί, ο Μάκης Μελάς αποκάλυψε ότι χωρίς η ίδια να του  έχει πει τίποτα, προεκλογικά την είχε συναντήσει ” και επειδή την σέβομαι, εκτιμώ ότι είναι μία νέα στο αυτοδιοίκηση, είναι ευχής έργον να βγουν νέα παιδιά, μου είχε πει ότι θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ μαζί σας, αλλά λόγω κάποιων συγκεκριμένων λόγων θα πάω με τον Χαράλαμπο Καλό, καθώς πιθανότατα ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, εμένα πάντως με ικανοποίησε το γεγονός πως θα ήθελε να είναι μαζί μου όταν έφτιαχνα το συνδυασμό μου πριν κάνουμε τη συνεργασία.”

Ο Μάκης Μελάς απευθυνόμενος στον κ. Ρόκκο, είπε ότι εμφανίστηκε μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι θα πάρει το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και την ΔΕΠΟΚΑΛ, ωστόσο υπήρχε το ενδεχόμενο συνεργασίας του κυρίου Καλού με τον κύριο Δρακονταειδή και την αποκαλούν να την έπαιρνε ο κ. Περδικάρης, ή να δοθεί στην παράταξη του κυρίου Σολδάτου, είχε κάνει κάποιο προσύμφωνο με την παράταξη του δημάρχου και κυκλοφορούσε με αυτή την αλαζονεία; Όλα αυτά δεν τιμούν κανέναν μας και για όλα αυτά που λέω έχω μαρτυρίες.

Όταν ο αρχηγός μιας παράταξης και ο εκλεγμένος δήμαρχος είναι σε ζυμώσεις αυτά δεν μπορούν να διαρρέουν και να τα γυρίζεις σαν εξαπτέρυγο.”

Ο καιρός Μελάς αναφέρθηκε σε περιπτώσεις της ΔΕΠΟΚΑΛ μέσα από έγγραφα της διαύγειας φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα λέγοντας ότι οποιοσδήποτε μπορεί να τα διασταυρώσει όποτε θέλει.

Για παράδειγμα στις 7-1-2020 ανέβηκε μία πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για εξωτερικό συνεργάτη για το πρόγραμμα άθληση για όλους με ισχύ για 7 μήνες.

“Ωστόσο οι προϋποθέσεις της προκήρυξης άλλαξαν την επόμενη μέρα μπαίνοντας και το κριτήριο της ανεργίας και μετά από κάποιες μέρες αφού υπήρξε ένταση στο δ.σ. της ΔΕΠΟΚΑΛ βγαίνει μία άλλη πρόσκληση την οποία από ότι έψαξα δεν βρήκα στη Διαύγεια, αλλά στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΟΚΑΛ και ζητάει οι αιτήσεις να υποβληθούν σε κλειστούς φακέλους, ενώ μπήκε μία τέταρτη προϋπόθεση οικογενειακή κατάσταση και ο διαγωνισμός πήγε πίσω μέχρι τις 7-02-2020.

Αυτό ήταν μία φωτογραφική προσπάθεια πρόσληψης ενός εξωτερικού συνεργάτη. Η σύμβαση έγινε το Μάρτη για 6 με 7 μήνες και αναρωτιέμαι τι αντικείμενο είχε ο προσληφθείς η προσληφθείσα η οποία στοίχισε στην ΔΕΠΟΚΑΛ περίπου 6.000 μεικτά, όταν ο ίδιος απέτυχε στα προγράμματα του αθλητισμού και ενώ δεν είχε αθλούμενους είχε πέντε γυμναστές χωρίς να υπάρχουν παιδιά, γιατί ο κόσμος επέλεξε τα ιδιωτικά γυμναστήρια από το να περιμένει τα προγράμματα της ΔΕΠΟΚΑΛ.

Αναρωτιέμαι όταν υπάρχουν πέντε γυμναστές και κανένα παιδί στα προγράμματα ο έκτος γυμναστής τι εξυπηρετεί;

Το Νοέμβριο αποφάσισε να προσλάβει εξωτερικό συνεργάτη φύλακα να φυλάει το υλικό των προγραμμάτων, καθώς και ότι άλλο χρειαστεί κατά τη διάρκεια που λειτουργούν τα τμήματα στους χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δηλαδή πριν την πρόσληψη του δεν φύλαγαν τα πράγματα; Οι γυμναστές δεν τα έβαζαν σε κάποιους χώρους τα έχει εγκαταλείψει; προφανώς κάποιον ήθελε να βολέψει Δεν ξέρω όμως αν προχώρησε στην πρόσληψη.

Ή ΔΕΠΟΚΑΛ μέχρι τον Ιούνιο είχε πέντε λογιστές, έχει ένα μόνιμο υπάλληλο και ξεκίνησε η όλη διαδικασία να προσλάβουν κάποιον λογιστή, γιατί φαίνεται πως η προηγούμενη λογίστρια που είχε σύμβαση δεν καλύπτει κάποιες ανάγκες.

