Κορονοϊός: Από τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Ενωση ανοίγει τα σύνορά της για τους τουρίστες


Έως το τέλος Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει πλήρως τα εσωτερικά σύνορά της ενώ θα αρχίσει να αίρει τους περιορισμούς στα ταξίδια προς και από άλλες χώρες τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. Όπως σημείωσε η Επίτροπος της Ε.Ε. σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα άρουν τους εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους έως τις 15 Ιουνίου, ορισμένες όμως θα μπορούν να το κάνουν έως το τέλος του μήνα.

«Αρα, αυτό σημαίνει πως οι έλεγχοι των εσωτερικών συνόρων θα αρθούν έως το τέλος Ιουνίου, υποθέτω. Θα πρέπει να σκεφθούμε τη σταδιακή άρση των περιορισμών σε μη απαραίτητα ταξίδια στην Ε.Ε. στις αρχές Ιουλίου», είπε συγκεκριμένα.

Στο μεταξύ, η Ισπανία ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της για ξένους τουρίστες από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Μαρία Χεσούς Μοντέρο στην ενημέρωση των συντακτών, μία ημέρα αφότου η υπουργός Τουρισμού, Ρέγιες Μαρότο, είχε δηλώσει πως το άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο.

Ανακοινώνοντας πως τα σύνορα θα ανοίξουν στις 22 Ιουνίου, η Μαρότο προκάλεσε μεγάλη σύγχυση, παρόλο που αργότερα το ίδιο υπουργείο απέσυρε την ανακοίνωση, με τη γειτονική Πορτογαλία να εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27463 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.