Η Επισκοπή Καλάμου. Της Σεβαστής Ρεκατσίνα-Κωνσταντινίδη..


Η Επισκοπή βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού του Καλάμου και είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό μετά τον ομώνυμο οικισμό του νησιού.

Η απόσταση που πρέπει να διανύσει κάποιος από τον οικισμό του Καλάμου, με τα πόδια ή με τα μικρά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (taxi) που μπορεί να μισθώσει στο λιμάνι του Καλάμου, για να επισκεφτεί την Επισκοπή είναι οχτώ χιλιόμετρα.

Διασχίζοντας τον επαρχιακό και ουσιαστικά μοναδικό δρόμο του νησιού συναντά κανείς το Καστρομονάστηρο (Χριστιανικό Κάστρο) που, καθώς πρόσφατα καθαρίσθηκε με φροντίδα των ιδιαίτερα δραστήριων αντιδημάρχου Καλάμου κ. Παν. Γιαννιώτη και της  προέδρου και των μελών του πενταμελούς τοπικού συμβουλίου του νησιού, εντυπωσιάζει με τη στιβαρή κατασκευή των ψηλών τειχών του …

Απολαμβάνοντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στο δάσος με τα τεράστια πεύκα, τις κουμαριές, τα διάφορα βότανα και την πυκνή βλάστηση, που κρύβουν τον ήλιο και παιχνιδίζουν με τη θάλασσα που εκτείνεται στα δεξιά του δρόμου  συναντάς σιγά – σιγά τα πέτρινα σπίτια του γραφικού οικισμού της Επισκοπής.

Κατεβαίνοντας στη θάλασσα στα αριστερά σου αναπτύσσεται το μικρό λιμανάκι και γύρω από αυτό τα λίγα  πετρόχτιστα σπίτια γίνονται ένα με το τοπίο καθώς χάνονται μέσα στη δενδρώδη και λοιπή βλάστηση (ελιές, κυπαρίσσια, σπάρτα…) και πιο πίσω, στο βάθος δεξιά ορθώνεται περήφανο το Βουνί (750 μ.) και μόνο κάπου στ’ αριστερά ψηλά ένα βραχώδες τμήμα του βουνού εξέχει σαν ένα … μπαλκόνι της κατοικίας του Θεού …

Υ.Γ. Οι Καλαμισάνοι λένε από παλιά πως, ο Θεός έφτιαξε τον Κάλαμο με σκοπό να μένει ο ίδιος κάθε φορά που επισκέπτεται τη γη.

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.