Έκανε μία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος την οποία βάφτισε όπως ήθελε και πραγματικά απορώ οι υπόλοιποι στην διοίκηση της ΔΕΠΟΚΑΛ, αν έχουν καταλάβει τι γίνεται, ή είναι στραβά τα πέλαγα και στραβά αρμενίζουμε.

Ήθελε να πάρει ως σύμβουλο έναν λογιστή πρώτης τάξης και έβαλε κάποιους όρους και τελικά μειοδότης σε κάποιο λογιστικό γραφείο και έκανε σύμβαση για έξι μήνες, αιφνιδίως ανανεώθηκε η σύμβαση της λογίστριας και έχουν και μία λογίστρια η οποία είχε προσληφθεί από το 2015, η οποία κοπέλα νομίζω ότι δεν ασκεί τα καθήκοντα της.

Χωρίς λοιπόν η Δεποκαλ να έχει αυτές τις τεράστιες δραστηριότητες θέλουν να έχουν ξεχωριστό λογιστή για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι το οποίο θα πάει στο δήμο κατευθείαν, έχουμε την παλιά λογίστρια που είχε προσληφθεί από το 2015, έχουμε την λογίστρια που ενώ αρχικά δεν τις ανανεώνουν τη σύμβαση, στην συνέχεια το έπραξαν και ένα λογιστικό γραφείο.

Τέλος Ιουνίου αποφάσισαν να ανανεώσουν τη σύμβαση της λογίστριας, καθώς σε ένα πρακτικό διαβάζω ότι ζητήθηκε να της γίνει μείωση του μισθού της κατά 20% με εισήγηση προέδρου, ενώ υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις από τα μέλη του Δ.Σ.

Εισήγηση ήταν να υπάρξει μείωση 20% στις υπηρεσίες που προσφέρει στην ΔΕΠΟΚΑΛ, αλλά όχι στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι για το οποίο αμείβεται με ξεχωριστά χρήματα.

Δηλαδή περίπου η λογίστρια πρέπει να παίρνει 2.200 ευρώ. Αν όλα αυτά είναι χρηστή διοίκηση για έναν Πρόεδρο τον οποίον αντιπολιτεύομαι και θα το πράττω μέχρι να φύγει, ας βγει να με διαψεύσει κι αν νομίζει ότι τον θίγω ας προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν έχω τίποτα με τους εργαζόμενους, όμως από ότι διαβάζω έχει γίνει και ένα ένταλμα χρηματικής πληρωμής, τον Ιούλιο του 2020 για το πρόγραμμα αθλητισμού για όλους και την δημιουργία summer Camp για παιδιά.

Πού όμως πραγματοποιήθηκε αυτό το summer camp από τη στιγμή που μέσω κορονοϊου αναστάλθηκαν τα πάντα; Πραγματικά με όλα αυτά τραβάμε τα μαλλιά μας και αν ακούει ο κύριος δήμαρχος θα πρέπει όχι μόνο να φωνάξει εμένα, αλλά να βάλει και λογιστές να το ψάξει γιατί έμαθα πως θέλει να πάρει και έναν εξωτερικό συνεργάτη, για να κάνει και πάλι έλεγχο στους λογιστές.

Αφού δεν μας φτάνουν τα χρήματα ζήτησε τον Ιούλιο από το δημοτικό συμβούλιο να χρηματοδοτηθούν όλες αυτές οι δράσεις με 50.000 Ευρώ.

Επίσης εμφανίζεται ένταλμα πληρωμής περίπου 1.000 ευρώ, για στολισμούς τις απόκριες και όλα αυτά να τα ψάξει ο κύριος Γληγόρης Χρήστος όπως είπε ο κύριος Δρακονταειδής πηγαίνει κάθε μέρα και ας τον ρωτήσει.

Επίσης έγινε ένα τραπέζωμα το οποίο εξοφλήθηκε, όμως το τραπέζι έγινε χωρίς να συμμετέχουν αυτοί που έπρεπε και κάποιοι άλλοι πήγαν και έφαγαν και ήπιαν.”

Ο κύριος Μελάς ανέφερε κι άλλες περιπτώσεις, λέγοντας για άλλη μία φορά πως όλα όσα αναφέρει είναι αποφάσεις της Διαύγειας.

“Η ΔΕΠΟΚΑΛ έχει φτιαχτεί από την στιγμή που ήταν δήμαρχος ο Παναγιώτης Σκληρός, όλα τα χρόνια έχουν περάσει πάρα πολύ από την ΔΕΠΟΚΑΛ και επειδή τα παρακολουθώ χρόνια και ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση τέτοια φαυλότητα δεν έχω συναντήσει.

