Κωνσταντίνος Κουντούρης στον Prisma 91,6:”H Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων έδωσε μάχη για να δρομολογηθεί η δημιουργία νέου κτηρίου για την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας.”


Καλεσμένος στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Λευκάδας  Κωνσταντίνος Κουντούρης.

“Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη και πρέπει να γνωρίζει ότι εξιχνιάζονται πολλές κλοπές, για αυτό και εμείς αισθανθήκαμε την ανάγκη να βγάλουμε ένα δελτίο τύπου για να πούμε στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει αναφορικά με τις πρόσφατες επιτυχίες των Α.Τ Απολλωνίων και Α.Τ Ελλομένου.

Η ασφάλειά στο νησί είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο εμείς προσπαθούμε παρόλα τα προβλήματα που έχουμε να ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας.

Είμαστε στις επάλξεις, γίνονται εξιχνιάσεις δεν πρέπει να ακούγονται μόνο τα κακά αλλά και τα καλά για την Ελληνική Αστυνομία. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η ελληνική αστυνομία είναι πρώτη στις  εξιχνιάσεις σε όλο τον κόσμο.”

Ο κύριος Κουντούρης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συνάδελφοί αστυνομικοί από τη Λευκάδα φεύγουν για να ενισχύσουν άλλα νησιά στα hotspot, λέγοντας πως  “εμείς είχαμε πάει και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχαμε ενημερώσει και το βουλευτή ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα πρέπει να φεύγουν οι συνάδελφοι από το νησί μας.

Εμείς δεν είπαμε να μην πηγαίνουν, αλλά μπορούν να πηγαίνουν τους επόμενους μήνες εκτός από τους απαιτητικούς Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς είναι σεβαστό το γεγονός ότι μέσα από την απόσπασή τους παίρνουν κάποια χρήματα παραπάνω.

Δυστυχώς οι συνάδελφοι που μένουν πίσω πολλές φορές αναγκάζονται να μην παίρνει ρεπό, να εκτελούν καθήκοντα πέρα των αρμοδιοτήτων τους και να αναγκάζονται να κάνουν άλλες βάρδιες.

Σχετικά με την Πανδημία του Covid 19 σε μας έπεσε όλο το φορτίο, καθώς φυλάγαμε πριν μερικούς μήνες σε 24ωρη βάρδια από τη γέφυρα, είμαστε πάντα σε ότι μας ζητηθεί μπροστά αυτό που ζητάμε είναι να μη φεύγουν συνάδελφοί τους καλοκαιρινούς μήνες.”

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουντούρης και στο κτιριακό, λέγοντας ότι αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους και θέσαμε σε άμεση προτεραιότητα να το λύσουμε. “Ξεκινήσαμε με το σωματείο μας να κάνουμε διάφορες επαφές με τους φόρους του τόπου, όπως Δήμαρχο, περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη τον κύριο βουλευτή ενώ πήγαμε και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνοντας ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναφορικά με το κτιριακό είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώθηκε αυτό.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν ήρθε από μόνη της, ο βουλευτής έκανε το δικό του αγώνα, εμείς κάναμε το δικό μας ο οποίος ξεκίνησε πιο νωρίς σε συνεργασία με την Κτηματική υπηρεσία της περιοχής μας για την κυρία Τζωρτζοπούλου η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ και την ευχαριστούμε.

Πρόκειται για το οικόπεδο 431 το οποίο είναι παραχωρημένο για την ανέγερση κτιρίου.

Όπως όλες οι υπηρεσίες έτσι θέλουμε και εμείς να στεγάσουμε γιατί το υπάρχον κτίριο δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς είναι πλήρως ακατάλληλο.

Το κτιριακό βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και με την παρέμβαση του κυρίου βουλευτή αλλά εμείς το ξεκινήσαμε πρώτοι, αυτό το γνωρίζουν τόσο οι συνάδελφοι και ο κόσμος και αυτά πιστοποιούνται και με την αλληλογραφία που υπάρχει και προχωρήσαμε δυναμικά και φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί.

 Τώρα όμως χρειαζόμαστε τη στήριξη του κύριου βουλευτή και όλοι οι παράγοντες, καθώς είναι χρυσή ευκαιρία για το νησί μας να δοθεί ένα οριστικό τέλος καθώς το υπάρχον κτίριο είναι στο κέντρο της πόλης, με τα κατασχεμένα αυτοκίνητα να βρίσκονται δεξιά και αριστερά, υπάρχουν τεράστιες σκάλες που δεν εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας, ούτε άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι ηλικιωμένοι και αναγκαζόμαστε εμείς να κατεβαίνουμε τις σκάλες για να τους διευκολύνουμε.”

