Κώστας Παπαζάχος στον Prisma 91,6: Δεν υπάρχει κύριος σεισμός 5,2. Είναι ένας μικρός σεισμός κατά πάσα πιθανότητα κομμάτι της συνηθισμένης σεισμικότητας


Ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στον Prisma 91,6 “απάντησε” στην ανάρτηση Τσελέντη που μιλά για “συσσωρευμένη ενέργεια και ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα” (δείτε εδώ) σημειώνοντας ότι “ένας σεισμός 5,2 δεν είναι κάποιος μεγάλος σεισμός. Έχουμε έναν τέτοιο σεισμό σχεδόν κάθε μήνα στον Ελληνικό χώρο. Είναι ένα κομμάτι της ελληνικής σεισμικότητας¨ανέφερε και σημείωσε “Ένας σεισμός 5,2 που γίνεται στο Ελληνικό τόξο με κάποια απόσταση από τις ακτές και μηδενικές επιπτώσεις δε θα έπρεπε να δημιουργεί ανησυχία”.

“Δεν υπάρχει κύριος σεισμός 5,2. Είναι ένας μικρούλης σεισμός είναι κατά πάσα πιθανότητα κομμάτι της συνηθισμένης σεισμικότητας, της μόνιμης σεισμικής δραστηριότητας που έχει ο Ελληνικός χώρος. Θα πρέπει να το συνηθίσετε” ανέφερε και συνέχισε “Είναι αδιανόητο για την περιοχή της Πρέβεζας  η οποία είναι κοντά στο τόξο που έχει σεισμούς τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά -έχουμε και μεγάλα ρήγματα και πιο μέσα προς τα Γιάννενα και πάνω στη στεριά, τα Γιάννενα έχουν καταστραφεί 7 φορές από σεισμούς,- να παριστάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε ότι έχει σεισμούς και κάθε φορά να αντιμετωπίζουμε τους σεισμούς σαν ένα εξαιρετικό φαινόμενο είναι ο λανθασμένος τρόπος. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε τα σπίτια μας και τις ζωές μας έτσι ώστε αν και όποτε γίνουν σεισμοί οι επιπτώσεις να είναι από μηδενικές μέχρι αμελητέες”.

About Ομάδα Σύνταξης 27856 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.