Βέβαια με την ίδια λογική θα πρέπει να ψάξουμε και το δήμο αλλά εκεί είναι πολύ μεγαλύτερα τα προβλήματα θα σας πω μόνο χαρακτηριστικά ότι στις 20-5 του 2020 υπήρξε εντολή για αγορά σκυλοτροφών και των γατοτροφών που φωτογραφιζόταν περήφανα ο αντιδήμαρχος κ. Ζουριδάκης με τον Δήμο να επιλέγει ένα κατάστημα από τα Μέγαρα, λες και δεν υπάρχουν καταστήματα που πουλούν ζωοτροφές στη Λευκάδα.

Νομίζω πως αν δεν τα μαζέψει αυτά η δημοτική αρχή δεν υπάρχει πιθανότητα δικής μου συνεργασίας, γιατί θα μου έρχονται όλα αυτά στα μούτρα κατακέφαλα και θα με λένε απατεώνα και με συγχωρείτε που λέω πολλές φορές το εγώ, θα μπορούσα να πω το εμείς, αλλά εμείς που περάσαμε από την αυτοδιοίκηση δεν κατηγορηθήκαμε ποτέ για τίποτα, εγώ κατηγορούμαι γιατί πλήρωσα μισθούς και τίποτε άλλο, για κανένα έργο, προμήθεια, εργολαβία και διαγωνισμό.

Επίσης πέρασα και από τα κόμματα βασικά από τη Νέα Δημοκρατία και συνέχεια από τους ανεξάρτητους Έλληνες, που εκεί ήμουν μόνο υποψήφιος δεν είχα καμία θέση. Όταν το 1993 ήμουν υπεύθυνος πολιτικής επικοινωνίας την περίοδο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και υπεύθυνος αγροτικού, δεν με κατηγόρησε κάνεις για τίποτε γιατί ήμουνα ξεκάθαρος.

Άλλοι κατηγορούνται που υπηρέτησαν σε άλλους χώρους ως ταμίες και πήραν τα ταμεία και έφυγαν.

Η μάχη θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως και η δημοτική αρχή δεν πρέπει να ξεχνά ότι θεωρητικά έχει μπροστά της 24 μήνες, γιατί κάποιοι μήνες θα είναι προεκλογική και ας αναζητήσει λύσεις αν δεν τις βρει γρήγορα θα είναι αργά για την ίδια.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

8 Comments

 1. Αυτά τα κατεβατα σε στυλ αντιπολίτευσης είναι καλά για να επαναπαβεται ο κοσμακης ότι στις επόμενες εκλογές κάτι θα αλλάξει.Χρονια τώρα η μια δημοτική αρχή μετά την άλλη εργάζονται όπως στο στρατό με εκατόν οκτω

 2. Με τα 15000 ευρώ μάθαμε τελικά τι έγινε… Τα πήρε τελικά ο… Τα σκουπίδια δεν ξέρουν να μαζεψουν τρομάρα τους.

 3. Ο Κος Μάκης Μελάς σποτελεί την ιστορική Αυτοδιοικητική μνήμη της Λευκάδος. Και δεν υπάρχει κανείς άλλος με μακροχρονιότερη τριβή μόνθμη και διαρκή στα αυτοδιοικητικά.
  Και αν η σημερινή δημοτική αρχή τον άκουγε θα ήταν πρός ωφελός των πολιτών και της ίδιας.
  Ο Κος Μάκης Μελάς όμως πρέπει και ο ίδιος να ζητήσει την δημοσίευση των λαθραίων παροχών νερού ονομαστικά, και τον κολασμό των υπεξαιρούντων νερό. Διότι δεν είναι η δημοτική αρχή απ ότι φαίνεται πρόθυμη να δώσει ονόματα και εκτιμήσεις λάθρα καταναλώσεων χρόνια.
  Ακόμη ο κος Μάκης Μελάς να θέσει το θέμα εκκαθάρισης από μόνιμες κατασκευές των πεζοδρομίων σε όλη την Νήσο.
  Και όλα αυτά όχι γιατί πρέπει να τα υποδείξει ο κος Μελάς , τα ξέρουν οι Δημοτικοί, αλλά για να υπάρχει μια φωνή έστω που επίσημα στα Δημοτικά συμβούλια θέτει τις αναγκαιότητες.
  Έστω και αν η φωνή αυτή , που με το ιστορικό γνωσιακό αυτοδιοικητικό βάθος καταδικνύει τι πρέπει να γίνεται, είναι φωνή που βοά σε ώτα μη ακουόντων. Η φωνή αυτή θα είναι ένας κοινωνικός αυτοδιοικητικός πομπός που εκπέμπει έστω και σε απροθυμία δεκτών να τον ακούσουν.Δηλαδή έστω και είναι πομπός χωρίς δέκτες. Αλλά ο πόμπός θα υπάρχει ιστορικά.Και κάποια μέρα και εποχή θα εισακουσθεί αναγκαστικά , έστω και αν εδώ ή στις μέρες μας είναι η αρχική εκπομπή του.
  Την προοπτική της κοινωνικής αγαστής και αγαθής κοινωνικής ευταξίας , ώς κοινωνική ουτοπία για την Νήσο, εκπροσωπεί η φωνή του αυτοδιοικητικού κου Μάκη Μελά.

