Λάμπρος Ρώσσης στον Prisma 91,6: Ο λαός πληρώνει την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αριθμοί είναι αμειληκτοι.


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη ο Γραμματέας Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Ρώσσης.
Αναφερόμενος στην παράδοση της Ιόνιας Οδού και στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην επιστροφή ανέφερε ότι στην όλη κατάσταση υπήρξε μια ανοργανωσιά, όχι όσον αφορά την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, καθώς παραδόθηκε ένας δρόμος στολίδι, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα-κυβέρνηση, άσχετα αν όλα αυτά, είχαν σχεδιαστεί-οραματιστεί επί ΠΑΣΟΚ και είχαν εξοικονομηθεί πόροι.
«Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει μια αντίφαση, από την μια κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ και τον Αντρέα Παπανδρέου ως το παλιό καθεστώς που κατέστρεψε την χώρα, την ίδια στιγμή υμνούν το όνομα του και ονομάζουν σήραγγες με αυτό.
Εκτός του ότι έχουμε ένα δρόμο στολίδι, που θα εξυπηρετήσει και τις τοπικές κοινωνίες που εξυπηρετούνται από αυτούς, πρέπει να δούμε γιατί μετά την σήραγγα της Κλόκοβας υπήρχε αυτή η ατέλεια του έργου, καθώς εκεί υπήρξε.»
Το πρόβλημα έγινε γιατί μετά την σήραγγα της Κλόκοβας μέχρι το Αντίρριο, το οποίο είναι ακόμα στα δικαστήρια για τις απαλλοτριώσεις.
«Η γραφειοκρατία είναι που πρέπει να δούμε μέσω των μεταρρυθμίσεων πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς είναι και η ευθύνη της κυβέρνησης που δεν είχε μεριμνήσει στις μέρες του Πάσχα την όλη κατάσταση, πιέζοντας να κοπούν οι κορδέλες την ημέρα του Πάσχα και το πληρώσαμε, όπως πληρώνουμε και την αδυναμία τους να κυβερνήσουν μέχρι σήμερα.»
Σύμφωνα με τον κύριο Ρώσση στο δίλημμα στον ελληνικό λαό δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, αλλά το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση.
Ωστόσο τα νούμερα είναι αμείλικτα και δεν αλλάζουν όσο και να το θέλουμε, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν το καταστροφικότερο από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Το 2009 η χώρα είχε έλλειμμα 36 δις και το 2014 μετά τις τεράστιες προσπάθειες του Ελληνικού λαού είχαμε πλεόνασμα αντί για έλλειμμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα φαινόταν την επόμενη διετία-τριετία, πρόσβαση στις αγορές και μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη κατέστρεψαν τις θυσίες του Ελληνικού λαού και μας φόρτωσαν 80 δις χρέος αυτό για το οποίο δεν μιλάει κανείς.
Το πλεόνασμα είναι πέτσινο, καθώς το Κράτος έχει κάνει παύση πληρωμών για να δημιουργηθεί αυτό το πλεόνασμα.
Το θέμα είναι ότι η θα μιλάμε με την «μπουρδολογία» των αριθμών για το έλλειμμα, ή θα λύσουμε την βόμβα της καθημερινότητας, ανέφερε.
Μάλιστα αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ, είπε ότι από τις 30.000 συμμετοχές για νέους επιστήμονες, εγκρίθηκαν μόνο 699 επιχειρήσεις, καθώς ενοποιήθηκε το κονδύλι σε όλη την Ελλάδα και ανέβηκε η βαθμολογία, καθώς οι περισσότερες από τις 699 επιχειρήσεις είναι στην Αττική, άρα δεν πρέπει να μιλάμε για ανάπτυξη.
Ο ίδιος ανέφερε ότι μόνο μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να βγάλει την χώρα από το τούνελ της ύφεσης εκφράζοντας την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21700 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.