Καταγγελία Δρακονταειδή: “Κόβονται 30 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ. Ιονίων Νήσων για τον Covid. Στην επιτροπή παρακολούθησης φαίνεται να ψήφισαν θετικά τα μέλη τα οποία δεν είχαν κληθεί να συμμετάσχουν!!!”


Μία σημαντική  καταγγελία  έκανε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο  ο Κωνσταντίνος Δρακονταϊδης  λέγοντας πως στις 18   Ιουνίου έγινε η έβδομη αναθεώρηση  του περιφερειακού προγράμματος ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.

“Το περιφερειακό πρόγραμμα   ήταν ύψους 231.000.000,  καθώς οι δήμοι των Ιονίων νήσων  από αυτά τα χρήματα θα έπαιρναν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι καθώς ήδη έχουν ενταχθεί έργα  και άλλα βρίσκονται υπό ένταξη.”

 Όπως  ανέφερε υπάρχει απόφαση της επιτροπής παρακολούθησης που από τα 231.000.000  περικόπτονται τα 30 εκατομμύρια  και το περιφερειακό πρόγραμμα γίνεται πλέον 200 εκατομμύρια  που σημαίνει μείωση 13%.  Το ίδιο συμβαίνει και σε όλα τα ΠΕΠ  και των δεκατριών περιφερειών της χώρας  από όλη αυτή την ιστορία έχει μαζευτεί 1,2 δις ευρώ  το οποίο πηγαίνει  στο υπουργείο ανάπτυξης  του κυρίου Γεωργιάδη για θέματα COVID.

 Μπορεί το υπουργείο ανάπτυξης να βάλει τόσα δισεκατομμύρια θέλει για τον COVID  δεν θα τα περικόπτει όμως από τους δήμους της χώρας  και συγκεκριμένα από τους δήμους Ιονίων Νήσων.

Το δεύτερο  έχει να κάνει με ένα ηθικό ζήτημα διαφάνειας καθώς  για να το πω χοντροκομμένα έγινε μαϊμουδιά,  καθώς στην επιτροπή παρακολούθησης  ανάμεσα στους άλλους συμμετέχουν τέσσερις εκπρόσωποι από τα τέσσερα μεγάλα νησιά οι οποίοι και ψηφίζουν  την οποία τροποποίηση,   από το δήμο Λευκάδας ο δήμαρχος   από τον Δήμο Κεφαλονιάς ο Μάκης Φόρτε,  ο δήμαρχος Ζακύνθου και ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας.

Το απίστευτο που συμβαίνει,  καθώς δεν έχει ξαναγίνει,  είναι ότι  δεν πήραν πρόσκληση για να συμμετέχουν στην επιτροπή παρακολούθησης,  το συμβούλιο έγινε δια περιφοράς  και στην απόφαση που έχω στα χέρια μου και θα καταθέσω το προεδρείο φαίνονται  ότι και οι τέσσερις εκπρόσωποι των Ιονίων νήσων έχουν συναινέσει στην περικοπή  χωρίς να γνωρίζουν ότι πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση.

Μάλιστα ο κύριος Φόρτε  έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη  και εδώ μπαίνει ένα ζήτημα Δήμαρχε,  για το πώς σκοπεύεις να αντιμετωπίσεις Το ζήτημα αυτό γιατί ηθικά  και δεοντολογικά είναι απαράδεκτο.

About Ομάδα Σύνταξης 27926 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Κύριε Δρακονταειδής πολύ ενδιαφέρον βλέπω τώρα που είσαι αντιπολίτευση για τα οικονομικά του Δήμου.Φυσικα εσύ και οι Κ Φίλιππας ως αντιδήμαρχος και ο Γαζής Διονύσιος ως πρόεδρος και του Νυδριού καταναλωσατε την πενταετία ζωγραφίζοντας κίτρινες γραμμές προς εξωντοση των καταστημάτων εστιασης

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.