Κριστίν Λαγκάρντ: Η πανδημία φέρνει βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία


Η οικονομική κρίση που πυροδότησε η πανδημία Covid-19 «θα προκαλέσει βαθιές αλλαγές» στην παγκόσμια οικονομία, στρέφοντάς την προς την οικολογία, την ψηφιοποίηση και μεταβάλλοντας τους τρόπους της απασχόλησης, και η Ευρώπη βρίσκεται σε «εξαιρετική θέση», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Η κρίση αυτή «θα αποτελέσει τον επιταχυντή των αλλαγών που βρίσκονταν ήδη σε λανθάνουσα κατάσταση στις οικονομίες μας», προέβλεψε η πρόεδρος της ΕΚΤ, η οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στις εργασίες του συμποσίου «Οικονομικές Συναντήσεις» στο Εξ-αν-Σεν στο Παρίσι.

«Στον τομέα της κατασκευής, της απασχόλησης, του εμπορίου, αυτό που ζήσαμε θα επιταχύνει τις μεταβολές και πιθανότατα θα επιφέρει μία στροφή προς έναν τρόπο ζωής περισσότερο αειφόρο και οικολογικό, πρόσθεσε. Αναφέρθηκε ειδικά στην εργασία εξ αποστάσεως, η οποία «θα μεταβάλει τους τρόπους λειτουργίας του συνόλου των εργαζομένων τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες, και «στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης στις υπηρεσίες ή στην αυτοματοποίηση στις βιομηχανίες».

«Εκτιμούμε αυτήν την στιγμή ότι η κρίση θα έχει συσταλτικό αποτέλεσμα στις αλυσίδες τροφοδοσίας της τάξεως του 35% και αύξηση της ρομποτοποίησης στις βιομηχανίες της τάξεως του 70%-75%», προέβλεψε η Κριστίν Λαγκάρντ. Επίσης, εξαιτίας του lockdown που αφορούσε την ίδια χρονική στιγμή την πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη, το on line εμπόριο αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να επιταχυνθεί περισσότερο στο μέλλον «εις βάρος του περισσότερου παραδοσιακού εμπορίου», πρόσθεσε.

Απέναντι στις μεταβολές αυτές, «η Ευρώπη βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να προλάβει αυτήν την μετάβαση εν κινήσει. Η ήπειρος «φιλοξενεί ήδη τον μεγαλύτερο τομέα κυκλικής οικονομίας και οικολογικής καινοτομίας στον κόσμο», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το ευρώ είναι το πρώτο νόμισμα που χρησιμοποιείται για την έκδοση πράσινων ομολόγων. Ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό και ότι θα χρειασθεί η εκπόνηση ενός «πλαισίου οικονομικής πολιτικής που θα επιτρέψει την επιστράτευση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων».

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Καλά τσ στυλιζαρισμένα γελάκια ώς έκφραση, καλά τα φουλάρια HERMES,καλά τα γυαλιά vogue ,αλλά αν τα κράτη θα επενδύουν και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας δεν ξέρει τίποτα ούτε η ίδια ούτε η ΕΚΤ ολόκληρη.
  Καλά μπάνια -κολυμβήτρια που είναι η κα Λαγκάρντ- και εις ανώτερα.

 2. Καλά τσ στυλιζαρισμένα γελάκια ώς έκφραση, καλά τα φουλάρια HERMES,καλά τα γυαλιά vogue ,αλλά αν τα κράτη θα επενδύουν και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας δεν ξέρει τίποτα ούτε η ίδια ούτε η ΕΚΤ ολόκληρη.
  Καλά μπάνια -κολυμβήτρια που είναι η κα Λαγκάρντ- και εις ανώτερα.
  Η Λαγκάρντ και η ΚΤΕ στην Φρανκφούρτη ( την Δυτική όχι την Ανατολική στα σύνορα με την Πολωνία) , μαζί με τον Herr Dr Σό’ι’μπλε στο Ρκά’ί’χστάγκ στον Βερολίνο και με τεχνικό σύμβουλο τον Ντά’ι’σεμπλούμ και τον Ντομπρόβσκυς θα βρούν δουλειές για τους Έλληνες νέους .
  Θα βοηθήσει ο ο φουσκορουθούνιας Δαος Τόμσεν απ το ΔΝΤ και οΜπαρόζο ο Πορτογάλος απ την Λισαβώνα.
  Τέτοια κινητοποίηση για το εργασιακό πρόβλημα της Ελλάδος δεν έχει ξαναγίνει.
  Το λά’ι’β μοτίβ της όλης κινητοποίησης ( κάτι σαν θούριος μουσικός) θα το τραγουδήσει η Κάρλα Μπρούνι σε ποίηση Σημίτη.
  Μουσική επένδυση ακούγονται πολλά ονόματα και είδη μουσικής εγχόρδων, με σολάρισμα στο σόλο της Μπρούνι το μακρύ κλαρίνο -κλαρινέτο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.