 4. Είναι αργά πλέον για δάκρυα Στέλλα έτσι λέει ο λαός.Οταν είσαι στην διοίκηση ενός Δήμου φαίνεται η αξία και τα έργα που άφησες όχι στα χαρτιά αλλά τελειωμένα προς χρήση από τους πολίτες τώρα για αντιπολίτευση καλά και σωστά μπορεί να είναι ολα αυτά που εμφανίζονται κατά διαστήματα από τους προηγούμενους κρατουντες στο Δήμο η στην περιφέρεια αλλά δυστυχώς είναι μόνο λογια

 5. Διαβάζω με ενδιαφέρον τα θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες στον Δήμο.Ειμαι απλος πολιτης- δεν εχω ασχοληθεί ποτέ ενεργά με τα κοινά γιατί θεωρώ ότι η πολιτική διαφθείρει. Με λυπεί το γεγονός ότι παρακολουθώ στα άρθρα και στα σχόλια να γίνονται αναφορές σε παρατυπίες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σε υπαλλήλους που ποτέ δεν ειναι στο πόστο τους…και όλα αυτά να τα αντιμετωπίζουμε ανερυθρίαστα. Από την άλλη, η πόλη για χρόνια ήταν και ειναι η πιο βρώμικη& παραμελημένη των Επτανήσων,με χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης.Στοχος κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι το καλό του τοπου& οχι τα αξιώματα. Αυτά εκπίπτουν.Οσο για τα υπονοούμενα που διαβάζω,τα θεωρώ σοβαρά. Δεν είναι απλώς στη σφαίρα του κουτσομπολιου& θεωρώ ότι, αν όντως υπάρχουν παρατυπίες, πρέπει να διερευνηθούν & οχι να γίνεται θέμα συζήτησης στο πληκτρολόγιο.

 6. ΚΑΙ ΟΜΩΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ”, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΠΗΡΕ ΠΑΛΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 2 ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΤΟ,ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ 7:30-14:00,ΚΑΙ Ο ΜΕΝ ΕΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ 08:00-13:00,Ο ΔΕ ΑΛΛΟΣ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ,ΠΑΕΙ 09:00-12:00.ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ 2 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ.ΥΠΗΡΧΕ(ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΕΝΩ ΑΣΚΟΥΣΕ ΕΞΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΗΣ.

 7. Το ίδιο γινόνταν χρόνια στις θέσεις τεχνικών συντηρητών του δημοσίου.
  Ιδιαίτερα οι τεχνίτες δημόσιοι υπάλληλοι στους φωτεινούς σηματοδότες της πρωτεύουσας , που οι ίδιοι
  το έλεγαν περήφανοι και καυχόμενοι.
  Και δούλευαν έξω ώς επαγγελματίες χωρίς αποδείξεις.
  Το ίδιο κάνουν και τώρα ώς συνταξιυχοι και οι επαγγελματίες που έχουν Αοοδείξεις Παροχής Υπητεσιών διαμαρτύρονται αλλά δεν προσφεύγουν στις αρμόδιες αρχές, σπ τον κοινωνικό δήθεν φόβο των επαρχιών.
  Στα χωριά της Λευκάδος και της Ελλάδος αλωνίζουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου που δουλεύουν λάθρα και χτυπάνε τις δουλειές αφού δεν πληρώνουν ούτε ΕΦΚΑ ούτε ΦΠΑ. Μάλιστα κυκλοφορούν καιε αγροτικά ώς εγολάβοι.

 8. Ο Μάκης Μελάς και έκανε και άφησε έργο συτοδιοικητικό. Και αποτελεί μια σταθερή δημοκρατική παρουσία και συμβολισμό του δημοκρατικού χώρου εις τον οποίο ιδεολογικά φανερά δημοκρατικά πρόσκειται.
  Και οι εκάστοτε ανώτατοι επιτελείς του χώρου ακούν τις θέσεις του.
  Διεμβολίζει και είναι αποδεκτός και από άλλους ιδεολογικούς χώρους ώς διαλεκτιος δημοκράτης , για τούτο αποτελεί μια αναγκαία να υπάρχει παρουσία και αξία στον τόπο και στον πολιτικό χώρο γενικά του τόπου.
  Άποψη ενός αφανούς πολίτη , ιδεολογικά αντιπάλου του κου Μελά

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.