Κορονοϊός: Προσφέρει το 50% του μισθού της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου


Για δύο μήνες θα παραχωρήσει τον μισό μισθό της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο ταμείο για τον κορονοϊό, σε μια συμβολική κίνηση που αποφάσισε να προχωρήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κα. Σακελλαροπούλου όπως ανακοινώθηκε «εκτιμώντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης αποφάσισε για τους επόμενους δυο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό».

Το πρωί της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να πράξουν το ίδιο και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Χρειάζεται η αξιακή έδρσση της Πανδημίας στο οικονομικό κοινωνικό τοπίο. says:

  Το περί δικαίου αίσθημα είναι η αξιακή προσαρμογή της οικονομικής ζωής ποσοτικά με βάση τον πόλεμο πανδημία.
  Δεν θα έχει νόημα να ανασταλούν καταβολές και να περικοπούν μισθοί λόγω εκ περιτροπής εργασία, αλλά τα όσα δεν καταβάλονται προσωρινά λόγω νομιμοποιημένης σδυναμίας ,να αποτελούν μελλοντικό σωρρευτικό χρέος. Γιατί τότε η προσαρμογή γίνεται όχι αξιακά αλλά στην βάση της υπερχρέωσης των αδυνατούντων νόμιμα και με θεσμική κύρωση της αδυναμίας.
  Κοινώς δεν μπορεί ο αναγκαστικά αμοιβόμενος με μισό μισθό να οφείλει κσι το ίδιο δανειακό χρέος το οποίο είχε όταν αμοίβετο με ολόκληρο μισθό.
  Το ίδιο ισχύει και για το ύψος του ενφια ώς φορολογικό χρέος των πολιτών μισθωτών και επαγγελματιών. Το ίδιο ισχύει και για το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος και κάθε λογής οφειλών ώς χρέος δανειακό ασφαλιστικό φορολογικό για όλουςωτους πολίτες.
  Τον ενφια θα τον μειώσει το κράτος αναλογικά της μείωσης των εισοδημάτων για το 2020. Τα δάνεια θα τα κουρέψει αναλογικά και τις ασφαλιστικές εισφορές των πολιτών θα τις μειώσει ώς καταβολές?? Άλλο η δικαιοσύνη στις εφαρμοστικές εκφάνσεις της και άλλο το περί δικαίου καθημερινό αίσθημα.
  Μόνο που το περί δικαίου αίσθημα προηγείται των τεχνικών εφαρμοστικά της δικαιοσύνης.
  Η μή αξιακή βάση έδρασης της πανδημίας στο οικονομικόκοινωνικό τοπίο, δεν θα συνιστά συνθήκη για την έδραση των μελλοντικών εξελικτικών μετσσχημστισμών. Κσι αυτό θα είναι μια μόνιμη διαλυτική κοινωνική συνθήκη ώς προοπτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.