Σύμφωνα με τον κύριο Κουντούρη το κτιριακό θα μπορούσε να έχει λυθεί πολύ πιο πριν, ωστόσο κάποια στιγμή έγινε προσπάθεια να μας πάρουν το οικόπεδο, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ήθελαν το κτήμα για να γίνει βιβλιοθήκη και να μπουν εκεί τα αρχεία του Κράτους και εμείς να πηγαίναμε σε ένα άλλο οικόπεδο πιο δίπλα, το οποίο από ότι πληροφορήθηκα μέσω της κτηματικής υπηρεσίας ότι δεν είναι τόσο καθαρό και για να τακτοποιηθεί θα χρειαζόμασταν 30 χρόνια.

Εδώ έχουμε ένα έτοιμο οικόπεδο το μόνο που χρειάζεται είναι μία επικαιροποίηση από την ΕΤΑΔ και είναι θέμα χρόνου και πλέον εμείς δεν έχουμε καμία εμπλοκή είναι θέμα μόνο αρχηγείου και της ΕΤΑΔ. πλέον χρειάζεται να σπρώχνεται η κατάσταση για να ολοκληρωθεί το κτίριο πιο γρήγορα.”

Σχολιάζοντας και την πρόσφατη παράδοση νέων περιπολικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας και τις πολλές ανακοινώσεις που βγήκαν με αφορμή το γεγονός, υπογράμμισε ότι “έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να συζητάμε για τα αυτονόητα, όπως να έχουμε σύγχρονα περιπολικά για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Τα νέα περιπολικά αντικατέστησαν κάποια διαλυμένα παλιά, τα οποία δεν κινούνταν και κάθε φορά πληρώναμε υψηλό κόστος για να επισκευαστούν και πλέον ήταν ασύμφορα.

Η επικοινωνιακή κατάσταση ξέφυγε λίγο,  το αντιλαμβάνομαι μπαίνει η πολιτική στη μέση,  όμως δεν μπορεί να γίνονται όλα για την πολιτική θα πρέπει να υπάρχει κάποια σοβαρότητα.

Σκεφτείτε ότι εγώ ο ίδιος δεν γνώριζα ότι θα γινόταν ο αγιασμός τους στην Ιερά Μονή Φανερωμένης και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνό μου και πολλοί συνάδελφοι έκαναν λόγο για καραγκιοζιλίκια.

Όλη αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει μπροστά στην έδρα της αστυνομικής διεύθυνσης, καθώς τα περιπολικά ήρθαν για να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους, οι οποίοι είναι μάχιμοι αυτοί θα τα οδηγούν, αυτοί θα είναι στο δρόμο  και στην υπηρεσία τους.

Εμένα δεν με κάλεσαν ποτέ ως πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών, ωστόσο είναι μία άλλη κουβέντα για το λόγο που έγινε αυτό. Δεν χρειάζεται όμως να κάνουμε φιέστες με τα αυτονόητα.

About Ομάδα Σύνταξης 27425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η κτιριακότητα νυν της Αστυνομίας ( Δνση ή Υπονση ή ότι άλλο διοικητικά είναι ) στην Λευκάδα , δεν είναι η πρέπουσα. Και το κράτος και οι αρχές πολιτικές και δημοτικές πρέπει να ασχοληθούν σφόδρα.
  Στριμωγμένο κτίριο , και με τους εξωτερικούς χώρους ρυπαρούς από τα συγκεντρωμένα μηχανάκια κατασχεθέντα, ή τα στριμωχτά παρακαρισμένα περιπολικά αυτοκίνητα, δημιουργούν μια όχι ευχάριστη κατάσταση. Αυτή είναι η εντύπωση ώς εκ μνήμης , 2 χρόνων πίσω.
  Το αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα και αυτό θα πρέπει να ενδιαφερθεί άμεσα.
  Και να μην παρακαμφθεί η άποψη μιας μελετημένης αρχιτεκτονικής κατσκευής ώς αστυνομικό κτίριο Λευκάδος, λειτουργικό στον χρόνο με τις όσο το δυνατό προβλέψιμες αναγκαιότητες, περίγυρο και υπόστεγα φύλαξης κατασχεθέντων χώρους πάρκινγκ, και προσβασιμότητα εξυπηρέτησης των πολιτών.
  Ακόμη και χορηγίες από όλο τον πληθυσμό της Νήσου ώς ενίσχυση για την δημιουργία αστυνομικού κτιρίου , θα πρέπει να επιδιωχθούν και να ενστερνιστούν οι πολίτες.
  Ας πεί κάθε πολίτης ότι εξοικονομώ 50-100 ευρώ τον επόμενο χρόνο , είτε από κατανάλωσης Βανζίνης αυτοκινήτου, είτε από δαπάνη ρούχων , τροφίμων ή χρειωδών..ή γενικά καταναλωτικών συνηθειών, για να συνδράμω αυτή την προσπάθεια και να εφελκύσει και την ίδια την κρατική αρχή.
  Η ορεινή και περιφερειακή Λευκάδα θα πρέπει νάναι πρωτοπόρος, γιατί με την μείωση του πληθυσμού, καταρέει και η δυνατότητα ασφάλειας και αυτΟασφάλειας οικιστικά διαβιωτικά.
  Και οι οικονομικά δυνατότεροι της πόλης να δώσουν το κοινωνικό παρών σε αυτή την προσπάθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.